Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012

Φέτος τα Χριστούγεννα......

via: http://moglio.tumblr.com/post/35695116217
Φέτος για τα Χριστούγεννα, έχω μια διαφορετική προσμονή...
Κάποτε, κάθε χρόνος ήταν ίδιος, τα περασμένα 2-3 χρόνια, αυτή η γιορτή (η αγαπημένη μου γιορτή) πέρασε αδιάφορα...
Παρατηρώ πως για τον περισσότερο κόσμο, τα προηγούμενα χρόνια που "έσκασε" η κρίση, δεν υπήρχε ιδιαίτερη διάθεση για γιορτές, στολισμούς, χαμόγελα. Έλειπε αυτή η γλυκιά απόλαυση. Φέτος όμως συμβαίνει κάτι διαφορετικό...υπάρχει εκείνη η κρυφή χαρά της προσμονής...σαν να ανακαλύπτουμε επιτέλους ξανά το αληθινό νόημα αυτών των γιορτών...
Λίγο πριν έρθει στη ζωή μας ο φόβος για την κρίση και στην συνέχεια η ίδια η κρίση, είχαν γίνει όλα τόσο εμπορικά και εμπορεύσιμα...μέχρι και τα συναισθήματα μας. Όλες οι βιτρίνες έμοιαζαν ίδιες, ο κόσμος έβγαινε συρρέοντας στους δρόμους και τα Mall χωρίς ουσιαστικά να νιώθει το πνεύμα των Χριστουγέννων παρά μόνο για να καταναλώσει και έτσι να αισθάνεται πως κάτι κάνει.Το marketing έδινε και έπαιρνε και η οικογένεια δεν απολάμβανε αυτές τις στιγμές όπως θα έπρεπε, μακριά από τις δουλειές και τις έννοιες τους.
Φέτος όμως...που όλοι έχουμε περάσει και περνάμε τα ζόρια μας ήδη, εδώ και λίγα χρόνια και έχουμε συνειδητοποιήσει ποιος μας "πουλάει" και ποιος μας κοροϊδεύει, που δεν έχουμε τα extra για να δαπανήσουμε, που εκτιμήσαμε τελικά το απλό και το καθημερινό, που πατάμε όλοι λίγο περισσότερο στη γη, φέτος...συμβαίνει κάτι μαγικό..!
Φέτος, έχει μια αίσθηση από τα παραμύθια που βλέπουμε στην τηλεόραση, με τα φτωχά παιδάκια, που όλος ο κόσμος τους έχει αδικήσει αλλά τελικά οι γιορτές των Χριστουγέννων, τα βρίσκουν στην αγκαλιά κάποιων καλών ανθρώπων να απολαμβάνουν καλύτερα απ τον καθένα το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων, δηλαδή την Αγάπη, και την ζεστασιά της αληθινής Οικογένειας και του αληθινού Σπιτικού.
Όλα αυτά που περνάμε, μας έχουν κάνει να πετάξουμε από πάνω μας τον "δηθενισμό" με τον άσκοπο καταναλωτισμό, το show off με την δήθεν διασκέδαση στα ασφυκτικά γεμάτα νυχτερινά κέντρα και τον στολισμό των σπιτιών μας από συνήθεια...
Μας έχουν κάνει, να θέλουμε να αισθανθούμε την πραγματική Χαρά και Χαλάρωση. Να θέλουμε να δούμε αγαπημένα μας πρόσωπα και να περάσουμε τον χρόνο μας μαζί τους στο σπίτι.
Να εκτιμάμε περισσότερο τα μικρά αλλά γεμάτα αγάπη δώρα που θα μας κάνουν οι δικοί μας άνθρωποι και πάνω απ όλα να δίνουμε Ευχές μέσα από την Ψυχή μας!
Δεν νομίζω πως υπάρχει ακόμη Έλληνας, που να μην έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί τι αξίζει πραγματικά στη ζωή και σε τι ψέματα ζούσαμε έως τώρα.
Φέτος, οι γιορτές θα ξαναβρούν την χαμένη μαγεία τους και τα αληθινά συναισθήματα τους.
Και επειδή γνωρίζω πολύ καλά πως πάρα πολλοί από εμάς θα κρυώνουν φέτος τον χειμώνα και κάποιοι άλλοι θα βρίσκονται στους δρόμους, θέλω να παρακαλέσω μέσα από την ψυχή μου, να βρούμε όλοι μας ένα ζεστό χώρο να κοιμηθούμε και ένα ζεστό φαγητό να φάμε, γιατί όλοι πιστεύουμε πως εμείς δεν θα βρεθούμε ποτέ στην θέση των αστέγων, όμως αυτή η θέση είναι η ακριβώς διπλανή μας και μπορεί στον επόμενο γύρο να κάθεται ο καθένας από εμάς εκεί....
Δεν μπορεί όλοι αυτοί οι δυστυχείς να μην έχουν κανένα συγγενή, κανένα φίλο να τους βοηθήσει! Απλά κλείνουμε τα μάτια...
Βοηθήστε και ας μην πιστεύετε πως θα έκαναν και εκείνοι το ίδιο για εσάς...

Τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι Μαγικά γιατί εμείς, οι συνειδητοποιημένοι πλέον, θα τα κάνουμε να είναι... Γιατί τα αληθινά συναισθήματα είναι πάντα μαγικά...!
Κ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ να διαβάσω τη δική σας Άποψη!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...