Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Έτσι Διαφημίζεις ένα Μουσείο!

Rembrandt via wikipedia

Πριν λίγο καιρό σας είχα μιλήσει εδώ για τα θέματα διαχείρισης των μουσείων και γενικότερα των πολιτιστικών μας ιδρυμάτων. Είχα διαβάσει πολύ ενδιαφέροντα σχόλια από εσάς για το πως βλέπετε το θέμα αυτό και πως το βιώνετε στην περιοχή ή την χώρα που ζείτε.
Όλα αυτά συνοψίζονται στο σημερινό εξαιρετικό παράδειγμα που σας έχω!

Τότε, είχα σταθεί στο γεγονός πως είναι άκρως απαραίτητο αλλά και πλέον εμπεριστατωμένα αποτελεσματικό, το να έρχεται το κάθε ίδρυμα κοντά στον επισκέπτη και τον κάθε άνθρωπο που μπορεί να είναι δυνητικός επισκέπτης.
Να ανοιχτεί το μουσείο προς τον κόσμο και να μην στέκεται απρόσωπο και ακίνητο "περιμένοντας" να πάμε απλά εμείς σε εκείνο διότι εάν κάποιος αισθανθεί οικεία, προσιτά και άνετα θα βρει πολλούς λόγους να επισκεφτεί ένα μουσείο και να δαπανήσει χρόνο αλλά και χρήμα μέσα αυτό!
Η σωστή διαχείριση, διαφήμιση και διάθεση τους στον κόσμο έχουν να προσφέρουν πολλά οφέλη στον τουρισμό και την κοινωνία στην οποία ανήκουν.

Ένα σπουδαίο τέτοιο παράδειγμα είναι αυτό του Μουσείου Rijksmuseum στο Άμστερνταμ, του μεγαλύτερου μουσείου της Ολλανδίας το οποίο ήταν κλειστό για ανακαίνιση και άνοιξε μετά από μια ολόκληρη δεκαετία.
Η καμπάνια για το άνοιγμα του μουσείου ονομάστηκε «οι ήρωες μας επέστρεψαν» με την οποία ζωντάνεψαν στην κυριολεξία έναν από τους πιο ξακουστούς πίνακες και διάλεξαν έτσι έναν εξαιρετικά πρωτότυπο τρόπο να διαφημίσουν το μουσείο τους.
Η "Νυχτερινή Περίπολος" του Ρέμπραντ (Rembrandt Harmenszoon van Rijn) το οποίο πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα τους εκθέματα, ζωντάνεψε μπροστά στα έκπληκτα μάτια του κόσμου μέσα σε ένα εμπορικό κέντρο της Ολλανδίας!

Η σύλληψη της ιδέας εξαιρετική και η απόδοση της από τους πρωταγωνιστές μοναδική!
Ένας πραγματικά ιδιαίτερος και διασκεδαστικός τρόπος για να διαφημίσεις ένα μουσείο!

Απολαύστε το!
Κ.





O Ρέμπραντ Χάρμενσοον βαν Ρέιν (Ολλανδικά: Rembrandt Harmenszoon van Rijn, IPA: [ˈrɛmbrɑnt ˈɦɑrmə(n)soːn vɑn ˈrɛin], 15 Ιουλίου 1606 - 4 Οκτωβρίου 1669), γνωστός ευρύτερα ως Ρέμπραντ,[1] ήταν μείζων Ολλανδός ζωγράφος και χαράκτης του 17ου αιώνα, που σήμερα συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων ζωγράφων όλων των εποχών.
Το όνομά του συμβολίζει την περίοδο της «χρυσής εποχής» της Ολλανδίας, στην οποία ανήκει χρονικά το έργο του. Φιλοτέχνησε συνολικά περίπου 400 πίνακες, περισσότερα από 1000 σχέδια ζωγραφικής και περίπου 290 χαρακτικά,[2] αν και μέρος των έργων που αποδίδονται στον Ρέμπραντ –κυρίως έργα ζωγραφικής και σχέδια– αμφισβητείται. Περισσότερο στο πρώιμο και λιγότερο στο ύστερο έργο του, κυριάρχησαν οι προσωπογραφίες, ωστόσο διακρίθηκε σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, αναπαριστώντας επίσης, τοπιογραφίες, καθώς και ιστορικές, βιβλικές,μυθολογικές ή αλληγορικές σκηνές. Το σύνολο του έργου του χαρακτηρίζεται στην πορεία του χρόνου από εκτεταμένες και βαθιές αλλαγές στο ύφος του, ένδειξη μίας διαρκούς αναζήτησης. Ακόμα σε κάθε μεμονωμένο έργο ή εκδοχή του, παρατηρούνται συνεχείς μετασχηματισμοί πριν την κατάληξη σε μία τελική εικαστική μορφή.[3]
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εδώ


10 σχόλια:

  1. σας ρίχνω ένεκα της δημιουργίας!
    Εννοείται ότι θα ξαναπεράσω!
    Φιλιά και καλή εβδομάδα Κατερίνα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Δημιουργέ μου!
      Περιμένω το επόμενο έργο σου!!!

      Διαγραφή
    2. Έμεινα με ανοιχτό το στόμα!!!!

      Μπράβο Κατερίνα μου!
      Υπέροχη ανάρτηση!
      Φιλάκια!

      ΥΓ: Αύριο, αύριο το δώρο του νικητή του συμποσίου! :)))

      Διαγραφή
    3. Δεν ήταν καταπληκτικό;!
      Μοναδική ιδέα!

      Ανυπομονώ σου λέωωω!

      Πολλά φιλιά!!!

      Διαγραφή
  2. καλημερα!
    πολυ καλη αναρτηση!
    ενημερωση οπου πρεπει!
    φιλακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τελεια Κατερινα πολυ ωραια αναρτηση μου αρεσουν τα μουσεια πολυ , εχω παει και Αμστερνταμ και μου θυμισες ωραιες μερες, φιλακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχ, τι ωραία Μαίρη μου! Δεν έχω πάει και θέλω πολύ γιατί είναι πραγματικά η πόλη της τέχνης!
      Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή

Θα χαρώ να διαβάσω τη δική σας Άποψη!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες