Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Πολιτιστικά-Πολιτισμικά Νέα, Τριώδιο ή απλά Καραγκιοζιές;


Ξεκινά το τριώδιο αυτή την Κυριακή 09/02, λες και δεν μας έφταναν οι καραγκιοζιές που ζούμε καθημερινά....
Όπως καταλάβατε δεν είμαι fan των αποκριών. Άντε να ντυθώ κάτι (που ποτέ δεν ξέρω τι..αν με καλέσουν σε κάποιο πάρτυ) αλλά γενικότερα δεν τρελαίνομαι.
Από την άλλη όμως δεν μου αρέσει και να μην ντυθώ κάτι αν με καλέσουν κάπου γιατί θεωρώ πως δεν τιμώ τον άνθρωπο που οργανώνει όλο αυτό το event.

Θα σας πω εγώ λοιπόν, τα νέα και τι τρέχει αυτές τις ημέρες και εσείς διαλέξτε και πάρτε!




  • Έλα, πάρε – πάρε!
Όσο-όσο λέμε, πουλάμε για να σώσουμε την πατρίδα μας!... Άλλοι πατριώτες αυτοί… σαν τους δικούς μας…!
Τις αντιδράσεις του κόσμου των τεχνών και του πνεύματος, της αντιπολίτευσης αλλά και του απλού κόσμου έχει προκαλέσει η κυβέρνηση της Πορτογαλίας που αποφάσισε να ξεπουλήσει στη κυριολεξία όλα τα έργα του Μιρό έναντι 35εκ. ευρώ όταν ένας μόνο πίνακας πουλήθηκε το 2012 έναντι 37,7εκ. ευρώ!
Καλά, σου λέει… Αν τα εκθέσεις και φροντίσεις να ενισχύσεις τον τουρισμό του πολιτισμού στη χώρα σου, πιο πολλά θα βγάλεις, γιατί δεν το σκέφτεσαι έτσι; Όχι εκεί η κυβέρνηση, στενομυαλιά...
Αλλά κάτι μου θυμίζει αυτό.. Μήπως εμείς ξέρουμε να εκμεταλλευόμαστε τον πλούτο και την κληρονομιά μας;.... Ρητορικό είναι το ερώτημα...
Για να μειώσει το χρέος λέει η κυβέρνηση… Το νου σας! Θα ξεκινήσουν και σε εμάς σε λίγο να δίνουν λίγο – λίγο κομμάτια του πολιτισμού μας.
Εκποίηση δημόσιας περιουσίας λέγεται και δεν μου αρέσει καθόλου έτσι όπως ακούγεται!

Ο Zουάν Μιρό ήταν Καταλανός ζωγράφος και γλύπτης και θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους υπερρεαλιστές καλλιτέχνες του 20ού αιώνα. Γεννήθηκε το 1893 στη Βαρκελώνη και σε ηλικία 14 ετών φοίτησε στην Εμπορική Σχολή, αν και παράλληλα παρακολουθούσε κρυφά μαθήματα στη Σχολή Καλών Τεχνών. Το 1920 μετακόμισε στο Παρίσι όπου συμμετείχε στους καλλιτεχνικούς κύκλους της Μονμάρτης και γνωρίστηκε με το κίνημα του ντανταϊσμού και τους υπερρεαλιστές. Το 1921 πραγματοποιήθηκε η πρώτη ατομική του έκθεση στο Παρίσι, ενώ περίπου δέκα χρόνια αργότερα η πρώτη του στη Νέα Υόρκη. Το 1975 δημιουργήθηκε το Ιδρυμα Ζουάν Μιρό στο Κέντρο Σπουδών Σύγχρονης Τέχνης στη Βαρκελώνη. Ο ίδιος του δώρισε περίπου 5.000 σχέδιά του. Πέθανε το 1983.


  • Να και κάτι καλό!
Μας τα πήραν με θεμιτά και αθέμιτα μέσα αλλά τουλάχιστον κατάφεραν να συνεργαστούν για μια κοινή έκθεση με σκοπό την προβολή της χώρας μας.
Μιλάω για τα διάφορα ευρήματα από τις ανασκαφές που έχουν πραγματοποιηθεί στη Ρόδο και κοσμούν τα μουσεία της Ευρώπης…
Από τις 15 Οκτωβρίου 2014 έως τις 10 Μαρτίου 2015 θα εκτεθούν τα πλέον χαρακτηριστικά ευρήματα στο Λούβρο με δικά του έξοδα. Η έκθεση ονομάζεται «Ρόδος: ένα ελληνικό νησί πύλη από και προς την Ανατολή. Από την Ύστερη Εποχή του Χαλκού έως τους αρχαϊκούς χρόνους»
«Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να ξαναβρεθούν μαζί όλα αυτά τα ευρήματα από το νησί που ''προίκισε'' με την περιουσία του μουσεία της Ευρώπης. Ταυτόχρονα να δώσει ένα μήνυμα για το πώς πρέπει να σκέφτονται οι Ευρωπαίοι και σε ζητήματα που αποτελούν τα ''κεραμίδια'' του σπιτιού τους και συχνά δεν το καταλαβαίνουν», σημείωσε ο καθηγητής Νίκος Σταμπολίδης. Πηγή: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22784&subid=2&pubid=63959953





  • «Footlights»
Το ένα και μοναδικό βιβλίο και μάλιστα μυθιστόρημα το οποίο έχει γίνει γνωστό πως έγραψε ο Τσάρλιν Τσάπλιν με το όνομα Footlights βγαίνει σε κυκλοφορία παρόλο που έμεινε αδημοσίευτο για 60 ολόκληρα χρόνια!
Το «Footlights» διαδραματίζεται στο Λονδίνο και εξιστορεί τον παράξενο έρωτα μίας νεαρής μπαλαρίνας και ενός κλόουν που της σώζει τη ζωή, όταν εκείνη επιχειρεί να αυτοκτονήσει, και αποτέλεσε τη βάση για τη θρυλική ταινία του Τσάπλιν «Τα φώτα της ράμπας», που κυκλοφόρησε το 1952.

Εσείς θα το αγοράσετε;





  • Τρωικός Πόλεμος...
..στο Παλλάς και δεν ξέρω πώς να το συζητήσω το θέμα που βλέπω πως τον βασικό ρόλο της Ωραίας Ελένης κρατά η Δούκισσα Νομικού.
Τελικά υπάρχει έντονα αυτή η σύγχυση του ποιος είναι τι και τι μπορεί να κάνει. Κατά τη γνώμη μου υπάρχουν πάρα πολλοί εξαιρετικοί και συνάμα άνεργοι ηθοποιοί που θα μπορούσαν να πάρουν τον ρόλο αλλά το θέμα είναι τα χρήματα, έτσι; Μη ξεχνιόμαστε… Το θέμα είναι να κάνει το όνομα μπαμ για να τραβήξει κόσμο και το χειρότερο είναι πως ο κόσμος αυτό θέλει….
Πάντως όλη αυτή η υπερπαραγωγή με ακροβάτες, χορευτές και ηθοποιούς και το γεγονός πως δεν είναι ο Τρωικός Πόλεμος που παίζεται αλλά το αποτέλεσμα της έμπνευσης από αυτόν, με γαργαλάει να θέλω να μάθω περισσότερα…
Από 9 Φεβρουαρίου. Τιμές εισιτηρίων: 10€, 15€, 18€, 20€… πάλι καλά!




  • Γάτες παντού!
Γάτες μεγάλες, μικρές, χρωματιστές, εντυπωσιακές με φανταστικές φωνές και τόσο μα τόσο χαριτωμένες!!!
Όχι, δεν τρελάθηκα ούτε είμαι «γατού», ίσα – ίσα σκυλομάνα είμαι εγώ αλλά αυτές τις γάτες τις λατρεύω!

“Cats” στο Badminton
26 Φεβρουαρίου – 15 Μαρτίου 2014
Θέατρο Badminton
12 Φεβρουαρίου – 23 Φεβρουαρίου 2014
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

“MEMORY” RETURNS
DIRECT FROM LONDON!

Εισιτήρια
Α ΖΩΝΗ ΑΠΟ 70€ - 40€, Β ΖΩΝΗ ΑΠΟ 60€ - 35€, Γ ΖΩΝΗ ΑΠΟ 50€ - 30€, Δ ΖΩΝΗ ΑΠΟ 35€ - 20€, E ΖΩΝΗΑΠΟ 25€ - 15€




  • Από σήμερα 7 Φεβρουαρίου και κάθε Παρασκευή και Σάββατο θα μπορούμε να απολαύσουμε στο Anodos Live Stage το ντουέτο της Χάρις Αλεξίου με την Τάνια Τσανακλίδου. Αυτά τα ντουέτα τα αγαπάμε πολύ γιατί το μαζί… είναι καλύτερα και μάλιστα όταν μιλάμε για τέτοιου βεληνεκούς και ποιότητας καλλιτέχνες! Πηγή: http://tospirto.net/music/live/15908
  • Άλλη μια τέτοια ποιοτική και μοναδική Καλλιτέχνης, η Αλέκα Κανελλίδου θα βρίσκεται για πολύ περιορισμένο αριθμό εμφανίσεων (14-16/02) στο HALF NOTE JAZZ CLUB, Πηγή: http://tospirto.net/music/live/16345



  • Θέλεις να μάθεις περισσότερα για τον αρχαίο κόσμο; Πως ζούσαν, πως λάτρευαν τους Θεούς τους, πως γιόρταζαν;
Το Μουσείο της Ακρόπολης διοργανώνει κάθε Σάββατο στη 1:00 μ.μ. μια σειρά θεματικών παρουσιάσεων και σας προσκαλεί να συμμετάσχετε μαζί με τους Αρχαιολόγους-Φροντιστές πλουτίζοντας τις γνώσεις σας.

To πρόγραμμα:
Γιορτές της αρχαίας Αττικής
8 Φεβρουαρίου 2014
Αστρικές Θεότητες: απεικονίσεις, πεποιθήσεις, λατρεία
15 Φεβρουαρίου 2014
Ασκληπιείο: ιερό και υγεία
22 Φεβρουαρίου 2014
Ο Παρθενώνας
1 Μαρτίου 2014
Γιγαντομαχία και Ακρόπολη
8 Μαρτίου 2014
Διάβασε εδώ τα υπόλοιπα… http://entertainment.in.gr/html/ent/737/ent.161737.asp




  • Αν μείνετε εδώ του Αγίου Βαλεντίνου, πηγαίνετε έστω κάπου που θα σας χρησιμεύσει!
Την Παρασκευή 14 και το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου, από τις 10.00-22.00, η EXCESS διοργανώνει το 1ο Bazaar Βιβλίου Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής, με βιβλία για συνταγές, μοναστηριακές γεύσεις, food styling, υγιεινή διατροφή, μεσογειακή δίαιτα κλπ.
Είσοδος Ελεύθερη! μιαμ, μιαμ!


  • Δεν έχεις χρόνο να πας στο Θέατρο;
Σου πέφτει λίγο μακριά και σκέφτεσαι και το parking;
Βαριέσαι, βρε αδερφέ και θα ήθελες να παρακολουθήσεις μια παράσταση από την άνεση του καναπέ σου; Η ακόμη είστε άτομα με ειδικές ικανότητες ή σχολείο ή ηλικιωμένοι και για εσάς είναι δύσκολο να μετακινηθείτε;
Το Οικείο Θέατρο έρχεται αυτό σε εσάς και όχι εσείς σε εκείνο! Στο σπίτι σας, στο σαλόνι σας, στην αυλή σας, σε ένα υπόγειο, σε μια αίθουσα σχολείου... Το Οικείο Θέατρο, μια ιδέα του σκηνοθέτη και ηθοποιού Μίλτου Δημουλή, ιδρύθηκε το 2010 και έχει ως βασικό του χαρακτηριστικό να παρουσιάζει ολοκληρωμένες και άρτια δομημένες παραστάσεις και σε χώρους που δεν είναι αμιγώς θεατρικοί. Φέτος, με την παράστασή του «Κόκκινο φωτεινό» φιλοδοξεί να αφυπνίσει και να ενεργοποιήσει την ανθρώπινη συνείδηση. Το «Κόκκινο φωτεινό» αποτελείται από μικρές σκηνές μιας αδήριτης κοινωνικής, πολιτικής και οικονομικής πραγματικότητας. Τραγικές και κωμικές ταυτόχρονα, με αναφορά στα θεατρικά κείμενα και ποιήματα του Μπρεχτ, σε μετάφραση Κ. Ψωμά και σκηνοθεσία, σύνθεση κειμένων Μ. Δημουλή. Ερμηνεύουν: Γ. Πολιτάκης, Ντ. Ρέγκου, Β. Μπατσακούτσας, Στ. Οικονόμου, Μ. Δημουλής.





  • Αποκριάτικες Εκδηλώσεις για παιδιά πραγματοποιούνται καθ’ όλη την διάρκεια των αποκριών στην Αθήνα!
Εδώ θα τα δείτε όλα! http://entertainment.in.gr/html/ent/762/ent.161762.asp




Ότι και να κάνετε, ντυθείτε - δεν ντυθείτε, πάτε σε πάρτυ ή όχι, βγείτε, μείνετε μέσα, παρακολουθήσετε κάποια παράσταση ή πάτε σε κάποια έκθεση, εύχομαι να είστε καλά και ότι κάνετε να το κάνετε με χαρά και ευχαρίστηση!
Καλό Σαββατοκύριακο και Καλό Τριώδιο!
Κ.




Η σημερινή ανάρτηση είναι για την στήλη μου








16 σχόλια:

  1. Κατερινα μου ολοκληρο ταξιδι εκανα μαζι σου , τι επιλογες πολλες για να παει καποιος , βεβαια οχι στην πολη μου αλλα ολο και κατι ξεμυτιζει και προς το βορα, αυτο με το μουσειο μου αρεσε , θα πηγαινα σε μια τετοια εκδηλωση, να εισαι καλα , τα λες πολυ σωστα στην αρχη αλλα ποιος μας ακουει? Πολλα φιλιά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Μαιρούλα μου!
      Μου είναι αρκετά δύσκολο να βρω πληροφορίες για όλη τη χώρα αλλά όσο μπορώ, προσπαθώ να έχω εκδηλώσεις και από άλλες πόλεις εκτός Αθήνας. Όπως καταλαβαίνεις η Θεσσαλονίκη είναι η αμέσως επόμενη που αναφέρω γιατί είναι ευκολότερο να βρω πληροφορίες :-)
      Όντως αυτό με το μουσείο φαίνεται εξαιρετικά ενδιαφέρον και η διάρκεια τους απ ότι είναι είναι 20λεπτη οπότε δεν κουράζει.
      Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  2. καλημερα και απο μενα!
    μας παρουσιασες παρα πολλα πραγματα!
    θα σταθω λιγο στην εμφανιση της Δουκισσας ως ωραια Ελενη.
    λυπαμαι που το λεω αλλα θεωρω πως δε θα ειναι καθολου καλη.
    .......


    καλο σκ να εχεις! φιλακια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχουμε την ίδια άποψη Κική μου...αλλά τι να πεις...η παράσταση θα το δείξει αν αξίζει ή όχι τελικά.
      Σε ευχαριστώ που είσαι πάντα παρούσα με τα σχόλια σου!
      Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  3. Καλησπέρα Κατερίνα μου!! Εχεις απόλυτο δίκιο αλλά έχουμε καταντήσει περί ορέξεως κολοκυθόπιτα..
    Το θέατρο πρέπει να αποφέρει κέρδη στον επιχειρηματία, να γίνει ντόρος.. Πως αλλιώς.. Ας δοκιμαστεί η κοπέλα κι αν τα καταφέρει έχει καλώς αλλιώς υπάρχει κι η προσωπική ευθύνη του καθενός..
    Σε ευχαριστούμε πολύ για τις πληροφορίες και τις επιλογές που μας δείχνεις!!
    Ούτε που χα πάρει χαμπάρι για το τριώδιο.. Χαχαχα!!
    Φιλάκια πολλά κοπέλα μου και καλό σ/κ να χεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς όπως τα λες είναι Μαριλένα μου. Αντί σκοπός του θεάτρου να είναι η τέρψη της ψυχής μας και ο πολιτισμός, είναι και εκεί το χρήμα!
      Όπως και να έχει εμείς δεν θα κόψουμε τη προσπάθεια και την πορεία κανενός απλά άποψη μου είναι πως ότι κάνει κάποιος καλό είναι να το έχει ψάξει πολύ και να το κάνει όσο καλύτερα γίνεται και όχι απλά να πει το έκανα για να δοκιμάσω! Οψόμεθα... :-)
      Καλή συνέχεια κοριτσάκι μου και πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  4. πωπω πόσο σου πήρε ν α τα συγκεντρώσεις; Σε ευχαριστούμε πολύ!
    Τι να πρωτοσχολιάσω;
    Μου αρέσουν οι απόκριες και δεν λέω όχι ποτέ στη μεταμφίεση από μικράκι που ήμουν !
    Δεν θα έβλεπα μια παράσταση λόγω του ντόρου και του ονόματος! Θενκς γκαντ δεν είμαστε όλοι αλλοπαρμένοι!

    Τι κρίμα να χάνω λόγω απόστασης τα του Μουσείου της Ακρόπολης!!!
    Φιλάκια πολλά κοριτσάρα μου! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άστα Αριστούλι μου, αυτό έλεγα παραπάνω πως είναι αρκετά χρονοβόρο και δύσκολο, ειδικά όταν θέλω να βάλω και πληροφορίες από άλλες πόλεις εκτός Αθηνών... Πάντως με ευχαριστεί πολύ να το κάνω και να ενημερωνόμαστε εν συντομία για διάφορα γεγονότα σύμφωνα βέβαια με τις δικές μου επιλογές οι οποίες ελπίζω να έχουν λίγο απ όλα :-)
      Βλέπεις ότι μουσείο Ακρόπολης παίζει σχεδόν πάντα σε εμένα γιατί το αγαπώ πολύ! Όταν μας επισκεφτείς να προγραμματίσεις μια επίσκεψη και εκεί!
      Ανυπομονώ να σε δω "ντυμένη"!
      Πολλά φιλιά!!!

      Διαγραφή
  5. Τι να πρωτοσχολιασω και που να πρωτοπαω!!!! Κατερινα μου ησουν αναλυτικοτατη τοσο που πρεπει να φτιαξω προγραμμα χαχαχα!!!
    Οσο για την Πορτογαλια πολυ φοβαμαι οτι κ εμεις τα ιδια θα παθουνε...δυστυχως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή εβδομάδα Μαράκι!
      Προσπαθώ όσο μπορώ να έχω ποικιλία και να βρίσκουν όλοι κάτι ενδιαφέρον :-)

      Τα ίδια και χειρότερα μη σου πω...

      Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  6. Καταπληκτική ανάρτηση!
    Ελπίζω να πήρες μάτι τη συνέχεια του Φρανγκενστάιν στο μπλογκ μου, ίσα που προλαβαίνεις πριν αλλάξει χέρια!!
    Πολλά φιλιά και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικά το πρόλαβα στην αλλαγή Πέτρα μου αλλά ήταν φοβερό έτσι όπως σας διάβασα μαζί! :-)
      Σε ευχαριστώ πολύ, χαίρομαι που σου αρέσει!
      Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  7. τι πολλές προτάσεις!!! κρίμα να μην είμαι κοντά!!!! εμείς κανονίσαμε να ντυθούμε φέτος παραμύθια σε μια ετήσια συνάντηση που κανονίζουμε κάθε χρόνο τα ξαδέρφια!!! μου αρέσουν πολύ οι απόκριες και να ντύνομαι, έχει πολύ χαβαλέ!! όταν είσαι μεγάλη παρέα ειδικά!!! :) καλή εβδομάδα Κατερίνα μου, φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σίγουρα όταν είναι μεγάλη η παρέα και βρίσκονται όλοι στο mood πιστεύω πως θα είναι όντως φοβερά! Εμένα δεν μου έτυχε να έχω ανάλογη παρέα οπότε παίζει και αυτό ρόλο που δεν με ενθουσιάζουν και πολύ οι απόκριες :-)
      Παραμύθια, ε;! Πολύ όμορφο μου ακούγεται!
      Να κάνεις ανάρτηση με φωτογραφίες οπωσδήποτε!
      Πολλά πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  8. Πολλές οι προτάσεις σου!
    Τι να πρωτοδιαλέξει κανείς!
    Πάντως εγώ πρώτη φορά δεν θα καρναβαλιστώ,γιαυτό θα πάω στις…..Γάτες!
    Τις κυνηγάω τόσον καιρό που δεν σκοπεύω να τις χάσω αυτήν την φορά!
    Τα φιλιά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να πας Χριστιν μου, οπωσδήποτε! Εγώ τις είχα δει πριν αρκετά χρόνια και είχα μείνει με το στόμα ανοιχτό, βέβαια εγώ πεθαίνω και για musical και το συγκεκριμένο είναι εξαιρετικά φτιαγμένο!
      Σε ευχαριστώ πολύ, τα φιλιά μου!

      Διαγραφή

Θα χαρώ να διαβάσω τη δική σας Άποψη!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες