Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Έμπνευση, Δημιουργικότητα & Καινοτομία!

Σε μία χώρα και μία εποχή που αμφισβητούνται ιστορία, πολιτισμός, αξίες και δημιουργικότητα έρχονται νέοι άνθρωποι να δώσουν τέλος σε όλα αυτά και να εμπνεύσουν σπουδαίες δουλειές δίνοντας το παράδειγμα για ένα αισιόδοξο μέλλον!
Δεν υπάρχει φορά που να διαβάσω τέτοιες επαγγελματικές, καινοτόμες κινήσεις και να μη θαυμάσω αυτά τα άτομα και να μη ζηλέψω με τη καλή έννοια, τις ιδέες και τις προσπάθειες τους.
Είναι εξαιρετικά δύσκολο
να βρεθούν οι οικονομικοί πόροι όταν δεν έχεις έτοιμο κεφάλαιο όμως όταν είσαι νέος, τολμηρός και έχεις δημιουργικές ιδέες έχεις κάνει ίσως το πρώτο και το πιο σπουδαίο βήμα για να πραγματοποιήσεις το όνειρο σου διαφημίζοντας ταυτόχρονα σε πολλές περιπτώσεις και την χώρα σου!
Σκέφτομαι πως δυνητικά όλοι θα μπορούσαμε να πραγματοποιήσουμε μια καλή ιδέα ώστε να εξελιχθεί σε επικερδές επάγγελμα.
Τι είναι αυτό τότε, άραγε που πολλοί από εμάς έχουμε τη θέληση, τις ιδέες και το πάθος αλλά τελικά δεν τολμάμε να κάνουμε το πρώτο βήμα;
Το ότι θέλουμε να το κάνουμε μόνοι μας!
Αυτό είναι το πρόβλημα, το ότι φοβόμαστε να μοιραστούμε την ιδέα μας μήπως μας την κλέψει κάποιος άλλος και την πραγματοποιήσει εκείνος.
Γιατί δεν το σκεφτόμαστε λίγο διαφορετικά;
Κανείς δεν κατάφερε κάτι εντελώς μόνος του. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι υγιείς συνεργασίες. Χρειάζεται να βρούμε τα υπόλοιπα κομμάτια του παζλ για να πραγματοποιήσουμε το όνειρο μας. Δεν γίνεται να τα κάνουμε όλα μόνοι μας.... Δεν είναι εφικτό να είσαι καλός και στα οικονομικά και στη διαχείριση και στις ιδέες και στην ηγεσία κλπ κλπ... Σε κάτι συγκεκριμένο ή σε κάποια μέρη είσαι πολύ καλός και πρέπει να το αναγνωρίσεις στον εαυτό σου αλλά για όλα τα υπόλοιπα πρέπει να βρεις τους κατάλληλους ανθρώπους να τα αναλάβουν ή τουλάχιστον έναν ακόμη άνθρωπο για να μοιραστείτε αυτά στα οποία είστε ο καθένας καλός.
Χρειάζεται τόλμη, μελέτη, έρευνα, σκληρή δουλειά και συνεργασία για να μπορέσεις να καταφέρεις κάτι καλό.
Ο καθένας έχει με διαφορετικό τρόπο στο μυαλό του τη λέξη συνεργασία.
Το βασικό είναι να κατανοήσουμε τη βαθύτερη έννοια της λέξης αυτής...

Μεγάλη συζήτηση... Προς το παρόν το αφήνω εδώ και περιμένω τις απόψεις σας.

Τα δύο παρακάτω link είναι οι περιπτώσεις που διάβασα τελευταία και εμπνεύστηκα.

Νέα συσκευασία ελαιόλαδου
τσάι: Anassa


Το σπουδαιότερο όμως όλων είναι το παρακάτω βίντεο για το οποίο συνεργάστηκαν δύο νεαροί Έλληνες ώστε να μας υπενθυμίσουν την ιστορία των Καρυάτιδων και γιατί πρέπει η έκτη, την οποία κρατούν ακόμη στη Βρετανία, να επιστρέψει σπίτι της!






Καλό μας Σαββατόβραδο!
Κ.







22 σχόλια:

  1. Υγιείς συνεργασίες και κεφάλαια!
    Και τα δεύτερα είναι το δύσκολο να βρεθούν...όλοι όσοι πήγαν ένα βήμα παραπέρα τις ιδέες τους είχαν χρήμα κι ας λένε πολλές φορές το αντίθετο...

    Φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ Μαρία μου αλλά το μυστικό για εκείνους που τελικά πέτυχαν είναι η πειθαρχεία, η αγάπη για το αντικείμενο και η ποιότητα.
      Σε ευχαριστώ, πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  2. Με βρίσκεις απολύτως σύμφωνη, Κατερίνα μου. Πιστεύω ότι φοβόμαστε να ανοιχτούμε και να μοιραστούμε τις ιδέες μας. Ειδικά σε περιόδους κρίσεως όπως η σημερινή θα έπρεπε να είμαστε πιο ανοιχτοί σε τέτοιου είδους προτάσεις και συνεργασίες όμως έχουμε γίνει πολύ καχύποπτοι. Βρίσκομαι σε μεταβατική περίοδο στη ζωή μου τον τελευταίο καιρό και προσπαθώ να κάνω κάτι δικό μου σε συνεργασία με κάποιον γνωστό μου και η αλήθεια είναι πως μου αρέσει να ρισκάρω σε θέμα τομέα αλλά όχι σε θέμα συνεργάτη. Ευτυχώς ο/η συνεργάτης μου είναι αστέρι! :) Νομίζω ότι αυτό που με ταλανίζει περισσότερο είναι ο νόστος και το γεγονός ότι δεν θα μπορώ να σας επισκέπτομαι όσο συχνά θα ήθελα...
    Φιλί ολόγλυκο από την ανοιξιάτικη πλέον Μελβούρνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγριμιώ μου σου εύχομαι καλή επιτυχία στη προσπάθεια σου και να πάνε όλα κατ' ευχήν!
      Είσαι πολύ τυχερή και εγώ πιστεύω ακράδαντα πως το σημαντικότερο είναι να βρεις τον σωστό συνεργάτη που θα ταιριάξουν η νοοτροπία και οι αρχές σας αλλά ο καθένας θα αναλάβει το κομμάτι που είναι πιο ειδικός.
      Πολλά φιλιά από τα πρώτα κρύα της Αθήνας!

      Διαγραφή
  3. εντάξει δεν έχω λόγια!!!! υπέροχα και τα 3!!! πόσο έξυπνη η συσκευασία του ελαιολάδου, πόσο τέλεια η συσκευασία των βοτάνων, πόσο νοσταλγικό το βίντεο... πιστεύω πως η ομαδικότητα και η καλή συνεργασία φέρνουν άριστα αποτελέσματα πάντα! σαφώς και δεν πρέπει να διστάζουμε μπρος στην πραγματοποίηση των ονείρων μας!! δυστυχώς οι πόροι είναι το μεγαλύτερο θέμα μιας και το σύστημα δε βοηθάει καθόλου... ποιος δε θα ήθελε να είναι αφέντης του εαυτού του!! εύχομαι τουλάχιστον σε όσους έχουν τους πόρους και τις ιδέες να έχουν δίπλα τους και τους κατάλληλους ανθρώπους στη συμπόρευση! φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιος δεν θέλει να γίνει αφέντης του εαυτού του; Εδώ τα είπες όλα Εύη μου!
      Εύχομαι και εγώ μαζί σου η δημιουργικότητα και το πνεύμα να ακολουθούνται από το κατάλληλο κεφάλαιο!
      Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  4. Και τις δύο προτάσεις επιχειρηματικότητας τις βρίσκω φανταστικές.
    Ειδικά αυτή με το λάδι ατομικής συσκευασίας είναι πανέξυπνη.
    Θέλει τόλμη να ξεκινήσεις μια επιχείρηση αλλά είναι γνωστό ότι τολμάς όταν είσαι νέος γιαυτό τα νιάτα της πατρίδας μας έχουν πεδίο δόξης λαμπρό σε αυτόν τον τομέα.
    Τις φιλούρες μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ μου αρέσει ο τρόπος σκέψης σου Χριστινάκι!
      Δε μπορώ να συμφωνήσω περισσότερο :-)
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  5. Πολύ ενδιαφέρουσες και έξυπνες οι ιδέες! ;)
    Πάντως πολύ δύσκολα ρισκάρει κανείς, και το κεφάλαιο είναι ένα τεράστιο θέμα και δισταγμός.... Μακάρι όσοι έχουν τους πόρους να κάνουν δημιουργικά πράγματα. Όμως όπως πολύ σοφά αναφέρεις, η καλή συνεργασία είναι το παν!
    Πολλά πολλά φιλάκιαααααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά, γιατί καμιά φορά βλέπεις αυτούς που έχουν τους πόρους να κάνουν μια τρύπα στο νερό ή ακόμη χειρότερα να δημιουργούν τερατουργήματα...
      Σε ευχαριστώ Αναστασία μου, φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  6. Για να είμαι ειλικρινής, δεν ξέρω αν η κοινωνία μας είναι αρκετά ώριμη ώστε να δημιουργήσει υγιής συνεργασίες. Σε όλα υπεισέρχεται ο παράγοντας του συμφέροντος και η συνεργασία πάει από εκεί που ήρθε.
    Επιπλέον έχω παρατηρήσει πως ο κόσμος δεν αποζητά την νέα ιδέα, αλλά την δοκιμασμένη. Που έχει ήδη υπάρξει και έχει εξελιχθεί με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Δηλαδή, δεν βλέπεις καινοτόμες ιδέες σαν αυτή που μας παρουσίασες με το λάδι, ο κόσμος θέλει το έτοιμο, το δοκιμασμένο. Γι αυτό έχουμε γεμίσει με προϊόντα και επιχειρήσεις που αφορούν όλο τα ίδια και τα ίδια.
    Νομίζω πως όταν θες κάτι το μπορείς. Υπάρχουν λύσεις.
    Μου άρεσε πολύ ο τίτλος αυτής της ανάρτησης, θα μπορούσε να λειτουργήσει σαν σλόγκαν.
    Σε φιλώ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θεωρώ πως παρθενογένεση δεν υπάρχει σε κανέναν τομέα. Το θέμα είναι να βρεις κάτι που υπάρχει και να το πας πέντε βήματα παραπέρα, να το εξελίξεις και να δώσεις λύσεις εκεί που οι άλλοι δεν είχαν σκεφτεί.
      Τότε υπάρχει και αναγνώριση και επιτυχία.
      Θα συμφωνήσω πως υπάρχει σε μεγάλο μέρος των περιπτώσεων το συμφέρον αλλά κατά τη γνώμη μου, υπάρχουν και σπουδαίες συνεργασίες που τυχαίνει να γνωρίζω από πρώτο χέρι.
      Σε ευχαριστώ πολύ Μαρίνα μου για το σχόλιο και την άποψη σου!
      Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  7. Θα ξαναπεράσω αφού βρω χρόνο να μελετήσω Κατερίνα μου!
    Φιλάκια πολλά :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με χρονοκαθυστέρηση αλλά δεν σε ξέχασα.
      Η συνεργασία στην Ελλάδα μπάζει Κατερινάκι μου. Μακάρι να τολμούσαν τα νιάτα, η κρίση όμως κόβει τα φτερά πολλών (πχ τα δικά μου).
      Άνετα θα συνεργαζόμουν γιατί δεν ξεχνώ ότι από δύο πέτρες βγαίνει το αλεύρι!
      Αλλά νομίζω ότι οι περισσότεροι σκέφτονται πολύ ατομικά!

      Φιλάκια πολλά κοριτσάκι μου ♥

      Διαγραφή
    2. Ξέρω ακριβώς τι εννοείς.. Ας ευχηθούμε παρέα να τολμάμε περισσότερο και να σκεφτόμαστε λιγότερο ατομικά...
      Φιλάκια πολλά Αριστέα μου!

      Διαγραφή
  8. Σίγουρα θέλει πολλή προσπάθεια μα και πίστη στο όραμα!! Ακόμα κι αν είναι ομαδικό ή ατομικό!! Μου αρέσει ο κόσμος που ψάχνεται και δεν εφησυχάζει κι όλο προκαλεί τον εαυτό του σε δημιουργικότητα!! Εμπόδια πάντα θα υπάρχουν όπως κι υπήρξαν και παλιότερα αλλά έστω κι η προσπάθεια αξίζει κι ίσως οδηγήσει σε επιτεύξιμα μονοπάτια εντέλει!!!
    Να χεις έναν όμορφο και δημιουργικό Οκτώβρη Κατερίνα μου!! Σε φιλώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαριλένα μου είπες την καλύτερη ατάκα: Εμπόδια υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντα!
      Μαζί σου και εγώ θεωρώ πως χωρίς τόλμη και προσπάθεια δεν θα πάμε πουθενά.
      Σε ευχαριστώ κορίτσι μου.
      Καλό & δημιουργικό μήνα και σε εσένα!
      Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  9. Κατερίνα μου με εντυπωσίασαν και οι δύο καινοτόμες ιδέες των παιδιών και μπράβο τους που το τόλμησαν. Στη χώρα μας αφθονούν όλα τα είδη. Ότι κολυμπάει, ότι πετάει κι ότι φυτρώνει. Θα μπορούσαμε να έχουμε μια ισχυρή οικονομία, να είμαστε αυτάρκεις σε είδη διατροφής και να κάνουμε και εξαγωγές. Οι λόγοι που δεν γίνεται αυτό, είναι γνωστοί.
    Οι ελπίδες μας είναι σ' αυτά τα νέα παιδιά που τολμούν να καινοτομήσουν, να εκμεταλλευτούν τις γνώσεις και τα δώρα της γης μας και να μεγαλουργήσουν. Μπράβο τους και μπράβο σου που το αναδεικνύεις!
    Καλό μήνα να έχεις Κατερινάκι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό μήνα και σε εσένα Μαρία μου!
      Είναι σημαντικό να αναδεικνύουμε και αυτές τις πτυχές της ζωής και του τόπου μας μιας και οι άλλοι έχουν αναλάβει να αναδεικνύουν πάντα τις χειρότερες...
      Σε ευχαριστώ πολύ!
      Φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  10. Μπραβο Κατερινα μου που μας δειχνεις αισιοδοξα πραγματα , ετσι ειναι ...τα ονειρα με πολυ σκληρη δουλεια φερνουν αποτελεσμα, φιλια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θέλει δουλειά, επιμονή και πίστη για να καταφέρει κάποιος το όνειρο του και πραγματικά και ειλικρινά παραδέχομαι και χαίρομαι όλους εκείνους που επιμένουν και βγαίνουν κερδισμένοι!
      Πολλά φιλιά Μαίρη μου!

      Διαγραφή

Θα χαρώ να διαβάσω τη δική σας Άποψη!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες