Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Ευγένεια.


Ευγένεια.
Η ευγένεια είναι μεγάλο πράγμα...

http://pinterest.com/source/rusticbeauty.tumblr.com/
Σημαίνει σεβασμός, σημαίνει να μπορείς να "μετρήσεις" την στιγμή και να ξέρεις πως πρέπει να συμπεριφερθείς, σημαίνει να ξέρεις ποιος είσαι εσύ και ποιος είναι ο απέναντι σου.
Την ευγένεια, δεν την συναντάς συχνά...το οποίο είναι πραγματικά κρίμα γιατί αν το σκεφτείτε, όλοι μας θα κάναμε τις δουλειές μας πολύ πιο εύκολα, γρήγορα και αποδοτικά εάν ήμασταν ευγενικοί μεταξύ μας..
Αυτό που δεν κατανοούν πολλοί άνθρωποι, είναι πως το να είσαι ευγενικός, σημαίνει πρώτα απ όλα να σέβεσαι τον ίδιο σου τον εαυτό.
Όταν έχεις ψηλά την προσωπικότητα σου και δεν κουβαλάς του κόσμου τα κόμπλεξ, μπορείς αβίαστα να συμπεριφέρεσαι με ευγένεια και φιλικότητα.

Γιατί πολλοί φοβούνται να είναι καλοσυνάτοι;
Είναι θέμα εγωισμού;
Είναι γιατί ποτέ κανείς δεν τους το έμαθε;
Ποιό είναι το πρόβλημα;

Μπορεί να θεωρηθώ ρομαντική, όμως πραγματικά πιστεύω στην θεωρία του ντόμινο...
Δηλαδή, πιστεύω πως εάν εγώ είμαι στην καθημερινότητα μου ευγενική και χαμογελαστή, μπορώ να επηρεάσω έστω και ελάχιστους, αλλά κάποιους, προς την ίδια συμπεριφορά!
Περιμένω πολλά;

Θεωρώ, πως όποια δυσκολία και να περνάει κάποιος δεν του φταίει ποτέ ο απέναντι για να έχει μια άξεστη, αγενή και άσχημη συμπεριφορά...
Δεν φταίω εγώ σαν πελάτισσα, στην πωλήτρια ενός καταστήματος, εάν σταμάτησε να την πληρώνει ο εργοδότης της...κατανοώ το πρόβλημα και όλοι στην ίδια μοίρα είμαστε, όμως δεν θα της συμβεί κάτι καλύτερο αν με αγνοήσει, μου μιλήσει απότομα και δεν με εξυπηρετήσει...
Δεν μου φταίει εμένα κανείς για να αρχίσω να βρίζω στο αυτοκίνητο, εάν τσακώθηκα με τους δικούς μου και έχω στραβώσει..

Ευγένεια είναι να λες "ευχαριστώ", "παρακαλώ", "καλημέρα", να χαμογελάς, να έχεις υπομονή, να μην προτρέχεις, να προσέχεις, να είσαι ειλικρινής, να εξυπηρετείς όπου μπορείς χωρίς να περιμένεις αντάλλαγμα, να σέβεσαι!
Η ευγένεια θέλει βάσεις απ την οικογένεια, θέλει τρόπο, θέλει δουλειά και εξάσκηση.
Πόσο ευκολότερη θα ήταν η ζωή μας, εάν ήμασταν απλόχερα ευγενικοί...!

http://pinterest.com/filcan/words-of-wisdom/
Ακόμα και αν κάποιος δεν είναι ευγενικός μαζί σας, δείξτε με τον τρόπο σας και την δική σας ευγένεια, πόσο άξεστη συμπεριφορά έχουν....με αυτόν τον ήπιο τρόπο αντιμετώπισης δεν θα χάσετε το δίκιο σας και μάλλον θα σας ζητήσουν και συγνώμη...δεν έχει γίνει λίγες φορές..!
Σίγουρα, δεν μπορείς να είσαι τέρας υπομονής, με τα τέρατα που συμβαίνουν γύρω μας, αλλά σίγουρα μπορείς να σκεφτείς πριν μιλήσεις και να ξεκινήσεις εσύ μια σχέση ή συναλλαγή με ευγένεια και εκτίμηση.

Μοιράστε απλόχερα ένα χαμόγελο και σίγουρα θα σας επιστραφούν πολλά πίσω...!
Πρέπει, σαν αντίδοτο σε όλη αυτή τη μιζέρια που ζούμε, να είμαστε τουλάχιστον ο ένας με τον άλλο ευγενικοί και χαμογελαστοί.
http://pinterest.com/decadescollide/make-us-smile/
Κάντε το τεστ μαζί μου...
Ας προσπαθήσουμε αρκετοί μαζί να χαμογελάμε, να λέμε ευχαριστώ όταν κάποιος μας αφήνει να μπούμε στην λωρίδα του στο δρόμο, να ζητάμε συγνώμη εάν σφάλαμε και να μην προκαλούμε άσχημες συμπεριφορές για να δούμε πόσο θα λειτουργήσει η θεωρία του ντόμινο...

Ακόμα και ένας μπορεί να αλλάξει τον κόσμο!

Και μην ξεχνάτε πως ο σωστός άνθρωπος φαίνεται απ το πως συμπεριφέρεται στους κατωτέρους του και όχι στους ανωτέρους του...
Be nice...it's free...!!!
Κ.
http://pinterest.com/blogher/blogher-loves-home-decor/









14 σχόλια:

  1. Συνυπογράφω! Από καιρό είχα στο νου να γράψω για την ευγένεια γιατί κουράστηκα να βλέπω την αγένεια σε όλο της το μεγαλείο και μάλιστα να μπαίνει κάτω από την ταμπελίτσα: υπηρέτηση της αλήθειας!
    Φιλιά κοριτσάρα!
    Μπράβο σου για το κείμενό σου!

    Αν θες βγάλε (στις ρυθμίσεις το βρίσκεις) την επιβεβαίωση της ξένης λέξης! Οι περισσότεροι την έχουμε βγάλει! Είναι άχρηστη και κουραστική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ @ristea μου για τα καλά σου λόγια!!!
      Χαίρομαι που σου άρεσε!

      Ευχαριστώ και για την πληροφορία...αλλά τι είναι η επιβεβαίωση της ξένης λέξης? δεν έχω ιδέα...παρόλα αυτά νομίζω πως καταφερα να το βρώ και να το βγάλω. :-)

      Διαγραφή
    2. Μπράβο! Μια βλακεία και μόνο είναι η επιβεβαίωση! Έτσι θα σου γράφουν πιο εύκολα!
      Κάνεις πολύ καλή δουλειά!
      Keep walking! ;-)

      Διαγραφή
  2. Πολύ όμορφο κείμενο, αλήθεια ο κόσμος μας θα ήταν πολύ πιο όμορφος αν είμασταν ευγενείς πρώτα με τον εαυτό μας και κατ επέκταση με τους γύρω μας.Όλοι μας κάνουμε λάθη και πολλές φορές απο πίεση μπορεί να αντιδράμε λάθος , αλλά είναι σημαντικό να καταλαβαίνουμε πότε το κάνουμε για να το διορθώνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Cris!
      Όντως εννοείται πως ολοι μας κάνουμε λάθη...το θέμα, όπως λές, είναι να το αντιλαμβανόμαστε, να το διορθώνουμε και να μην το ξανακάνουμε!
      :-)

      Διαγραφή
  3. Πόσο δίκιο έχεις! κάτι τόσο απλό το κάνουμε να φαίνεται "βουνό"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ!!! Ελπίζω μέσα απ το κείμενο μου να επηρεάσω έστω και κάποιους προς το καλύτερο..!

      Διαγραφή
  4. Λατρεύω την ευγένεια, τη γνήσια ευγένεια, την ευγένεια εκείνου που θα σε κοιτάξει στα μάτια και θα σε ρωτήσει "είσαι καλά;" και λυπάμαι πολύ που είναι τόσο δυσεύρετη στις μέρες μας!!! Πολύ όμορφο κείμενο Κατερίνα... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε ευχαριστώ πολύ Μαρία μου!
    Η γνήσια ευγένεια είναι και αυτή που χαρακτηρίζει κάποιον ως ευγενικό, αλλιώς είναι απλά μία δήθεν συμπεριφορά προς το συμφέρον...
    Αν κάνουμε όλοι μαζί μια προσπάθεια ίσως να γίνει λιγότερο δυσεύρετη..
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. katerinatsi kati toso omorfo 8a mporouse na graftei mono apo an8rwpous san k sena pou h pragmatikh omorfia phgazei apo mesa tous!!euge gia ola s ta ar8ra mexri stigmhs,einai ola teleia!! :)

    to giannouli s <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιαννούλι μου Σ'ευχαριστώ πολύ για τα όμορφα σου λογάκια!!!
    Είναι πραγματικά πολύ σημαντικό και τονωτικό να ακούς τόσο καλά λόγια απο ανθρώπους που σε γνωρίζουν αλλά και από εκείνους που δεν σε ξέρουν ακόμη καλά..!
    Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα χαρώ να διαβάσω τη δική σας Άποψη!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες