Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

MoodBoard #17, Επιστροφή...

Επιστροφή...

Σαν να μην ήθελα και πολύ να γυρίσω αυτή την φορά...
Φέτος οι διακοπές χαρακτηρίστηκαν από ατέλειωτη ξεκούραση, πολύ θάλασσα και νέα τριχωτά μέλη στην οικογένεια!
Το χωριό απέκτησε του φύλακες του! Ήρα και Μόνικα καλωσήρθατε! Go girls!

Και σαν απολαμβάνω την τελευταία εβδομάδα διακοπών από το γνώριμο περιβάλλον της Αθήνας, αισθάνομαι πως φέτος δεν είπα αυτό το "άντε να γυρίσω, αρκετά ξεκουράστηκα". Παρόλο που φέτος η ξεκούραση ήταν πραγματική και δεν έχω κανένα απολύτως παράπονο, κάτι με κρατά και δεν με αφήνει να θέλω να επανέλθω στην πραγματικότητα.
Η γνωστή σε μένα "αίσθηση" του Σεπτεμβρίου τα τελευταία χρόνια, έχει έρθει και φέτος, λίγο πιο έντονη. Σαν κάτι να μου χτυπά τα εσωτερικά μου κουδουνάκια.
Δεν καταλαβαίνετε τι εννοώ;
Όταν ακόμη σπούδαζα, κάθε Σεπτέμβρη αγωνιούσα να επιστρέψω στο διάβασμα και την προετοιμασία για τις εξετάσεις. Θα μου πεις, τρελή είσαι;
Όχι βέβαια, απλά ήξερα πως αυτό που κάνω θα με οδηγήσει κάπου. Είναι το μέλλον μου και μέσα από την επιτυχία μου στις σπουδές θα γίνω κάτι, θα καταφέρω πράγματα, θα εξελιχθώ και θα μεγαλώσω.
Η αίσθηση, λοιπόν, αυτή επανέρχεται σε εμένα κάθε χρόνο την ίδια χρονική στιγμή σαν να μου λέει: Ήρθε η ώρα για κάτι καινούριο. Ήρθε η ώρα να προσπαθήσεις για κάτι νέο, δυναμικό και μεγάλο στην ζωή σου.
Ξέρω πως όλα αυτά μπορεί να ακούγονται παράλογα, όμως μέσα μου, παρόλο που πλέον έχω την δουλειά μου, υπάρχει αυτή η ασταμάτητη αγωνία, αυτό το ανεξήγητο άγχος και εκείνη η έξαψη για να καταφέρω καινούρια, δημιουργικά, ενδιαφέρονται και διαφορετικά πράγματα!...

Οι διακοπές είναι απαραίτητες για τον άνθρωπο, προκειμένου να επιστρέψει γεμάτος ενέργεια στην ρουτίνα της καθημερινότητας. Οφείλουμε στον εαυτό μας, έστω και λίγες ημέρες αποχής από οτιδήποτε θυμίζει την γνωστή μας καθημερινότητα. Για αυτό και εγώ απομακρύνθηκα  και από εδώ, αναγκαστικά μεν λόγω μη ύπαρξης σταθερού internet, λυτρωτικά δε για την ψυχική μου ηρεμία και ανανέωση μου.

Μέσα στην διάθεση μου για αλλαγή ήρθε και η ανάγκη μου για διάβασμα.
Διάβασμα γιατί έτσι μόνο ανοίγουν οι ορίζοντες και το μυαλό μας.
Για άλλο βέβαια πήγαινα και αλλού μου βγήκε αλλά κάθε εμπόδιο για καλό. Μου έχουν προτείνει ένα πολύ καλό βιβλίο το οποίο όμως δεν βρήκα πουθενά και θα πρέπει να το παραγγείλω, οπότε θα σας πω εντυπώσεις τότε που θα το διαβάσω.
Προς το παρόν, ψάχνοντας για κάτι άλλο να καλύψει το κενό, έπεσα πάνω στην "Υπόθεση Jacob".
Ένα πολύ καλογραμμένο βιβλίο το οποίο σου κρατά γερά το ενδιαφέρον και συνάμα σε πληροφορεί για διάφορα θέματα τα οποία είναι ενδιαφέρον να γνωρίζεις.
Δικαστικό Θρίλερ το ονομάζει και σχεδόν με έπεισε να το ψάξω για εισαγγελέας... :-) (τι άλλο θα σκεφτεί αυτό το μυαλό..;)





Και επειδή οι διακοπές σημαίνουν θάλασσα :-)







... πολλές φορές παράκουσα αυτή την εσωτερική φωνή τα τελευταία χρόνια.
Μήπως ήρθε η ώρα να ανοίξω αυτιά και μάτια;

Κ.






Η ιδέα του Weekly MoodBoard είναι της Lyriel από το BiScoto
και συμμετέχουν τα εξής ιστολόγια:


6 σχόλια:

  1. Κράτα τη θάλασσα και το καλοκαίρι ακόμα στη ψυχή σου! Ακόμα είναι εδώ! :)))
    Όταν αρχίσουν οι ψύχρες και τα πρωτοβρόχια το επανεξετάζεις το τέλος διακοπών! Στο λέει κάποια που όχι μόνο δεν πήγε διακοπές αλλά δεν κάθισα παρά μόνο δύο μέρες της Παναγίας!
    Φιλάκια Κατερινάκι μου!
    Καλά να περνάς! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχ, το ξέρω Αριστέα μου, το κατάλαβα ακόμα καλύτερα σήμερα που έκανε στην Αθήνα 40 βαθμούς!
      Ειλικρινά πολύ άσχημα μου κάθεται που δεν έκανες διακοπούλες κοριτσάκι μου...εύχομαι σύντομα να ξεφύγεις για λίγες μερούλες! ε; Υπάρχει τίποτα σχετικό στο πλάνο;
      Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  2. Κατερινα μου ο Σεπτεμβρης μας τα κανει αυτα , λιγο ειναι σαν να μας βαζει στη θεση μας μετα τις διακοπες, τις οποιες κι εγω δεν εκανα φετος σαν την Αριστεα , διαβασε το βιβλιο σου , χαλαρωσε αφου εχεις και τη δουλεια σου εισαι ολοκληρωμενη και να αφηνεις τον εαυτο σου να το απολαμβανει, φιλιά πολλα καλη επιστροφη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως είναι κατεργάρης τελικά ο Σεπτέμβρης..
      Να είσαι καλά Μαίρη μου και εύχομαι και εσένα να κάνεις σύντομα έστω και λίγες μέρες ένα διαλειμματάκι!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  3. Εισαγγελέας;; Ωωω μου αρέσει τρελά που ψάχνεσαι για να εξελιχθείς!!
    Στο θέμα των διακοπών έχω άλλη άποψη!Για μενα δεν έχει νόημα να πηγαίνουμε μόνο το καλοκαίρι αλλά και οποιαδήποτε άλλη εποχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα! Με έναν γρήγορο υπολογισμό, όμως αν ξεκινούσα τώρα θα ξεκίναγα την καριέρα του εισαγγελέα γύρω στα 40...θέλω; Άσε, δύσκολο είναι να δουλεύει συνέχεια αυτό το μυαλό...!
      Έχεις δίκιο για τις διακοπές, συμφωνώ και εγώ γιατί τρελαίνομαι και τον χειμώνα απλά έχουμε συνδυάσει το καλοκαιράκι πιο πολύ.
      Πολλά φιλάκια!

      Διαγραφή

Θα χαρώ να διαβάσω τη δική σας Άποψη!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες