Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Πολιτιστικά-Πολιτισμικά Νέα, 16/05/13

Μιας και αυτό το blog, ουσιαστικά φτιάχτηκε για την Τέχνη, σκέφτηκα πως θα ήταν πολύ όμορφο κάθε τόσο να ανακοινώνω τα πολιτιστικά-πολιτισμικά νέα.
Τώρα που έρχεται και το καλοκαιράκι, θα έχει όλο και περισσότερα events, παραστάσεις και εκδηλώσεις όλων των ειδών...
Να ξέρετε, πως θα προσπαθήσω να μην επικεντρώνομαι μόνο στην Αθήνα μιας και γνωρίζω πολύ καλά πως υπάρχει πολύς κόσμος που με παρακολουθεί στην επαρχία!
Έχω δημοσιεύσει στο παρελθόν διάφορα πολιτιστικά νέα, διάσπαρτα αλλά νομίζω πως θα είναι καλύτερο να τα μαζεύω λιγάκι και να κάνω ένα ποστ για αυτά κάθε τόσο...

Θα εκτιμούσα πολύ και την βοήθεια των φίλων blogger για το πως μπορώ να το κάνω στήλη αυτό και να πηγαίνουν εκεί όλες οι σχετικές αναρτήσεις...



art-athina
πηγή φωτ:art-athina


Ξεκινούν, λοιπόν πολύ ενδιαφέροντα πράγματα..!

Πρώτα απ όλα, ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά γεγονότα, πραγματοποιείται από 16 έως 19 Μαΐου στο κλειστό Παλαιού Φαλήρου στην Αθήνα. Πρόκειται για το Art-Athina στο οποίο θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 800 καλλιτέχνες από τέσσερις ηπείρους και 45 γκαλερί. Από αυτές 34 είναι ελληνικές, δύο από την Κύπρο και εννέα από άλλες χώρες.
Η Art-Athina ξεκίνησε το 1993 και πρόκειται για εμπορική έκθεση. Φαίνεται, ωστόσο, την σημερινή εποχή να ενδιαφέρει τους διοργανωτές, περισσότερο να φέρουν σε επικοινωνία τους καλλιτέχνες από διαφορετικές χώρες και όλους αυτούς με το κοινό παρά οι πωλήσεις που θα κάνουν.
Οι τιμές των έργων έχουν πέσει 30-40% ενώ πρόθεση των καλλιτεχνών είναι, μέσα από τα έργα τους να αλλάξουν τον κόσμο και να δείξουν πως μέσα στην κρίση, παράγεται ποιοτικό έργο.
πηγή: Εφημερίδα το Βήμα

Επίσης, στις 18 Μαΐου είναι η Διεθνής Ημέρα Μουσείων η οποία, όπως κάθε χρόνο, θα τιμηθεί με διάφορους τρόπους από όλα τα Μουσεία της χώρας με ελεύθερη είσοδο για το κοινό!
Το μήνυμα της επετείου από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) είναι "να γίνουν τα μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών, με σκοπό την ανάπτυξη της μόρφωσης και της αμοιβαίας κατανόησης, την συνεργασία και την ειρήνη ανάμεσα στους λαούς"
Αμήν! θα πω εγώ, νοσταλγώντας τα Ελγίνεια μάρμαρα και πολύ προβληματισμένη από είδηση που άκουσα πως, υπάρχει στο e-bay στήλη όπου πωλούνται αρχαία ελληνικά αντικείμενα....
Και μη χειρότερα! Όχι μόνο για την πράξη αυτή αλλά και για το σε ποιο κράτος ζούμε, για άλλη μια φορά, που δεν σταματά τέτοιες ενέργειες και μάλιστα τιμωρώντας τους υπαίτιους!
Ας μη με συνεπάρει η αγάπη που έχω για τα αρχαία και τα μουσεία, γιατί θα γράφω για κανέναν χρόνο..!

Προχωρώντας, στις 24-26 Μαΐου, πραγματοποιείται διαθεματικό πρόγραμμα εκδηλώσεων των "Ημερών Γαστρονομίας-Ονομασία Προέλευσης Ελληνική" στο Μουσείο Μπενάκη, οι οποίες περιλαμβάνουν διαδραστικές και επιμορφωτικές δράσεις, γευσιγνωσία και μαγειρική, αφιερώματα με άξονα την σχέση γαστρονομίας-τουρισμού-πολιτισμού και διάφορες άλλες πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις!
Αξίζει να διαβάσετε περισσότερα εδώ!

Κλείνοντας, θέλω να αναφέρω μια πολύ πολύ αξιόλογη και άξια συγχαρητηρίων ομάδα καλλιτεχνών του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος οι οποίοι πραγματοποιούν παραστάσεις και αντί για εισιτήριο, δέχονται από τους θεατές, τρόφιμα μακράς διάρκειας για να τα προσφέρουν σε κοινωνικά ιδρύματα! Η ομάδα ονομάζεται "Κοινωνικό Θεατροπωλείο"και συνεχίζει την δράση της για δεύτερη χρονιά με την παράσταση Contractions του Mike Barlett έχοντας κάνει πρεμιέρα την Κυριακή, 12/05 στην Μονή Λαζαριστών στην Θεσσαλονίκη. Το θέμα της παράστασης είναι η πραγματικότητα του εργασιακού χώρου.
Νομίζω πως θα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα αυτή η παράσταση!
Για την πηγή, συγχωρέστε με...είναι από εφημερίδα αλλά δεν θυμάμαι ποια...

Τελικά, ίσως μερικούς από εμάς να τους έχει κάνει καλύτερους ανθρώπους, η κρίση...!


Και ένα νέο!
Έφτιαξα επιτέλους της σελίδα του blog στο facebook!
Περιμένω να με επισκεφτείτε και να πατήσετε το like!


Καλά να περνάτε!!!
Κ.










4 σχόλια:

  1. Καλημέρα!
    Καλή επιτυχία στη νέα σου στήλη!
    Αν υποπέσει κάτι στην αντίληψή μου για την περιοχή μου θα σε ενημερώσω! Ή θα μάθω από σένα! Το καλοκαίρι στην αρχαία Ολυμπία χτυπάει η καρδιά της Ηλείας κι έχουμε την τύχη να δούμε και τίποτα αξιόλογο!
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τέλεια Αριστέα μου!
      Θα το ήθελα πολύ να με ενημερώνετε!
      Έχεις δίκιο για την Ολυμπία..θα έχω τον νου μου!
      Καλημέρα!
      Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  2. Καλορίζικη η νέα στήλη και η σελίδα!!
    Για τις αναρτήσεις σου αν θες να τις οργανώσεις σε ετικέτες δες εδώ:

    http://www.bloggertricks.gr/2011/10/pos-xorizo-tis-anartiseis-mou-se.html

    Αν δεν σου αρέσει υπάρχει και άλλος τρόπος, στείλε μου μνμ να σου πω! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερινάκι μου σε ευχαριστώ πολύ!
      Τρέχω να το τσεκάρω!
      Φιλάκια!!!

      Διαγραφή

Θα χαρώ να διαβάσω τη δική σας Άποψη!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες