Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Καλό μας Μήνα με την Τέχνη του Φθινοπώρου!





Καλό μήνα φίλοι μου,

Ξεκίνησα να ενημερωθώ για τα τρέχοντα πολιτιστικά δρώμενα ώστε να σας τα μεταδώσω όμως γρήγορα κατάλαβα πως ο Οκτώβρης, τουλάχιστον ο φετινός, είναι σχετικά "νεκρός" μήνας όσον αφορά σε αυτό το κομμάτι.
Παρ' όλα αυτά πρόκειται για έναν πολύ όμορφο μήνα.
Έχουμε ήδη προσπεράσει τον προσαρμοστικό Σεπτέμβρη και μπαίνουμε σιγά-σιγά στην αληθινή αίσθηση του επερχόμενου χειμώνα.
Για εμένα ο Σεπτέμβρης ήταν πάντα προσαρμοστικός. Με έκανε να θέλω να ξεκινήσω καινούρια πράγματα όμως έμενα στο ψάξιμο και κατέληγα να παίρνω τις αποφάσεις μου μέσα στον Οκτώβρη.
Έτσι και φέτος αγάπησα από την αρχή του κιόλας αυτόν εδώ τον μήνα γιατί επιτέλους ξεκίνησα κάτι που ήθελα πολλά χρόνια τώρα, κάτι που με τραβούσε αλλά για κάποιο λόγο δεν μου καθόταν.
Σήμερα είναι επίσημα το πρώτο μου μάθημα για το οποίο θα σας μιλήσω μόλις έχω καλύτερη εικόνα σε κάποια από τις επόμενες αναρτήσεις μου.

Οκτώβρης, λοιπόν.
Τρελαίνομαι για τα κίτρινα φύλλα, τη δροσιά και το χουχούλιασμα. Έτσι θα έπρεπε να είναι πάντα, να καταλαβαίνουμε τις εποχές και να μην αισθανόμαστε μόνο καλοκαίρι και χειμώνα.
Δεν είναι τυχαίο που αγαπάμε τόσο πολύ την άνοιξη και το φθινόπωρο.
Ο άνθρωπος χρειάζεται να αισθανθεί αυτό το μεταβατικό σκαλοπάτι από την μία εποχή στην άλλη.
Προσαρμόζεται ο οργανισμός, κάνει καλό στην υγεία μας αλλά και στη ψυχολογία μας.
Εδώ έγραφα για την "τέχνη της Άνοιξης" αλλά αλήθεια, πόση τέχνη κρύβει μέσα του και το Φθινόπωρο;!
Αυτός ο καμβάς ζεστών χρωμάτων που έρχεται σε αντίθεση με τον άγριο, γκρι ουρανό και τους βρεγμένους δρόμους. Τα χρωματιστά ακόμη ρούχα μας που δεν λέμε να αποθηκεύσουμε, ο ήλιος που μας κάνει τη χάρη και μας χαρίζει ακόμη ζεστές ημέρες και οι γεμάτοι από κόσμο και αυτοκίνητα δρόμοι που επιτέλους μαζεύτηκαν για να επιστρέψουν στη ρουτίνα της καθημερινότητας έπειτα από την ξεκούραση των διακοπών...
Είναι τόσες οι εικόνες και οι αισθήσεις που μας χαρίζει αυτός ο μήνας έχοντας πρωταρχικό ρόλο να μας βάλει σταδιακά σε χειμωνιάτικη διάθεση και γιατί όχι, γιορτινή μιας και ο χειμώνας στη χώρα μας χαρακτηρίζεται από ονομαστικές και άλλες εορτές.

Σας εύχομαι έναν καλό & δημιουργικό μήνα με Υγεία και Αισιοδοξία!
Να θυμάστε πως όλα για τους ανθρώπους είναι και πως η Ελπίδα και η εσωτερική Δύναμη που αντλεί ο καθένας μας από εκεί που πιστεύει, μας δίνουν τα εφόδια να τα καταφέρνουμε!
Κ.










18 σχόλια:

  1. Θυμάμαι από τότε που ήμουν παιδί, να λέω σαν έρχονταν ο Οκτώβρης, "άντε τώρα θα έρθουν πιο γρήγορα τα Χριστούγεννα". Δεν ξέρω γιατί. Ίσως να 'ναι αυτό που λες, να έβλεπα πως άρχιζε σιγά σιγά να χειμωνιάζει και να σκεφτόμουν πως αφού χειμώνιασε θα έρθουν και τα Χριστούγεννα.
    Πάντως εύχομαι ο μήνας αυτός να μας φερθεί καλά και να τον απολαύσουμε όσο μπορούμε.
    Σε φιλώ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα Χριστούγεννα είναι η αγαπημένη μου εποχή και περίοδος μιας και είμαι και παιδί των Χριστουγέννων! Οπότε σε καταλαβαίνω απόλυτα Μαρίνα μου.
      Αμήν, θα πω στην ευχή σου!
      Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  2. ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ Κατερίνα μου!
    Να έρθουν τα πράγματα όπως επιθυμείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλό μήνα Κατερίνα !!!! Αυτή η ανάρτησή σου μου αρέσει πολύ γιατί όπως έχω πεί ο χρόνος πάντα ξεκινάει για μένα όταν ανοίγουν τα σχολεία!!!!Χαίρομαι που πραγματοποιείς κάτι ποσου αρέσει !!! Ηδη και εγώ σαν καλή μαθήτρια όχι ένα αλλά δύο καινούργια ξεκινήματα μπήκαν στη ζωή μου!!!! Καλό ξημέρωμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή αρχή και σε εσένα Νικόλ μου!
      Χρόνο και διάθεση να έχουμε και όλα γίνονται :-)
      Καλή σχολική μας χρονιά, λοιπόν.
      Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  4. Καλή αρχή σε ότι σου αρέσει και βέβαια κάθε εποχή είναι μια καινούργια διαφορετική αρχή. Καλό δημιουργικό μήνα Κατερίνα.
    Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλό μήνα και σε εσένα Νίκη!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εμένα πάντως μπήκε πολύ ζόρικα :((

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάρε θετική ενέργεια! Σου στέλνω με μηνύματα, περιστέρια, ταχυδρομεία και νοητά! Πάρε θετική ενέργεια να χαμογελάσεις :-)
      Πολλά φιλάκια!

      Διαγραφή
  7. Καλό μήνα Κατερινάκι μου!!! Χαρούμενο και δημιουργικό!!! Με το καλό τα νέα σου ξεκινήματα!! Αγαπώ πολύ κι εγώ το φθινόπωρο, είμαι και παδί του βλέπεις!! Αλλά κι όλες τις εποχές τις θέλω για να μην βαριέμαι!! Η καθεμιά την χάρη της!!
    Σε φιλώ γλυκά και καλές δημιουργίες εύχομαι!!! :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό μήνα Μαριλενάκι μου!
      Όλες οι εποχές χρειάζονται, συμφωνώ απόλυτα!
      Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  8. τα χρώματα του φθινοπωρου είναι τόσο μα τόσο ζεστά!!! και συμφωνώ πως από την αρχή του ακόμη ξεκινάς να παίρνεις αποφάσεις για τη νέα χρονιά που ακολουθεί!! όλες οι εποχές είναι ξεχωριστές, έχουν πραγματικά τη δικιά τους χάρη!! φιλάκια πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ωραίος τίτλος! Κι εγώ το λατρεύω το φθινόπωρο! Φιλιά γλυκά και καλό σου μήνα μικρούλι :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα χαρώ να διαβάσω τη δική σας Άποψη!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες