Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Πολιτιστικά-Πολιτισμικά νέα, Σεπτέμβριος 2013


Καλό μήνα people!

Μπήκε, λοιπόν, ο Σεπτέμβρης και παρότι με βρήκε λίγο ζαβλακωμένη να το πω, την αισθάνομαι μια αισιοδοξία βρε παιδί μου...
Θέλει να αφήνουμε και λίγο τα πράγματα να έρθουν γιατί όταν μονίμως σκεφτόμαστε και αναλύουμε, αισθανόμαστε πως τίποτα δεν γίνεται.
Αισιοδοξία, λοιπόν, και όλα θα γίνουν!

Πάμε να δούμε τι τρέχει αυτόν τον καιρό...


  • 70ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας
Πραγματοποιείται στο Λίντο από 28 Αυγούστου έως 07 Σεπτεμβρίου. Συνολικά θα παρουσιαστούν 54 ταινίες από τις οποίες οι 52 είναι παγκόσμιες πρεμιέρες και δεν θα λείπει και το άρωμα Ελλάδας μιας και συμμετέχουμε με το έργο Miss Violence του Αλέξανδρου Αβρανά για την διεκδίκηση του χρυσού λιονταριού ενώ η παρουσία μας βρίσκεται επίσης στα πρόσωπα του Γιώργου Λάνθιμου και της Αθηνάς-Ραχήλ Τσαγγάρη οι οποίοι κλήθηκαν να παρουσιάσουν μια ταινία μικρού μήκους για την επέτειο του Φεστιβάλ.





  • New York Fashion Week!
Ξεκινούν τα fashion weeks με πρώτο της Νέας Υόρκης (05-12 Σεπτεμβρίου), ακολουθούν του Λονδίνου (13-17 Σεπτεμβρίου), του Μιλάνου (18-23 Σεπτεμβρίου) και του Παρισιού (24 Σεπτεμβρίου με 2 Οκτωβρίου).

Πόσο θα ήθελα να μπορέσω να παρακολουθήσω από κοντά κάποιο από αυτά. Όχι ότι είμαι παιδί της μόδας και του trend. Το αντίθετο θα έλεγα, πιο πολύ μου αρέσει να ντύνομαι με άνετα, βολικά άλλοτε σπορ και άλλοτε πιο girly ρούχα. Όπως και να έχει μου αρέσει να ντύνομαι με γούστο και σικ αποτέλεσμα είτε φοράω φόρμα, είτε φόρεμα και σίγουρα θα είναι ιδιαίτερη εμπειρία για οποιαδήποτε γυναίκα να μπορεί να παρακολουθήσει από κοντά όλο αυτό το glamour και το στυλ ενός fashion show τέτοιας απήχησης!

Φέτος το στυλ είναι αρκετά αυστηρό και αντρικό αλλά βλέπουμε επίσης και ενυπωσιακές τουαλέτες. Έντονο είναι το βελούδο, το μπορντώ και τα φλοράλ. Στα παπούτσια παίζουν λίγο πιο χοντρές γραμμές χωρίς να λείπουν πάντα οι αγαπημένες μας γόβες και μπότες σε ιδιαίτερα κοψίματα.
Τι λέτε; Σας ταιριάζει το φετινό στυλ;
Εμένα δεν μπορώ να πω, πως με ενθουσιάζει, αλλά επιμένω πως θα ήθελα να βρεθώ να τα δω από κοντά...





  • "Σφήκες" του Αριστοφάνη...για άλλη μια φορά.
Τις τελευταίες παραστάσεις της θα δώσει η ομάδα Μυθωδία τον μήνα Σεπτέμβριο. Αυτή η υπέροχη και επίσημα πλέον επιτυχημένη παράσταση του καλοκαιριού θα παιχτεί ακόμη ως εξής:
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 
Τετάρτη 4 Αργυρούπολη (Αθήνα) 
Πέμπτη 5 Βόλος (Με τον Τάκη Ζαχαράτο)
Παρασκευή 6 Λάρισα (Με τον Τάκη Ζαχαράτο)
Κυριακή 22 Θεσσαλονίκη (Με τον Τάκη Ζαχαράτο)





  • 42ο Φεστιβάλ Βιβλίου
Θα διαρκέσει από 6 έως 22 Σεπτεμβρίου στο Πεδίον του Άρεως όπου θα πραγματοποιηθεί με την συνδιοργάνωση της περιφέρειας Αττικής και την συνεργασία της Unicef και του ΟΠΑΝΔΑ ενώ παράλληλες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.






  • Zaz
Η Zaz θα δώσει μια ακόμη συναυλία στην Ελλάδα στις 3 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Λυκαβηττού.

Την συναυλία θα ανοίξει η Μαριέττα Φαφούτη. Το ελληνικό κοινό έχει αγαπήσει ιδιαιτέρως την ίδια την Zaz και τα τραγούδια της όπως το Je Veux και αναμένεται να αγαπήσει το ίδιο και τα νέα της κομμάτια.






  • 38ο Φεστιβάλ "Αισχύλεια"
Από 21 Αυγούστου έως 13 Οκτωβρίου πραγματοποιούνται στο Παλαιό Ελαιουργείο στην Παραλία της Ελευσίνας τα Αισχύλεια 2013 τα οποία φιλοξενούν ιδιαιτέρως αξιόλογες παραστάσεις και συναυλίες.

Το πρόγραμμα από εδώ και πέρα έχει ως εξής:

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013
«ΠΛΟΥΤΟΣ» του Αριστοφάνη

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013
«Τραχινίαι»

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013
Ελένη Τσαλιγοπούλου

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013
«ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ" του Αισχύλου

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013
Παντελής Θαλασσινός

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013
"Κοινός Λόγος"

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013
«Αίσωπος - Κάτι θέλει να μας πει ...»

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013
“Δώσε στο μύθο φωνή”

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013
Αλκίνοος Ιωαννίδης

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013
Συναυλία Jazz M.O.T.He (Music Of The Heart)

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013
Monsieur Minimal - Μαριέτα Φαφούτη

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013
«ΜΗΔΕΙΑ» του Μποστ

23 - 30/09/2013
Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου






  • 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ της Κοζάνης
Από τις 4 έως τις 7 Σεπτεμβρίου, στο υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο της Κοζάνης θα παρουσιαστούν συναυλίες, σεμινάρια και πολλά άλλα jazz events με την συμμετοχή μουσικών από όλο τον κόσμο.
Προσωπικά λατρεύω την μουσική jazz γιατί μπορεί να σε χαλαρώσει, να σε ταξιδέψει και να σε συνοδεύσει σε ατελείωτες συζητήσεις και σκέψεις. Κάλλιστα επίσης την χορεύεις και μάλιστα μπορούν να δημιουργηθούν εξαιρετικές χορογραφίες υπό τους ήχους της!


Αυτά και άλλα πολλά, φυσικά, συμβαίνουν αυτόν τον μήνα μιας και ο Σεπτέμβριος είναι από τους πιο "ενεργούς" θα έλεγα σε τέτοια ζητήματα, μήνας. Είναι μια πολύ πλούσια σε Φεστιβάλ, Συναυλίες, Θεατρικά έργα και άλλες εκδηλώσεις περίοδος με πραγματικά αξιόλογο περιεχόμενο.
Σε πολλά από αυτά η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ στα υπόλοιπα, θεωρώ πως οι διοργανωτές έχουν αντιληφθεί πλέον την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και έχουν κατεβάσει τις τιμές ακόμα και στα έργα με μεγάλα ονόματα.


Να κοιτάτε να περνάτε όμορφα και να ξεφεύγετε από την ρουτίνα και τις άσχημες ημέρες.
Εάν είμαστε εμείς καλά, τότε είναι και οι γύρω μας και σίγουρα το να φροντίζουμε σώμα, πνεύμα και την ψυχοσύνθεση μας, μας προσφέρει εσωτερική γαλήνη και δύναμη να προχωράμε!

Κ.




Φωτογραφικό υλικό από pinterest


4 σχόλια:

  1. Καλό μήνα!! Και άσε τα ζαβλακώματα γιατί πήγες τόσο ωραίες διακοπές.. τι να πουν και οι υπόλοιποι;;; Πολύ ωραία όσα μας προτείνεις.. Πάμε στο fashion week του Παρισιού;;; αααχ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Κατερινάκι μου και Καλό μήνα!!
    χαχαχα! Έχεις δίκιο μήν ακούγομαι και αχάριστη!
    Πάμε με τρέλα στο Παρίσι...δεν έχω πάει και ποτέ , οπότε θα είναι σούπερ! Θα πάρεις και όμορφες ιδέες για το νέο σου blog!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μη μου θυμίζεις τις Σφήκες κι έσκασα ! Για να τραγουδούσε καμιά φίρμα ...τρέχοντας μου πάνε!
    Κατάλαβες !
    Φιλάκια πολλά !
    Καλή σεζόν Κατερίνα μου ;-) χιχιχι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχ αχ ξέρω...κιόμως έχουν λανθασμένη εντύπωση γιατί είναι πραγματικά μια εκπληκτική παράσταση! Προλαβαίνεις να έρθεις την Τετάρτη μαζί μου;;;
      Πολλά φιλιά Αριστέα μου! Καλή Σεζόν....! χαχα!

      Διαγραφή

Θα χαρώ να διαβάσω τη δική σας Άποψη!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες