Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2013

Ψήνεστε για Πάρτυ;;; Πολιτιστικά - Πολιτισμικά Νέα 30/10/13


Θα ξεκινήσω την ανάρτηση μου με ένα πάρτυ!
Με την έναρξη του όμορφου Νοέμβρη και των γιορτών, αποφάσισε το εξαιρετικό ομολογουμένως Marmellate (Γκινοσάτη 19, Μεταμόρφωση Αττικής) να διοργανώσει αυτή την Παρασκευή 01/11 και ώρα 22:30 ένα ιδιαίτερο πάρτυ με live τραγούδι από τους Hermanos de la Salsa και φυσικά φοβερά λικνίσματα και ατελείωτο χορό σε κουβανέζικους ρυθμούς!
Έχω πολύ καιρό να βγω για χορό και γνωρίζοντας με πλέον, νομίζω πως καταλαβαίνετε πόσο ανυπομονώ να πάω και να τα δώσω όλα!
τηλ. κρατήσεων 699 7213764

Let's Dance people!
Και αφού παρτάρουμε, πάμε να δούμε τι άλλο παίζει αυτό τον καιρό και αξίζει να επισκεφτούμε...


  • Η Φετινή χρόνια έχει κηρυχθεί "Έτος Καβάφη". Το πιο πιθανό είναι να γνωρίζετε ήδη το γεγονός.

Γιορτάζονται τα 150 χρόνια (1863 - 2013) από την γέννηση του Κ.Π. Καβάφη με εκδηλώσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν από 19 Ιουνίου έως 15 Δεκεμβρίου 2013 και έχουν τον τίτλο "Με Μουσικές Εξαίσιες, με Φωνές".
Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν μουσικές συναυλίες και παραστάσεις (performances), εικαστική έκθεση, έκθεση ντοκουμέντων και αρχειακού υλικού, video art, επιστημονική ημερίδα και καλλιτεχνικές δράσεις με νέους δημιουργούς (βραδιές ποίησης, αφηγηματικά δρώμενα, μουσικές παραστάσεις) και το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2014 με μια ψηφιακή έκδοση η οποία θα περιλαμβάνει όλες τις δράσεις.
Διάβασε περισσότερα εδώ eccd-etoscavafy.gr.

  • Από τις 18 Οκτωβρίου θα φιλοξενείται μια εξαιρετική έκθεση στον Ελληνικό Κόσμο.

Πρόκειται για την έκθεση με τίτλο: «Λεονάρντο Ντα Βίντσι: Ο Άνθρωπος, Ο Εφευρέτης, Η Ιδιοφυΐα» η οποία έχει φιλοξενηθεί τα τελευταία χρόνια σε πάνω από 20 πόλεις του κόσμου με ιδιαίτερη επιτυχία.
Ο Ντα Βίντσι ήταν μια πολύπλευρη προσωπικότητα και μία από τις μεγαλύτερες ιδιοφυΐες στην ιστορία της ανθρωπότητας ως εφευρέτης, μηχανικός, επιστήμονας, γλύπτης, αρχιτέκτονας και τόσες άλλες αρετές ενώ άφησε πίσω του σπουδαίο έργο!
Αξίζει να επισκεφτούμε αυτή την έκθεση και να γνωρίσουμε από κοντά την ιδιαίτερη αυτή ιστορική φυσιογνωμία. Η έκθεση είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες.
Διάβασε περισσότερα εδώ leonardo.hellenic-cosmos.gr.
  • Το Μουσείο Μπενάκη μας έχει συνηθίσει πλέον στις ιδιαίτερες και σοβαρά δομημένες εκθέσεις του. Για άλλη μια φορά έχει ξεκινήσει κάτι το ξεχωριστό, πρωτοβουλία και πρόταση του οποίου είχε η Πρόεδρος του Ιδρύματος Νίκου Τσαρούχη, κα Νίκη Γρυπάρη.
H έκθεση "Γιάννης Τσαρούχης. Εικονογράφηση μίας αυτοβιογραφίας" θα παρουσιαστεί σε δύο μέρη, κάθε ένα από τα οποία θα παρουσιαστεί για έναν χρόνο.
Το Πρώτο Μέρος (1910-1940), παρουσιάζει την ιστορία της ζωγραφικής του Γιάννη Τσαρούχη μέσα από χρονολογικές ενότητες, αναπλάθοντας το περιβάλλον που έζησε και τις επιρροές που δέχθηκε από αυτό σε όλη την καλλιτεχνική του πορεία.
Εγκαίνια: Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2013
Διάρκεια 1ου μέρους: 17 Οκτωβρίου 2013 – 27 Ιουλίου 2014
Διάβασε περισσότερα εδώ entertainment.in.gr
  • Το δημοφιλές μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι επιστρέφει στη χορογραφία του Ρενάτο Τζανέλλα.
Τον «Καρυοθραύστη», «την ομορφότερη ιστορία των Χριστουγέννων», επέλεξε η Εθνική Λυρική Σκηνή για την περίοδο των εορτών και όχι μόνο…
Παραστάσεις: 24 Νοεμβρίου 2013
και στις 12, 18, 19, 20, 21, 22, 24, 28, 29, 31 Δεκεμβρίου 2013 & 3, 4, 5 Ιανουαρίου 2014. Θέατρο Ολύμπια. Ώρα: 20.00. Εισιτήρια: από 20 έως 50 €.
Διάβασε περισσότερα εδώ http://tospirto.net/dance/shows
  • Νίκος Ξυδάκης και Σταύρος Λάντσιας στο Gazarte
Συναντιούνται για μια βραδιά αποκαλύπτοντας έναν ενδιαφέροντα κοινό μουσικό κόσμο.
Η ποιητική ατμόσφαιρα των τραγουδιών, οι ρυθμοί της jazz και η κινηματογραφική αίσθηση της μουσικής, ενώνουν με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο τη φωνή του Νίκου Ξυδάκη με το πιάνο του Σταύρου Λάντσια για μια βραδιά στις 2 Νοεμβρίου στο Gazarte. 
Τιμές: Καθήμενοι Α’ ζώνης :20 € , Καθήμενοι Β’ ζώνης: 15€, Όρθιοι: 10 €.
Διάβασε περισσότερα εδώ http://tospirto.net/music/live  • Τέλος, έχουμε δύο πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις για τους μικρούς μας φίλους αλλά και για τους γονείς και συνοδούς τους!

Καπετάνιοι & Πειρατές: διαδραστικές εκθέσεις στο The Mall Athens
Από την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου και για τρεις μήνες, στον 1.000 τ.μ. εκθεσιακό χώρο, οι «Καπετάνιοι» και οι «Πειρατές», ξεδιπλώνουν τα μυστικά της θάλασσας και με την βοήθεια των πιο σύγχρονων τεχνολογιών δίνουν ενεργό και δημιουργικό ρόλο σε μικρούς και μεγάλους.
Διάβασε περισσότερα εδώ entertainment.in.gr
«7 Κυριακές στο Γκάζι» 
Από τις 20 Οκτωβρίου 2013 και για 7 Κυριακές μέχρι το Μάιο του 2014, η «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων εγκαινιάζει το πρόγραμμα δράσεων για μικρούς και μεγάλους με τίτλο «7 Κυριακές στο Γκάζι».
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη ενώ παράλληλα θα πραγματοποιούνται ξεναγήσεις, παραστάσεις, εργαστήρια και γενικότερα διάφορες παράλληλες εκδηλώσεις που θα εμπλουτίσουν με γνώσεις και χαρά τις Κυριακές μας!
Διάβασε περισσότερα εδώ www.technopolis-athens.com/web/guest/events

Να περνάτε όμορφα και να βρίσκετε πάντα τρόπους να Χαμογελάτε και να Διασκεδάζετε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο!!!
Γλυκές Καλησπέρες!
Κ.

Σάββατο, 26 Οκτωβρίου 2013

Ξενιτεμένος στα Καράβια - Αληθινή Ιστορία...

Έτος 1956. Ο Γάμος τους ήταν αρχικά από συνοικέσιο… Ανεξάρτητα αν στη συνέχεια έγινε μια αγάπη μεγάλη. Τα χρόνια, τότε δύσκολα, φτωχά. Η ζωή τους προδιαγεγραμμένη.


Αμέσως μετά τον γάμο εκείνος έπρεπε να φύγει.. Β’ Μηχανικός ήταν ο τίτλος του. Από εδώ και πέρα για πολλά χρόνια που θα ακολουθούσαν, εκείνος θα έλειπε για μήνες από την συζυγική στέγη. Τα καράβια τότε είχαν χρήματα. Ο κόσμος θυσίαζε τη ζωή του αλλά έστελνε πίσω στην Ελλάδα ένα σημαντικό ποσό, το οποίο βοηθούσε δύο και τρεις οικογένειες όχι μόνο να ζήσουν αλλά και να χτίσουν τη ζωή των ίδιων και των παιδιών τους.

Εκείνη έμεινε πίσω. Σε ένα φτωχό προσφυγικό σπίτι στην Κοκκινιά που έμελλε να γίνει τριώροφο. Επάνω στο χρόνο γέννησε την πρώτη τους κόρη. Εκείνος γνώρισε το μωρό όταν ήταν 40 ημερών. Το βαφτίσανε και έφυγε ξανά στις 10 μέρες. Μετά από σχεδόν 4 χρόνια ήρθε στη ζωή και η δεύτερη κόρη. Η χαρά του ήταν μεγάλη, ήταν ο μεγαλύτερος γιος από 12 παιδιά, τα περισσότερα αγόρια και είχε επωμισθεί όλο το βάρος της ανατροφής τους. Δεν θα άντεχε άλλα αγόρια… Τα κορίτσια του ήρθαν σαν ανακούφιση, ανεξάρτητα αν για πολλά χρόνια τον φώναζαν «Θείο»… Δεν ήξεραν τι πάει να πει πατέρας. Δεν είχαν ποτέ τον πατέρα τους, όμως εκείνος ήταν ο φύλακας άγγελος τους! Από εκεί, απ την ξενιτιά μόνο για την οικογένεια του ενδιαφερόταν. Μόνο για αυτούς δούλευε και καρτερούσε την στιγμή που θα επέστρεφε σπίτι.

Μηνιαίως αντάλλασσαν αλληλογραφία. Ότι γινόταν στο σπίτι έπρεπε να το γνωρίζει ο μαστρο-Θανάσης αλλά και εκείνος την ενημέρωνε όσο μπορούσε για τα τεκταινόμενα επάνω στο πλοίο αλλά και για τις χώρες που γνώριζε. Οι λέξεις δεν μπορούσαν να αντικαταστήσουν την αίσθηση και την αγάπη που ξεχείλιζε όταν βρισκόντουσαν μαζί, όμως ήταν παρήγορες και τους κρατούσαν συντροφιά. Η συγκίνηση ήταν διάχυτη και κάθε φορά που λάμβανε ο ένας γράμμα από τον άλλο αισθανόντουσαν σαν τα πουλιά που τα ελευθέρωσες απ το κλουβί τους!

Εκείνη του είχε πει: «Από τα 30 μίλια από το λιμάνι του Πειραιά και μετά κάνε ότι θες»… (ήταν άντρας και εκείνη γνώρισε πολύ καλά πως δεν μπορούσε να έχει απαιτήσεις για τόσους μήνες) «… από τα 30 μίλια και εδώ, είσαι δικός μου!» . Ήθελε πολύ τόλμη για να το πει μια γυναίκα αυτό….

Η Φωφώ, όπως την αποκαλούσε εκείνος, στάθηκε αντάξια στον άντρα της που δούλεψε σκληρά και με θυσίες για την οικογένεια του. Εκείνος έστελνε χρήματα και εκείνη έχτιζε με τα ίδια της τα χέρια το σπίτι τους. Όταν γύρισε εκείνος για τα καλά, δεν πίστευε στα μάτια του για τον θησαυρό που παντρεύτηκε! Όχι μόνο δεν σπατάλησε τα χρήματα που έβγαλε εκείνος με κόπο και ιδρώτα αλλά μάλιστα φρόντισε για το μέλλον των ίδιων και των παιδιών τους.

Εκείνος έκοβε και εκείνη έραβε!

Η δουλειά του Θανάση και το νοικοκυριό της Φωφώς έγιναν παράδειγμα στις γενιές που ακολούθησαν.

Αυτή ήταν η συμμετοχή μου, ανάμεσα σε άλλες 31 παρακαλώ (!) στο 2ο παιχνίδι της Φλώρας Παίζοντας με τις Λέξεις (του 2ου κύκλου) από το όμορφο blog της http://texnistories.blogspot.gr/.
Οι λέξεις με τις οποίες πήραμε μέρος και έπρεπε να τις χρησιμοποιήσουμε σε κάποιο κείμενο, ήταν: ζωή, καράβι, λέξη, τόλμη και κλουβί.

Ήταν η πρώτη φορά που πήρα μέρος και απόλαυσα αυτή την εμπειρία. Η συμμετοχή μου δεν διακρίθηκε, όμως έλαβε 3 πόντους και ευχαριστώ πολύ αυτούς μου τους έδωσαν και πήρα, έτσι το βραβείο συμμετοχής!
Το θέμα εξάλλου, δεν ήταν να διακριθώ, ήταν να συμμετάσχω και μάλιστα με μια αληθινή ιστορία που έβγαινε μέσα από την ψυχή μου και τα μάτια μου πλημμύριζαν δάκρυα όταν την έγραφα...
Οι ήρωες είναι ο παππούς και η γιαγιά μου και έτσι ακριβώς έχει η ιστορία τους με πολύ λίγα λόγια...

Συγχαρητήρια στους νικητές που είχαν μακράν, δυνατά κείμενα αλλά και σε όλους τους συμμετέχοντες, ενώ ευχαριστώ και πάλι την Φλώρα για την ευκαιρία να συμμετάσχω στο παιχνίδι της και εύχομαι να με εμπνεύσουν αναλόγως και οι καινούριες λέξεις των επόμενων παιχνιδιών.


Καλό μας τριήμερο!!!
Κ.


Βραβείο Συμμετοχής!


Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013

Μουσεία & Διαχείριση.


Έχουν γίνει σημαντικές επιστημονικές μελέτες επί του θέματος και σίγουρα εγώ δεν είμαι ο κατάλληλος άνθρωπος για να κάνω μια τέτοιου είδους προσέγγιση.
Παρόλα αυτά, με ενδιαφέρει ιδιαιτέρως το κομμάτι αυτό και για αυτό τον λόγο παρακολούθησα πριν περίπου 2 χρόνια σχετικό 3μηνο Σεμινάριο για την "Πολιτιστική Διαχείριση και Μουσειολογία".
Στόχος μου τότε ήταν να παρακολουθήσω το σχετικό Μεταπτυχιακό του Πάντειου Πανεπιστημίου αλλά ενώ διάβαζα ένα ολόκληρο καλοκαίρι και παρόλο που πέρασα τις γραπτές εξετάσεις, το αρμόδιο συμβούλιο με έκοψε στην συνέντευξη χωρίς καμία απολύτως αιτιολογία....τα συμπεράσματα δικά σας!
Φυσικά δεν ξαναπροσπάθησα, όμως παρακολουθώ τα τεκταινόμενα και διαβάζω προκειμένου να ενημερώνομαι για τις εξελίξεις στον τομέα αυτόν.

Αν πάμε πίσω στο παρελθόν, τα πρώτα μουσεία ήταν κάτι σαν συλλογές από διάφορα αντικείμενα και έργα. Ενεργό ρόλο σε αυτά είχαν κατά κύριο λόγο οι ευγενείς και οι εύρωστες κοινωνικές ομάδες καθώς και οι καλλιτέχνες. Τα Μουσεία πλέον, τα τελευταία χρόνια, "ανοίγουν" και στρέφονται όλο και περισσότερο προς το κοινό, προς τον κόσμο. Ο στόχος τους, έχει μετατεθεί από τα αντικείμενα αυτά καθεαυτά, στους επισκέπτες.
Είναι γεγονός πως εδώ και κάποια χρόνια έχουν χάσει την αίγλη και την επισκεψιμότητα που είχαν, οπότε και αναγκάστηκαν οι Διαχειριστές και Διοικητές τους, να αλλάξουν τον τρόπο που σκέφτονται και τα πράγματα στα οποία δίνουν βάση και να δώσουν πλέον βάση στο πως θα προσελκύσουν τον κόσμο και θα κάνουν τα μουσεία να είναι ελκυστικά προς τον κόσμο.

Σιγά σιγά, το μουσείο παύει να έχει την απόμακρη και αυστηρή εικόνα του απλησίαστου και γίνεται περισσότερο προσιτό σε όλους μας, δίνοντας σε όλο τον κόσμο, ανεξαρτήτου επιπέδου και υποβάθρου, την δυνατότητα να τα επισκεφτεί, να γνωρίσει τον παρελθόν αλλά και το μέλλον, να πληροφορηθεί, να διδαχτεί, να ενθουσιαστεί και να ζήσει μια ολόκληρη πλέον εμπειρία.
Μπαίνουν, πλέον, νέα δεδομένα όπως ο διαδραστικός χαρακτήρας των μουσείων, οι live παραστάσεις, η δυνατότητα παρακολούθησης εργασιών και συντηρήσεων που πραγματοποιούνται σε πραγματικό χρόνο. Ταυτόχρονα έχει διεισδύσει έντονα η τεχνολογία η οποία έχει βοηθήσει με πάρα πολλούς τρόπους να γίνουν τα μουσεία πιο προσβάσιμα.
Για παράδειγμα, πλέον μπορούμε από τον υπολογιστή μας και μόνο να επισκεφτούμε σχεδόν εξ ολοκλήρου ένα μουσείο ενώ η τοποθέτηση οθονών και tablet εντός τους, βοηθούν τον επισκέπτη να ενημερωθεί με τον τρόπο που θέλει και όσο θέλει ο ίδιος και να "παίξει" με τις επιλογές και τις πληροφορίες που του δίνονται.
Μειώνουν, λοιπόν, την βαρύτητα που δίνουν στο εκθεσιακό και καλλιτεχνικό τους μέρος και αρχίζουν να δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στον άνθρωπο, τον επισκέπτη και τις ανάγκες του.

Η οικονομική κρίση έχει επιβαρύνει ιδιαιτέρως όλα τα πολιτιστικά ιδρύματα.
Ο κόσμος έχει μειωθεί δραματικά και πολλά από αυτά αν δεν έχουν κλείσει ήδη, φυτοζωούν.
Έχουν φυσικά σταματήσει οι επιχορηγήσεις, οι χορηγίες και οι επιδοτήσεις.
Λύσεις υπάρχουν:
Όπως ιδιαίτερες εκθέσεις και διαδραστικά παιχνίδια για τα παιδιά, απασχόληση ηλικιωμένων ανάλογα με τις προτιμήσεις τους, μείωση εισιτηρίου για να γίνονται προσιτά σε περισσότερο κόσμο, εύρεση ιδίων πόρων για να έχουν ανεξαρτησία, προσφορές μελών, διοργάνωση θεματικών εκδηλώσεων, συνεργασία ανάμεσα στα μουσεία με φιλοξενία εκθέσεων εκατέρωθεν, επισκέψεις των μουσείων στον κόσμο με συμμετοχή σε μεγάλες διοργανώσεις, περίπτερα κλπ., άνοιγμα προς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσέλκυση των νέων μέσω εθελοντισμού και part time εργασίας, μαγαζάκια και καφετέριες εντός των μουσείων και τόσα άλλα...

Το μυστικό είναι να γίνουν τα μουσεία απαραίτητα στην καθημερινότητα των ανθρώπων!
Να γίνουν ανοικτά προς την ίδια την ζωή και τις εξελίξεις της!
(πηγή: Εφημ. Καθημερινή-13/04/13)

Δεν μπορεί για παράδειγμα, η Ακρόπολη να κλείνει καθημερινά αλλά και τα σαββατοκύριακα στις 15:00. Δεν γίνεται οι υπάλληλοι να είναι αγενείς και μη εξυπηρετικοί. Αν θέλουμε να γεμίσουν ξανά ζωή τα πολιτιστικά μας ιδρύματα και να μην θεωρούνται κάτι απρόσωπο, απρόσιτο και καθαρά καλλιτεχνικό, θα πρέπει να αφουγκραστούν την ζωή και τις ανάγκες που προκύπτουν καθημερινά, να γίνουν μέρος της κοινωνίας στην οποία ανήκουν, να αγκαλιάσουν όλες τις ηλικιακές, κοινωνικές και άλλες ομάδες και να δείξουν πως είναι εδώ, στην διάθεση του κόσμου και των επιθυμιών του.

Ας μην ξεχνάμε τέλος, πως τα μουσεία ελκύουν τον τουρισμό και την πολιτιστική κατανάλωση στην χώρα μας. Οπουδήποτε λειτουργούν σωστά και διαφημίζονται όπως πρέπει προσφέρουν ιδιαίτερα οφέλη σε ολόκληρη την κοινωνία!
Είμαστε η μόνη χώρα που έχει όλη αυτή την πολιτιστική κληρονομία και τον πλούτο και δεν διαχειριζόμαστε, ούτε στο ελάχιστο με τον σωστό τρόπο αυτά που διαθέτουμε... Ταξιδεύουμε σε άλλες χώρες και τρέχουμε να δούμε τα αξιοθέατα τους ακριβώς γιατί τα περιποιούνται, τα διαφημίζουν και τα "χρησιμοποιούν" προς όφελος τους.

Στην χώρα μας τι κάνουμε;

Οφείλουν τα μουσεία με τους σωστούς managers και τις σωστές κινήσεις να προσαρμοστούν στις υπάρχουσες συνθήκες και ύστερα οφείλει ο κόσμος να βάλει το μουσείο στη ζωή και την καθημερινότητα του προς γνώση, διασκέδαση και χαλάρωση!
Στόχος: Να αντικατασταθεί κάποιος άλλος τρόπος για τα παραπάνω, όπως το να πιούμε έναν καφέ οπουδήποτε αλλού, με μια επίσκεψη σε κάποιο μουσείο και να πιούμε τον καφέ μας εκεί!

Κ.
υ.γ. Είμαι πολύ χαρούμενη για το γεγονός πως κατάφερα να κάνω, μετά από πολύ καιρό που το ήθελα, αυτή την ανάρτηση...  :-)


Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2013

Βροχή Βραβείων!

Έγινε ένα ξαφνικό μπαμ στη bloggo-γειτονιά και τα μπλόγκς γέμισαν δώρα και βραβεία!
Ήταν μια πολύ όμορφη έκπληξη να βλέπεις όλα αυτά τα βραβεία να πηγαινοέρχονται και να αλλάζουν χέρια με στόχο την εκτίμηση.
Γιατί δεν μπορώ να φανταστώ κανέναν άλλο λόγο που θα συνέχιζαν όλοι να ανταποκρίνονται και να μοιράζουν βραβεία.. Δεν πρόκειται απλά για ένα παιχνίδι γιατί κάποτε θα μας κούραζε... Πρόκειται για ένδειξη αλληλοσεβασμού και εκτίμησης ανάμεσα μας, συν το γεγονός πως μαθαίνουμε τόσα όμορφα πράγματα ο ένας για τον άλλο!

Αυτή την φορά δέχτηκα δύο τέτοια όμορφα βραβεία.
Θα τα αναφέρω με την σειρά που τα έλαβα.


Το πρώτο είναι από το Κατερινάκι και το γεμάτο ελπίδα και δύναμη blog της και το δεύτερο από το Μαράκι με το ταξιδιάρικο blog της και τις υπέροχες φωτογραφίες!


Το πρώτο βραβειάκι από την Κατερίνα δημιουργήθηκε από το http://www.all4blogs.gr/ και είναι το παρακάτω:
χαχαχα! Δεν είναι πολύ πετυχημένος ο τίτλος του..;;


Οι Κανόνες έχουν ως εξής:

● Στην αρχή της ανάρτησης σου πες μας από ποιόν έλαβες το βραβείο και βάλε σύνδεσμο προς το blog του.
● Πριν απαντήσεις τις ερωτήσεις γράψε τους κανόνες.
● Απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις.
● Οι έξι ερωτήσεις είναι πάντοτε ίδιες, ενώ η έβδομη συντάσσεται από τον unpaixtable και απευθύνεται στους επόμενους.
● Πρότεινε πέντε άτομα για να λάβουν το βραβείο και βάλε σύνδεσμο προς τα ιστολόγια τους.
● Στο τέλος του post απηύθυνε την πιο unpaixtable ερώτηση σου...στους bloggers που προτείνεις.
● Κάτω από την εικόνα με το σήμα του βραβείου βάλε link που οδηγεί στην ανάρτηση (http://www.all4blogs.gr/arthra/unpaixtable-blogger-award). Όταν το κάνεις ενημέρωσε τοall4blogs (με μήνυμα ή σχόλιο στην ανάρτηση τους) διότι θα σε προσθέσει στην λίστα με τους συμμετέχοντες(link back)


Οι Ερωτησούλες, λένε:

1)Intro ( Όνομα, Τοποθεσία, Ζώδιο, Blog Platform)

2)Ποιο είναι το moto του Blog σου; Αν δεν έχεις σκέψου ένα τώρα!

3)Αν το blogging ήταν παιδικό παιχνίδι, ποιο θα ήταν και γιατί;

4)Όταν γίνω διάσημος blogger θα... (συμπλήρωσε την φράση)

5)Κάνε φίρμα την λιγότερο δημοφιλή ανάρτηση σου.

6)Ποια κατηγορία ιστολογίων, θα ήθελες να αφανίσεις από την blog- όσφαιρα και γιατί;

7)Η έβδομη ερώτηση ανήκει πάντοτε σε αυτόν που παραλαμβάνει το βραβείο και συνεχίζει την αλυσίδα!


... και εγώ απαντώ:

1) Κατερίνα Βαλσαμίδη, μένω πλέον μαζί με τον μέλλοντα σύζυγο μου σε προάστιο της Αθήνας, εκ διαμέτρου αντίθετα από το προάστιο στο οποίο γεννήθηκα και μεγάλωσα, ανήκω στο ζώδιο του Τοξότη και έχω Ωροσκόπο Υδροχόο και χρησιμοποιώ τον Blogger για να επικοινωνώ μαζί σας. :-)

2) "Η Τέχνη, όπως και η Ζωή μας δεν έχει Όρια! Οφείλουμε να Χαμογελάμε και να Προχωράμε Μπροστά!"

3) Θα ήταν τουβλάκια ή πλαστελίνη για κατασκευή! Όλοι μας πλάθουμε κείμενα με το μυαλό και τα χέρια μας, χτίζουμε επαφές και σχέσεις και μετατρέπουμε τις λέξεις σε εικόνες! Έχουμε την δυνατότητα να φτιάξουμε τον κόσμο μας, όπως τον επιθυμούμε και να προσαρμόσουμε ανά πάσα στιγμή τα πάντα!

4) Αυτές είναι μεγάλες βλέψεις αλλά πολύ όμορφες! Κλασική ψωνάρα, εννοείται πως θα ήθελα κάποια στιγμή να γίνω διάσημη όμως δεν θα σταματούσα ποτέ να έχω το προσωπικό μου στυλ, την ποιότητα και προσοχή στα λεγόμενα και γραπτά μου και φυσικά το ειλικρινές μου χαμόγελο και την ευγνωμοσύνη μου προς εσάς!

5) Η λιγότερη δημοφιλής ανάρτηση μου είναι αυτή που είχα γράψει στις 10/07/13 για την Διοργάνωση http://apopsitexnis.blogspot.co.uk/2013/07/blog-post_10.html. Μέσα από αυτή την ανάρτηση ήθελα να σας δείξω πόσο αγαπώ την Διοργάνωση Εκδηλώσεων και μέσα από τις προσωπικές και τις επαγγελματικές μου εμπειρίες θέλω να το εξελίξω και να ασχοληθώ κάποια στιγμή αποκλειστικά με αυτό το άκρως δημιουργικό επάγγελμα!

6) Δεν νομίζω πως θα πρέπει να εξαφανιστεί κάποια κατηγορία, ακριβώς γιατί ο καθένας εκφράζει με ελεύθερο τρόπο τα δικά του θέματα, σκέψεις, προβληματισμούς και δημιουργίες. Αν δεν μου αρέσει κάτι, απλά δεν το ακολουθώ και έτσι δεν μπορεί να με "ενοχλήσει" κιόλας... 

7)Η Ερώτηση της Κατερίνας:
Θα ήθελες να γίνονται συναντήσεις-events με θέμα το blogging έτσι ώστε να κάνουμε γνωστή την αξία του στην χώρα μας; Αν ναι ή όχι γιατί;

Μα, και φυσικά! Υπέροχη ιδέα! Όχι μόνο θα το ήθελα αλλά θα γινόμουν και ενεργό μέλος της *διοργάνωσης* όλου αυτού του εγχειρήματος, ούτως ώστε να το επικοινωνήσουμε μέσα από κάθε λογής μέσο και να το γνωστοποιήσουμε σε όλο τον κόσμο.


Εγώ με την σειρά μου τώρα, πρέπει να κάνω μια δική μου ερώτηση και να το χαρίσω σε 5 blogs:

*Ερώτηση* (με την ενεργή βοήθεια του Κατερινιού γιατί είχε κολλήσει ο εγκέφαλος μου):

Αν το Blogging ήταν είδος χορού, ποιο είδος θα ήταν..;

Αυτό πρέπει να απαντήσουν οι:
-Το Τζινάκι και το http://www.aresmares.com/
-Το Ευάκι και το http://beloved-ideas.blogspot.gr/
-Η Μαιρούλα και το http://merrymarystories.blogspot.gr/
-Το Μαράκι και το http://memiaanapnoi.blogspot.gr/
-το τελευταίο το αφήνω ελεύθερα σε όποιον επιθυμεί να το παραλάβει :-)Το δεύτερο βραβειάκι που πήρα από την Μαρία δημιουργήθηκε από την Lyssipe και είναι το:

Οι Κανόνες έχουν ως εξής:1. Αναφέρεις ποιος σου χάρισε το βραβείο.
2. Απαντάς στις κάτωθι ερωτήσεις...
3. Δίνεις με τη σειρά σου το βραβείο σε 7 bloggers.Ερωτήσεις - Απαντήσεις

1) Τι σε ενέπνευσε και τι σημαίνουν για σένα το όνομα του blog σου και το όνομα με το οποίο υπογράφεις τα κείμενά σου.

Με ενέπνευσε η Τέχνη η οποία είναι η ίδια η ζωή και την βρίσκουμε παντού ακόμη και στα πιο μικρά και ασήμαντα, ακόμη και από ανθρώπους και καταστάσεις που δεν το περιμένουμε. Ο τίτλος μου είναι "Άποψη Τέχνης" και έχει 2 λέξεις που αγαπώ. Την μία σας της περιέγραψα και όσο για άλλη, θεωρώ πως όλοι μας μπορούμε και πρέπει να έχουμε την προσωπική μας άποψη για τα πράγματα, να στηρίζουμε τις απόψεις μας αλλά να είμαστε ανοιχτοί σε συζητήσεις και προσαρμογές ανάλογα με την περίπτωση.
Υπογράφω με το "Κ." και τελεία γιατί είναι σε όλους γνωστό το Ονοματεπώνυμο μου, μιας και εκφράζω τις απόψεις μου επώνυμα και αυτό είναι το αρχικό του μικρού μου ονόματος.


2) Αν δεν ήσουν άνθρωπος, τι θα ήθελες να είσαι και γιατί;

Θα ήθελα να πετώ στους ουρανούς, να αλλάζω χώρες και να είμαι ελεύθερη! Όπως καταλάβατε θα ήθελα να είμαι κάποιο είδος πουλιού, ούτως ώστε να μην αισθάνομαι σύνορα και η μόνη μου έννοια να είναι να βρω τροφή, να μαθαίνω όλο και καλύτερα τις πτήσεις μου και να διδάσκω και τα υπόλοιπα πουλιά να πετούν και να ταξιδεύουν!


3) Αν σε σταματούσαν στο δρόμο από το Blog TV και σε ρωτούσαν "ποιο είναι το χαρακτηριστικό σου γνώρισμα, σύμφωνα με τα λεγόμενα των άλλων", τι θα απαντούσες; Ποιο είναι;

Καταρχήν θα σενιαριζόμουνα, μη βγω χάλια στην TV... χαχαχα, σας το είπα εγώ πως είμαι ψωνάρα..! Σύμφωνα με τα λεγόμενα των άλλων, λοιπόν, το χαρακτηριστικό μου γνώρισμα είναι πως γράφω με απλό, καθημερινό και κατανοητό τρόπο. Δεν κουράζω τον αναγνώστη μου και ότι λέω βρίσκει ανταπόκριση σε πολλές και διαφορετικές καταστάσεις και ανθρώπους.


4) Ποιο στοιχείο βρίσκεις γοητευτικό και σε κάνει να συνεχίζεις να γράφεις;

Το γεγονός πως όσο γράφω, τόσα περισσότερα έχω να πω και να μοιραστώ καθώς και  η αλληλεπίδραση με τους άλλους bloggers!


5) Ποια φωτογραφία θα βάζατε για τη ζωή;

http://media-cache-ec0.pinimg.com/736x/74/2f/32/
742f32d915b0357ea7e3fbeb4f512080.jpg

Μα την ίδια την Ζωή, γυμνή, αγνή και Πανέμορφη!


6) Αγαπημένη λέξη.

Αγάπη! Πόσο πιο αγαπημένη λέξη από την ίδια την "Αγάπη" ;
Η Αγάπη είναι η λύση σε όλα μας τα προβλήματα! Αγαπηθείτε και όλα θα γίνουν καλύτερα!

"H αγάπη,όταν υπάρχει, δένει τα πάντα με σοφία!!"
Ρουμπεστίλτσκιν των αδελφών ΓρίμΤα 7 Blogs στα οποία το δίνω είναι:
Όποια 7 blogs θέλουν με μεγάλη χαρά να το παραλάβουν από εμένα!
Το κάνω αυτό γιατί τα έχουν πάρει σχεδόν όλοι, οπότε αν κάποιος το θέλει, μπορεί να μου κάνει την τιμή να το πάρει από εμένα :-)

Βασική Σημείωση: Με αυτή την ανάρτηση, συμπληρώθηκαν οι 100 πρώτες μου αναρτήσεις!

Σας ευχαριστώ όλους τόσο πολύ!!!Κ.


Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2013

MoodBoard #20, Όμορφα Παρεάκια!


Καλημέρα & Καλή Κυριακή σε όλους!
Άλλη μια υπέροχη μέρα ξημέρωσε και για αυτό πρέπει να βγούμε όλοι έξω να απολαύσουμε τον ήλιο και την καθαρή ατμόσφαιρα!
Σήμερα έχει φαγητό στον μπαμπά ο οποίος θα μας μαγειρέψει! Ναι, ναι, καλά ακούσατε!
Θα μας μαγειρέψει μια λατρεμένη πολίτικη συνταγή η οποία ονομάζεται "μαντί" και την αγαπάμε από μικρά παιδιά..
Χτες το "μενού" είχε βόλτα, φαγητό και σινεμά με τις κολλητές να δούμε την "Επικίνδυνη Οικογένεια". Ρόμπερτ Ντε Νίρο και Μισέλ Φαϊφερ απλά εγγύηση. Γελάσαμε και χαλαρώσαμε.

Αυτή τη στιγμή πίνω το καφεδάκι μου με θέα την ήρεμη γειτονιά μου, την πλατεία και τα δένδρα, ακούω χαλαρή μουσικούλα στον Kiss FM και σας γράφω...

Σκέφτομαι πως είμαι πολύ χαρούμενη που έχω όλους εσάς, να τα λέμε καθημερινά και να ανταλλάσσουμε απόψεις. Σκέφτομαι πως είστε ένα από τα παρεάκια μου και μου αρέσει πολύ να μοιράζομαι μαζί σας τις σκέψεις μου. Σκέφτομαι πως όσο μεγαλώνει αυτή η παρέα αισθάνομαι όλο και περισσότερη ευθύνη απέναντι σας για αυτά που γράφω, πως τα γράφω και ποιος θα είναι ο αντίκτυπος. Αυτό δεν σημαίνει πως γράφω ωραιοποιημένα και κοινά αποδεκτά κείμενα. Κάθε άλλο, γράφω από την ψυχή και το μυαλό μου. Όμως αισθάνομαι πως όλοι είστε εξαιρετικά αξιόλογοι άνθρωποι και πρέπει να σας απευθύνομαι με την αντίστοιχη ευθύνη.
Ειλικρινά δεν ήξερα τι θα αντιμετώπιζα όταν έμπαινα εδώ, δεν το είχα καν σκεφτεί, όμως τώρα είμαι πολύ περήφανη που είμαι και εγώ μια Blogger!

Να έχετε ένα υπέροχο υπόλοιπο ημέρας και να ευχαριστηθείτε κάθε στιγμή της!

Κοιτάξτε ψηλά, χαμογελάστε στον ήλιο, κλείστε τα μάτια και χαλαρώστε, αφιερώστε 2 λεπτά στον εαυτό σας και ύστερα γυρίστε και χαμογελάστε στους δικούς σας ή και σε κάποιον άγνωστο!
Περιμένω να μου πείτε τα αποτελέσματα! Σας ανταπέδωσαν το χαμόγελο;


Με εκτίμηση!
Κ.


Σε μια εβδομάδα ακριβώς λήγει ο Διαγωνισμός για τις Οδοντόκρεμες YOTUEL! Μην ξεχάσετε να πάρετε μέρος και να ειδοποιήσετε και τους δικούς σας, ε; :-)

Η ιδέα του Weekly MoodBoard είναι της Lyriel από το BiScoto
και συμμετέχουν τα εξής ιστολόγια:


Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2013

Επέλεξε!http://media-cache-ec0.pinimg.com/
736x/86/b2/a8/86b2a8c57ed706ab809e9cbec7e85292.jpgΕντάξει, είναι πλέον γνωστό σε όλους...
Στο τέλος των χρημάτων, περισσεύει πολύς μήνας..!

Γελάς;
Είναι για γέλια ή για κλάματα ή μήπως είναι για να πεισμώσουμε και να μη το βάλουμε κάτω;!

Η ζωή μας είναι γεμάτη από επιλογές..μόνο επιλογές! Το τι και πως θα το κάνει ο καθένας μας εξαρτάται μόνο απ τον ίδιο...
Μπορείς να επιλέξεις να αφήσεις τον εαυτό σου να πάθει κατάθλιψη ή μπορείς να το παλέψεις! Μπορείς να το δουλέψεις, μόνος σου, στο μυαλό σου, με τους φίλους σου, με μια χαζοταινία, ένα βιβλίο, μια βόλτα, μια στάση!
Μια στάση και μια απόσταση για λίγο απ όλα όσα μας τρελαίνουν και μας δείχνουν πως "πρέπει" να ζούμε...τι κάνουμε λάθος και τι σωστό...
Μια στάση για να ακούσουμε το μέσα μας, τα δικά μας θέλω και τις ανάγκες του κορμιού και του μυαλού μας..και έπειτα να Επιλέξουμε!

Να κάνουμε μόνοι μας την επιλογή μας για το ποιοι θέλουμε Εμείς, να είμαστε. Για το τι κάνει Εμάς ευτυχισμένους. Για το πως Εμείς νιώθουμε και ποιες είναι οι ανάγκες μας!
Δεν είναι εγωιστικό, είναι ανθρώπινο!
Ο καθένας οφείλει να κάνει την επιλογή του, να πατήσει στα πόδια του, να πάρει την ευθύνη της ζωής του στα χέρια του και να επιλέξει την καθημερινότητα του!

Όλοι έχουμε κάνει δουλειές από ανάγκη. Όλοι έχουμε συμβιβαστεί με καταστάσεις και ανθρώπους.
Δεν είσαι Ο μόνος και δεν είσαι Μόνος!

Πάρε τη ζωή στα χέρια σου και επέλεξε ποιος θέλεις να είσαι!
Ακόμα και αν κάνεις πράγματα που δεν αγαπάς, ακόμα και αν μεγάλο μέρος της μέρας σου καταλαμβάνεται από ανούσια για εσένα πράγματα, ακόμα και αν η μέρα σου είναι πλέον πολύ άδεια... Γέμισε την εσύ με αυτά που αγαπάς και θες!
Βρες τον χρόνο, αξιοποίησε τον χρόνο και ασχολήσου με όλα όσα πάντα ήθελες και ποτέ δεν τολμούσες!

Έστω και μια ώρα, έστω και χωρίς χρήματα, έστω και χωρίς βοήθεια...

Επέλεξε να ζήσεις και να ζήσεις με αισιοδοξία και χαμόγελο!
Ακόμα και αν πονάς, βοήθησε κάποιον άλλο που πονά περισσότερο...
Λύσε τον κόμπο που αισθάνεσαι με μια ώρα ασχολίας με κάτι που Αγαπάς!

Μην θυσιάζεις τον καφέ με τους κολλητούς γιατί σου τελείωσαν τα λεφτά...για αυτό δεν είναι οι κολλητοί; Το ίδιο δεν θα έκανες και εσύ για αυτούς;
Όλα χρειάζονται και όλα γίνονται ακόμη και όταν έχουμε τα χειρότερα εμπόδια μπροστά μας!

Προσωπικά πέρασα ένα από τα πιο όμορφα και γεμάτα Σαββατοκύριακα ενώ ο μήνας με το ζόρι "βγήκε"...


υ.γ. Δόξα τον Θεό, πληρώνομαι αύριο....


Κ.

http://media-cache-ak0.pinimg.com/736x/a8
/f5/a5/a8f5a5ed13a0bb32b4cb494e6edcc78f.jpg
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013

Παίζουμε με τα φετίχ...;!

Άκου τώρα λέει, πρέπει να μιλήσω για τα φετίχ μου...

Ευτυχώς η αγαπημένη μου Αριστέα που με κάλεσε σε αυτή τη δοκιμασία και μου πέταξε την πάσα, μας ξεκαθάρισε πως δεν μιλάμε για τα γνωστά φετίχ, σεξουαλικού περιεχομένου, στα οποία πηγαίνει όλων το μυαλό όταν ακούμε αυτή τη λέξη!
Θα μου πεις, τώρα εσύ μας το παίζεις αθώα περιστέρα...;
Όχι, καλέ, απλά το συγκεκριμένο περιεχόμενο εκτός του ότι είναι ακατάλληλο δια ανηλίκους, καλό είναι να το κρατάει ο καθένας για τον εαυτό του! :-)

Την ιδέα, λοιπόν την ξεκίνησε η Λιακάδα και πάμε να δούμε τι θα μου έρθει στο μυαλό μιας και γενικά ασχολούμαι κατά καιρούς και κολλάω επίσης κατά καιρούς με διάφορα...

Θα πάρουμε όμως τις σταθερές αξίες...


1ο φετίχ, οι Γόβες!Όχι, πείτε μου πραγματικά ποια γυναίκα δεν έχει μια ιδιαίτερη σχέση με αυτό το πατούμενο..;

Γόβες κυρίως ψηλές, peep toe ή κλειστές, με φιάπα ή χωρίς, σε όλους τους χρωματικούς συνδυασμούς, σκέτες ή με φιόγκους, τρούκς, αγκράφες και δε συμμαζεύεται...!
Δεν μπορώ να πω, πως έχω όσες θα ήθελα ή αυτές που θα ήθελα όμως δεν υπάρχει περίπτωση να μην κολλήσει το μάτι μου πάνω τους όταν κοιτάζω τις βιτρίνες! Ακόμα και βιτρίνα ρούχων να κοιτάω, ψάχνω να βρω αν έχει και την γοβούλα του εκεί κοντά...
Επίσης θα ήθελα να είχα και λίγη παραπάνω αντοχή όταν είμαι πάνω τους αλλά θα το προσπεράσω και αυτό και θα μείνω στο ότι αντικειμενικά, ο τρόπος που κάνει μια γόβα να δείχνει το γυναικείο πόδι, δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα!2ο φετίχ, το Φαγητό!Είναι πολύ αόριστο για εσάς; ή μήπως δεν πολύ κολλάει γιατί δεν είναι αντικείμενο;

Κι όμως λατρεύω το καλό φαγητό καθώς και το μαγείρεμα!
Δεν σπαταλάω χρόνο πάνω από συνταγές αλλά μου αρέσει περισσότερο να πειραματίζομαι μόνη μου και να δοκιμάζω εναλλακτικές.
Δεν φοβάμαι ποτέ να δοκιμάσω κάτι το οποίο δεν έχω ξαναφάει...
Το να βγούμε για φαγητό το θεωρώ πραγματική έξοδο και ίσως και πιο αγαπημένη!
Δεν τρώω απλά για να κορέσω την πείνα μου και δεν θεωρώ πως αυτός είναι ο μόνος σκοπός του φαγητού αλλά για απόλαυση και χαλάρωση ενώ πάντα επιλέγω μαγαζιά με ποιοτικό φαγητό και διαφορετικές γεύσεις.
Όταν είχαμε πρωτογνωριστεί με τον καλό μου, είχαμε χαλάσει όλες τις οικονομίες μας σε φαγητά και ποτά!
Εδώ θα συμπεριλάβω και το καλό κρασί.3ο φετίχ, η Φωτογραφική μου Μηχανή!Μη και την ξεχάσω αν είναι να βγούμε έξω ή να φύγουμε για διακοπές...μπορεί να σκάσω απ το κακό μου..!
Ευτυχώς πλέον τα κινητά βγάζουν ισάξιες ποιοτικά φωτογραφίες και αν καμιά φορά έχω ξεχαστεί, ηρεμώ γρήγορα λόγω των κινητών.
Τραβάω τα πάντα και συνέχεια!
Εμάς μας έχω 500 φορές στις ίδιες πόζες αλλά και διαφορετικές, λατρεύω να τραβάω τοπία και την φύση!
Επίσης θα τραβήξω φωτογραφία όταν δω κάτι περίεργο που θα μου κινήσει την περιέργεια ή όταν δω κάποιο ιδιαίτερο στιγμιότυπο.
Προτιμώ τις μικρές και μανιτζέβελες φωτ. μηχανές.
Την πάσα μου την δίνω και εγώ στα παρακάτω 3 bloggoσπιτάκια..
Για να δούμε τι φετίχ κουβαλάτε!  :-)

http://beloved-ideas.blogspot.gr/
http://mayuminights.blogspot.gr/
http://pink-angel-911.blogspot.gr/

Υ.Γ. Το κεκάκι μόλις το έφτιαξε ο γλυκός μου! 


Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου 2013

Παγκόσμια Ημέρα των ΖώωνΠαγκόσμια Ημέρα των Ζώων σήμερα :-)
Είδατε, δεν βάζω εισαγωγικά (" "). Τα κανονικά εννοώ, ντε, τα ζωντανά..
Αμέσως! Μόλις μιλήσω για ζώα το μυαλό σας να πάει σε πρόσωπα!
Αυτά δε γιορτάζουν... Αυτά θα έπρεπε να τα ξεχνάμε παντελώς!

Αν αγαπάς τα ζώα, αγαπάς και τους ανθρώπους.
Δε νοείται να κάνεις κακό σε ζωντανό και να βροντοφωνάζεις πως υπερασπίζεσαι και αγαπάς τον συνάνθρωπο σου...
Σημαίνει, σεβασμός σε μια ζωή!
Και αυτά καταλαβαίνουν τα πάντα, πονάνε, υποφέρουν, κρυώνουν, χαμογελάνε, χαίρονται, αγαπούν, φοβούνται, τρομάζουν, ντρέπονται... Το μόνο που τους λείπει είναι η λογική και για αυτό δεν είμαι και πολύ σίγουρη, τελικά...Από τότε που γεννήθηκα είχα ιδιαίτερη σχέση με όλων των ειδών τα ζωντανά.
Τα αγαπώ, τα φροντίζω, σέβομαι τον χώρο και τον χρόνο τους. Είμαι ιδιοκτήτρια σκύλων και έχω φιλοξενήσει κατά καιρούς κάποια που βρήκαν αργότερα σπίτι.
Ίσως για αυτό και εκείνα από την μεριά τους με πλησιάζουν με μεγάλη ευκολία και έτσι μας δίνεται η ευκαιρία να γνωριστούμε :-)

Δεν θα ξεχάσω ποτέ την εμπειρία που έζησα με ένα rodvailer ενός φίλου μου.
Ως γνωστόν αυτή η ράτσα είναι αρκετά επικίνδυνη εάν δεν έχει την σωστή εκπαίδευση ακόμη και για την ίδια την οικογένεια. Γνωρίζοντας, λοιπόν αυτό πολύ καλά, καθώς και το ιστορικό του συγκεκριμένου ζώου το οποίο είχε επιτεθεί σε άλλους, κοίταξα τον σκύλο από μια απόσταση ασφαλείας ενώ εκείνος ήταν δεμένος.
Το μόνο που μοιραστήκαμε ήταν λίγα δευτερόλεπτα οπτικής επαφής.
Μόλις γύρισα την πλάτη μου να φύγω το σκυλί άρχισε να κλαίει! Αυτό, φυσικά, ήταν κάτι πρωτόγνωρο... Αισθάνθηκα φυσικά αμέσως ασφάλεια και πλησίασα να τον χαϊδέψω..Το σκυλί με δέχτηκε με ηρεμία! Προφανώς αισθάνθηκε πως το σεβάστηκα! Δεν το απείλησα και δεν είδε σε εμένα κάποιο περιπαικτικό ή αλαζονικό ύφος και βλέμμα.Εδώ έχω γράψει ανάλογη ανάρτηση για κάποιον γαϊδαράκο!

Τα ζωντανά καταλαβαίνουν τα πάντα!!!
Έχουν ανάγκη την φροντίδα και την εκτίμηση μας!
Μας αγαπούν και μας προστατεύουν, αρκεί να τα σεβόμαστε και να τους παρέχουμε τα βασικά για τις ανάγκες τους!
Ακόμα και τα ζώα που τα έχουμε για την τροφή τους, οφείλουμε να τα σεβόμαστε και να τα πονάμε!

Άνθρωποι που αφήνουν αδέσποτα τα σκυλιά τους, άνθρωποι που ρίχνουν φόλες, άνθρωποι που κάνουν κακό με οποιονδήποτε τρόπο σε οποιοδήποτε ζώο πρέπει να τιμωρούνται αυστηρά και να αποφεύγονται...
Λένε, πως αν δεν συμπαθεί κάποιον το εκάστοτε ζωντανό, τότε θα πρέπει να τον αποφεύγεις και εσύ! Κάτι κρύβει και σίγουρα δεν είναι καλός και καθαρός άνθρωπος...
Ευτυχώς τα εγκλήματα κατά των ζώων έχουν ποινικοποιηθεί πλέον και στην Ελλάδα και για αυτό οφείλουμε όλοι να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των ανυπεράσπιστων ζωντανών και να καταγγέλλουμε οποιαδήποτε κακοποίηση ζώου και γενικότερα οποιαδήποτε παράνομη πράξη εις βάρος τους!
Υπάρχουν και άνθρωποι που χωρίς να έχουν κάποιο πρόβλημα οι ίδιοι, έχει υπάρξει κάποιο γεγονός στη ζωή τους που τους έκανε να φοβούνται τα ζώα. Αυτό όμως μπορεί να δουλευτεί και να αλλάξει προς το καλό, πρώτα απ όλα, των ίδιων!
Η παρέα και η ανακούφιση που μπορούν να σου δώσουν...η γαλήνη και η πρέπουσα ανάρρωση που σε βοηθούν να έχεις...η βοήθεια που σου προσφέρουν είναι όλα ένδειξη της πιο αγνής και αληθινής αγάπης!
Στους παρακάτω συνδέσμους είστε υποχρεωμένοι να καταγγέλετε παράνομες πράξεις εις βάρος ζώων...
...εκείνο αν σας έβλεπε πεσμένο στον δρόμο, θα ερχόταν να σας βοηθήσει χωρίς δεύτερη σκέψη...


...και η lady μου που την χάσαμε πριν ενάμισι χρόνο αλλά το σκυλί μου έζησε 17 ολόκληρα πολύ καλά χρόνια και μας εκπαίδευσε αυτή περισσότερο απ όσο την εκπαιδεύσαμε εμείς! 
Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2013

MoodBoard #19
Ο Οκτώβρης μπήκε, το Φθινόπωρο ήρθε για τα καλά και ο βοριάς μας ταρακούνησε ξαφνικά και απότομα όμως τόσο γλυκά!

Καιρός δεν ήταν να πιάσουν και λίγο τα κρύα και να σκεφτούμε "χειμωνιάτικα";
Δε λέω, ήταν λίγο απότομο όλο αυτό αλλά δεν ξέρω...σαν χειμωνιάτικο παιδί που είμαι, χαίρομαι απίστευτα με αυτή την αλλαγή και ήδη στο μυαλό μου γυρνούν εικόνες γιορτών και στολισμών!

Καλά να είμαστε και για πότε θα περάσει 28η, θα φύγει και ο Νοέμβρης και θα βρισκόμαστε στα Χριστούγεννα, ούτε που θα το καταλάβουμε :-)
Είναι λίγο νωρίς, θα μου πείτε, να τα συζητάμε αυτά, όμως ποιος ορίζει τις σκέψεις και την διάθεση μας παρά μόνο εμείς οι ίδιοι;
Αν θέλω να σκέφτομαι Χριστούγεννα και χαρούμενες εικόνες αυτό θα κάνω και αν θέλω να δίνω σημασία στην τρέλα της Ελλάδας και να σκέφτομαι απαισιόδοξα πάλι θα το κάνω απλά προτιμώ να διαλέγω την χαρούμενη επιλογή...

Όχι γιατί είναι η εύκολη λύση και αποφεύγω την πραγματικότητα αλλά γιατί αντιμετωπίζω με αυτόν τον τρόπο την πραγματικότητα και δεν δίνω κανενός είδους σημασία σε αυτά που μας πλασάρουν ως προβλήματα ενώ ο κόσμος καίγεται από πραγματικά και ουσιώδη προβλήματα που δεν βλέπουν ποτέ το φως της δημοσιότητας!

Εύχομαι σε όλους μας ένα καλό και δημιουργικό Φθινόπωρο με όμορφες και γεμάτες ημέρες, με πολλά χαμόγελα και ξεχωριστές ιδέες!!!
Κ.
..και μην ξεχνάτε τον διαγωνισμό μας με σούπερ δώρο YOTUEL! Εξαιρετικές οδοντόκρεμες και τσίχλες για την υγεία και λεύκανση των δοντιών μας που πωλούνται στα φαρμακεία.

Φωτογράφισα να σας δείξω και τα δικά μου προϊόντα ... :-)

Η ιδέα του Weekly MoodBoard είναι της Lyriel από το BiScoto
και συμμετέχουν τα εξής ιστολόγια:


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...