Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Ψυχολογία.


Ψυχολογία ή αλλιώς ψυχολογικά...
Δύσκολη αυτή η εβδομάδα, δύσκολη και η εβδομάδα πριν από αυτή...
Πόσο να σε χαλαρώσει ένα όμορφο Σαββατοκύριακο;

http://media-cache-ak2.pinimg.com/originals
/a2/d1/88/a2d188aa6cf291660e067bed748872b0.jpg


Η ψυχολογία είναι όντως ένα πολύ περίπλοκο και δύσκολο πράγμα.
Δεν θα το παίξω ειδικός, δεν θα μιλήσω επιστημονικά και ούτε θα αναφερθώ στις κλινικές περιπτώσεις. Θα μιλήσω σαν οποιονδήποτε που ασχολείται έστω και ελάχιστα με τον τρόπο που λειτουργεί ο ίδιος και οι γύρω του.
Η ψυχολογία μας επηρεάζεται αλλά επηρεάζει κιόλας.
Το δυσκολότερο να κατανοήσουμε είναι αυτό το τελευταίο γιατί όταν μας πιάνουν τα ψυχολογικά μας, λέμε άσε με τώρα έχω τα δικά μου, ή μιλάμε άσχημα στους γύρω μας ή κλεινόμαστε στον εαυτό μας... Πόσο όμως επηρεάζει όλη αυτή η δική μας συμπεριφορά και η κακή και "περίεργη" ψυχολογία μας τους άλλους; Το σκεφτόμαστε αυτό; Μάλλον όχι...
Εγωισμός και προσωπικά θέλω, κυριαρχούν και τελικά προκαλούμε άσχημες διαθέσεις.
Αχαριστία να το πω; Θα τολμήσω να το πω, γιατί πραγματικά τι σου φταίνε οι άλλοι;

Η ψυχολογία μας καθημερινά, βάλλεται από παντού. Δουλειά, ειδήσεις, υποχρεώσεις. Δεν είναι εύκολο να μπορούμε να ελέγχουμε πάντα τις αντιδράσεις μας. Επίσης δεν έχουν όλοι τις ίδιες ευθύνες. Όσο πιο πολύ πιέζεσαι και έχεις φουρτούνες στο κεφάλι σου, τόσο περισσότερο ξεσπάς.
Αυτό που μας μένει όμως, τους άσχημους καιρούς που διανύουμε είναι μια καλή κουβέντα, ένα μπράβο και ένα ευχαριστώ άντε και κανένα συγνώμη στο τσακίρ κέφι και τις ώρες της μεγάλης αυτοκριτικής...
Δεν νομίζω πως είναι τόσο δύσκολο να πεις μια καλή κουβέντα... 
Κάπου το έχω αναφέρει ξανά, πως οι δουλειές μας θα γινόντουσαν πολύ πιο εύκολα εάν αντί για απαιτήσεις, εντολές και κατηγόριες, δίναμε στους άλλους έναν καλό λόγο και μια βοήθεια.
Δεν μπορείς να απαιτείς καλή συμπεριφορά από κάποιον όταν εσύ ο ίδιος δεν την "διδάσκεις"!

Πιστεύω πως όλοι είμαστε, εν δυνάμει, δάσκαλοι για τους γύρω μας.
Θεωρώ, πως όλος ο κόσμος έχει ανάγκη να δει και να ακούσει μια όμορφη, ευγενική και σωστή συμπεριφορά για να την "αντιγράψει". Το έχω δει να συμβαίνει, το έχω δοκιμάσει. Όταν προσπαθώ (γιατί θέλει δουλειά και προσπάθεια να μην βάζεις μπροστά τον εγωισμό) να είμαι ευγενική και ήρεμη στις συναλλαγές μου, παρατηρώ πως και ο συνομιλητής μου, ακόμα και αν είναι εκνευρισμένος, σιγά σιγά αρχίζει να ηρεμεί και να γίνεται πιο συνεργάσιμος.
Δοκιμάστε το....

Και δεν λέω να το παίξεις χαζός ή να σε εκμεταλλευτούν, αλλά εξ αρχής να διδάξεις μια σωστή συμπεριφορά.
Να εμφανιστείς με μια νορμάλ ψυχολογία και να επηρεάσεις προς αυτό τους γύρω σου!
Ο καθένας κουβαλάει τον σταυρό του. Συμφωνώ και επαυξάνω! Οπότε όλοι μας πρέπει να κάνουμε αυτό το μισό, έστω, βήμα προς τον άλλο, ούτως ώστε κάπου να συναντηθούμε!


Είναι δύσκολο, να προσπαθείς πολύ να είσαι καλός και να μην στο αναγνωρίζουν. Όμως όταν ξέρεις ποιος είσαι, όταν έχεις πίστη στον εαυτό σου, τις δυνάμεις και τις δυνατότητες σου και όταν έχεις και κάποια εμπειρία ζωής, δεν το βάζεις κάτω, δεν ισοπεδώνεσαι. Προσπαθείς ξανά και ξανά μέχρι εκεί που αισθάνεσαι ακόμη άνθρωπος...
Τι να πουν και τα καημένα τα παιδάκια που δεν έχουν ούτε την ωριμότητα, ούτε τις εικόνες και τα εφόδια από την ζωή τους που θα τα βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν άσχημες καταστάσεις στο σπίτι, κακές συμπεριφορές στο σχολείο και πάει λέγοντας...;
Θέλω να πω, ας μην βρίσκουμε συνέχεια δικαιολογίες γιατί ουσιαστικά, η ψυχολογία μας είναι στο χέρι μας...

Η ψυχολογία, λοιπόν, που μπορεί να επηρεαστεί ακόμα και από το πιο μικρό καθημερινό ερέθισμα και τελικά να επηρεάσει, ως αποτέλεσμα, τους γύρω μας, είναι ένα πολύ ευαίσθητο "όργανο". Πόσες φορές δεν έχεις αισθανθεί εσύ ο ίδιος να έχεις "αψυχολόγητη" συμπεριφορά; Πόσες φορές δεν έχεις κάνει την αυτοκριτική σου; 

Να μου πεις, εδώ δεν έχουμε να φάμε, την ψυχολογία θα σκεφτόμαστε...;!
Έχεις δίκιο αλλά θα σου πω πως οι μεγάλοι, εκείνοι που κινούν τα νήματα, πρώτα σου σπάνε τον τσαμπουκά, σου ισοπεδώνουν την ψυχολογία και ύστερα σε πείθουν πως τώρα που δεν έχεις να φας (γιατί αυτοί σε κατάντησαν εκεί...) να μην ασχολείσαι ούτε με την ψυχολογία σου, να απομονωθείς από τους γύρω σου, να μείνεις μόνος και να μην μπορείς ούτε να βοηθήσεις κανέναν αλλά ούτε και να βοηθηθείς....!

Άντε και καλό μας βράδυ!
Κ.

α! και μην ξεχνάτε πως ο διαγωνισμός για την Sweete stevia συνεχίζεται μέχρι 30/06! Θυμηθήκατε να πάρετε μέρος;




9 σχόλια:

  1. Μας έχουν διαλύσει την ψυχολογία μας και το γέγονος αυτό μας εχει κάνει χειρότερους ανθρώπους, με νεύρα χωρίς κατανόηση. Το συναντώ καθημερινά. Η τελευταία παράγραφος λεέι ακριβώς το κατόρθωμα εκείνων που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση.
    Κι εμείς πρέπει να παλέψουμε για να φάμε και για να μην χάσουμε την ανθρωπιά μας.
    Δεν ξερω τι θα γίνει, καθε μερα ο κόσμος πάει από το κακό στο χειρότερο ... σίγουρα μια πιο ευγενική διάθεση με τον εαυτό μας και τους γύρω μας να έδινε μια πιο ευχάριστη νότα!
    Καλημέρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Στέλλα!
      Δυστυχώς έχουμε καταντήσει να τα βάζει ο ένας με τον άλλο... Πρέπει να καταλάβουμε πως σε όλο αυτό, είμαστε μαζί..
      xxx

      Διαγραφή
  2. Tι ωραία που τα έγραψες. Με τον δικό σου αγαπημένο τρόπο, έγινες για άλλη μια φορά διδακτική και έδωσες τροφή για σκέψη! Φιλιά πολλά Κατερινάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ γλυκό μου Μαράκι!
      Καλό υπόλοιπο Κυριακής!

      Διαγραφή
  3. Α! Εγώ δεν χαμπαριάζω από προβλήματα και δυσκολίες! Κια ξέρεις γιατί;
    Γιατί άπαξ και περάσεις κατάθλιψη στη ζωή σου τη νικήσεις μάλλον βρίσκεις το νόημα!
    Και το νόημα είναι στο χαμόγελο!

    2 μέρες! Τόσο δίνω στη θλίψη μου! 2 μέρες μόνο! Και μετά από χωρισμό!
    Όχι γιατί είμαι αναίσθητη αλλά γιατί βρίσκω λόγους να χαμογελώ και να προχωράω!

    https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=8oThVnYWvto#!
    Μόλις το είδα! Είναι το βίντεο που μου έφτιαξε τη μέρα!
    Φιλιά από καρδιάς Κατερινάκι μου! :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αριστέα μου... σε ευχαριστώ πραγματικά πολύ που μοιράστηκες κάτι τέτοιο, εδώ, σε μένα! Θέλει πολύ δύναμη να ξεπεράσεις αυτές τις καταστάσεις και να βγεις ένας νέος, πιο δυνατός άνθρωπος! Γνωρίζω πολύ καλά τι σημαίνει κατάθλιψη γιατί την έζησα σε ένα από τα πιο κοντινά μου πρόσωπα και πίστεψε με είναι τρομερά δύσκολο και θέλει τέχνη να το χειριστείς όταν βρίσκεσαι στο περιβάλλον αυτού που την βιώνει...! Ευτυχώς και εμείς το έχουμε ξεπεράσει τώρα...
      Χαίρομαι γιατί μέσα από τα λόγια σου και την αισιοδοξία σου, δίνεις δύναμη!
      Να προσέχεις τον εαυτό σου!
      Σε ευχαριστώ πολύ για το βίντεο! Είναι πολύ σημαντικό...!
      Πολλά φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  4. Fili kAterina,

    H ERT kai i fimosi tou dimosiou logou ine to pleon kafto thema ton imeron mas? Skopevis na grapsis kati gia afto? Ofeilo na omologiso oti prakoloutho to blog edo ke kero kai me paraksenevi i pliris apousia grapton pano sto zitima tou oloena afksanomenou ekfasismou tis ellinikis kinonias.

    Me sevasmo,

    Enas palios filos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα,
      Θα εκτιμούσα ιδιαιτέρως να γνώριζα ποιός είσαι αλλά θα το ξεπεράσω και θα απαντήσω στα ερωτήματα σου.
      Καταρχήν σε ευχαριστώ που με παρακολουθείς.
      Κάθε άλλο παρά μη προβληματισμένος πολίτης και άνθρωπος είμαι, όμως κατ'επιλογή αποφεύγω τα επίκαιρα και "καυτά", όπως λες, θέματα γιατί αυτός εδώ ο ιστότοπος φτιάχτηκε για να μιλήσει για όμορφα και ενδιαφέροντα πράγματα που μας κάνουν να ξεπερνούμε τις δύσκολες καταστάσεις που περνάμε σαν λαός, καθώς και για θέματα που είναι γενικού ενδιαφέροντος και προβληματισμού.
      Εφόσον με παρακολουθείς, θα έχεις παρατηρήσει πως γενικώς αποφεύγω να μιλάω πολύ ειδικά για τα θέματα και ακολουθώ μια πιο γενική τοποθέτηση...
      Για την ΕΡΤ δεν θα δεις κάτι από εμένα, διότι θεωρώ πως όλα σε αυτή την κοινωνία είναι στημένα, μιλητά και κινούν τα νήματα αυτοί που έχουν τους άλλους στο τσεπάκι τους και πίστεψε με, οι δημοσιογράφοι το ξέρουν καλά αυτό το παιχνίδι... Τίποτα δεν είναι αυθόρμητο και αγνό σε αυτόν τον τόπο...ούτε οι "επαναστάσεις", ούτε οι διαμαρτυρίες, πόσο μάλλον οι πολιτικές αποφάσεις...
      Όσο για τον εκφασισμό της κοινωνίας μας, είναι όντως γεγονός, όμως η ΕΡΤ δεν είναι μέρος αυτού. Οι χώροι που είναι γεμάτοι από ρουσφέτια και τις αποφάσεις παίρνουν οι συνδικαλιστές που μόνο συμφέροντα έχουν, δεν είναι για να τους λυπάμαι και να γράφω για αυτούς. Ούτως ή άλλως ότι είναι να γίνει, θα γίνει σε αυτή την χώρα...!
      Ποιός ασχολήθηκε και έτρεξε για τους χιλιάδες ιδιωτικούς υπαλλήλους που έχασαν έδω και χρόνια τις δουλειές τους; Ποιός λυπήθηκε τους ιδιωτικούς υπαλλήλους που είναι έρμαια των αφεντικών τους και δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί, λέγοντας και ευχαριστώ...;
      Όλοι είμαστε άνθρωποι και πρέπει να σκεφτόμαστε σαν ένα! Όχι μόνο να τρέχουμε όλοι για να μην χάσουν τα προνόμια τους μερικοί....
      Δεν συμφωνώ στο να χωρίζεται η κοινωνία σε μέτωπα, όμως υπάρχουν ερωτήματα που έχω σαν ένας απλός πολίτης και ακόμη υπάλληλος και θα ήθελα να μου απαντηθούν από όποιον μπορεί να δώσει μια σαφή απάντηση που να στέκει!

      Διαγραφή
  5. Katrina,

    Les stn apantisi su "αυτός εδώ ο ιστότοπος φτιάχτηκε για να μιλήσει για όμορφα και ενδιαφέροντα πράγματα που μας κάνουν να ξεπερνούμε τις δύσκολες καταστάσεις που περνάμε σαν λαός, καθώς και για θέματα που είναι γενικού ενδιαφέροντος και προβληματισμού."

    Tha sinfonusa alla tote giati egrapses to (omologumenos ekseretiko) arthro gia ti sinomosia gia ti miosi tu plithismu t planiti mas? Nomizo den exis katalavi oti to blog s mpori na ksekinise os kati tetio alla pleon exi pari -organika sxedon- alli morfi. Vgeni apo mesa su mia aganaktisi. Mia katagelia. Ena drimi katigoro. Ena GIATI RE GAMOTO. Giafto k tha ithela na ypervis tis anastoles k ts distagmus su -p ine logikes kathos grafis eponima- ke na ginis, an mporo na po, pio @tolmiri" sto grapsimo.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα χαρώ να διαβάσω τη δική σας Άποψη!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες