Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Όταν συνάντησα το Musical!





Καλή εβδομάδα με καινούριο Μήνα!

Νοέμβρης, ένας μήνας πριν τα Χριστούγεννα με τόσο υπέροχα πράγματα να γίνονται και άλλα να βρίσκονται σε αναμονή να γίνουν. Είναι επίσης ο μήνας της γιορτής μου :-)
Φέτος είναι λίγο πιο χειμωνιάτικος, πιο κρύος αυτός ο μήνας σε σχέση με πέρυσι αλλά σίγουρα το προτιμώ!
Η Χριστουγεννιάτικη μυστική ανταλλαγή δώρων της Μαριλένας ξεκίνησε και ανυπομονώ τόσο για τη δική μου δημιουργία και αυτή που εγώ θα λάβω αλλά και για το σύνολο των δώρων που θα μοιραστούν και θα μοιράσουν χαμόγελα σε όλους μας!

Εδώ και ένα μήνα έχω ξεκινήσει μια νέα ασχολία όπως σας είχα αναφέρει σε προηγούμενο post .
Είναι κάτι εντελώς καινούριο για εμένα, κάτι που δεν έχω ξανακάνει τουλάχιστον όσον αφορά στο πρώτο κομμάτι του αλλά είναι και κάτι που έχω ήδη λατρέψει και πιστεύω πως με τη σχολή που διάλεξα θα έχω ένα μακρύ και εποικοδομητικό μέλλον :-)
Για να μη σας κουράζω με τα γύρω-γύρω, πρόκειται για το musical.
Όσοι με παρακολουθείτε θα γνωρίζετε πως έχω ασχοληθεί πολύ στη ζωή μου με τον χορό, εννοώντας μπαλέτο, μοντέρνο, jazz και hip hop. Ο χορός είναι για εμένα τρόπος έκφρασης και αναπνοής. Είναι αυτό που με κάνει να ξεκουράζομαι και να ξεχνιέμαι. Όσον αφορά το musical εκτός από τον χορό, περιλαμβάνει και ένα ακόμη τουλάχιστον είδος..... το τραγούδι.
Εδώ βρίσκομαι σε άγνωστα νερά.
Τα μόνα που με σώζουν είναι πως έχω μουσικό αυτί, δεν φαλτσάρω και τα πιάνω γρήγορα. Αυτό που κατάλαβα όμως, είναι πως όταν έχεις τον σωστό δάσκαλο που θα σε διδάξει άψογα και θα σε εμπνεύσει με τον τρόπο του να γίνεις καλύτερος, όλα μπορούν να γίνουν εφόσον έχεις ένα βασικό υπόβαθρο το οποίο βοηθά.
Το μάθημα μου είναι μία φορά την εβδομάδα και μετά από αυτό γυρνάω σπίτι μου τρισευτυχισμένη, ήρεμη και χαμογελαστή! Προσπαθώ, εξελίσσομαι, μαθαίνω και μου δημιουργούνται κάθε φορά καινούρια συναισθήματα και νέα όρεξη για συνέχεια και βελτίωση.
Το musical περιλαμβάνει "αθόρυβα" και την τέχνη της υποκριτικής μιας και χρειάζεται να γίνει ερμηνεία του ρόλου που έχουμε αναλάβει. Αυτό είναι ακόμη ένα είδος το οποίο δεν έχω διδαχτεί ποτέ στο παρελθόν. Όμως επειδή στην ουσία η σκηνή καταλαμβάνεται από μουσική και χορευτική ερμηνεία, εάν αντιληφθείς το σενάριο και την ιστορία του έργου, καταφέρνεις να βγάλεις και το ανάλογο συναίσθημα προσπαθώντας πάντα να συντονίζεσαι και να συνεργάζεσαι άψογα με τους υπόλοιπους. Οι "συμμαθητές" μου είναι νέοι άνθρωποι γεμάτοι όρεξη, ενέργεια και ταλέντο. Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί όταν υπάρχει ένα επίπεδο στο τμήμα όλοι μας γινόμαστε καλύτεροι.
Η παράσταση θα γίνει πολύ πιο σύντομα από όσο περίμενα αλλά νομίζω πως θα βάλουμε όλοι τα δυνατά μας για να βγει ένα όμορφο αποτέλεσμα.




Πλέον, το musical είναι ένα είδος που αρχίζει να ανθίζει και να καταλαμβάνει μεγάλο μέρος των παραστάσεων και στη χώρα μας. Στο εξωτερικό αυτό το είδος είναι στο προσκήνιο εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες χωρίς να δείχνει φθίνουσα πορεία. Γιατί όχι, άλλωστε; Το θέαμα με χορό και τραγούδι είναι φανταστικό και μοναδικό! Είναι απορίας άξιο γιατί εδώ δεν μπόρεσε ποτέ να εδραιωθεί και να γίνουν αξιόλογες παραστάσεις πέραν κάποιων μεμονωμένων περιπτώσεων. Νομίζω πως το μέλλον μας δείχνει το musical στην Ελλάδα και μάλιστα με φρέσκες ιδέες και αξιόλογες δουλειές. Καιρός ήτανε να μάθουν οι ηθοποιοί να κάνουν τα πάντα.
Κατά την προσωπική μου άποψη, ένας ηθοποιός πρέπει να γνωρίζει καλά και να τραγουδά και να χορεύει αλλιώς είναι μισός. Δεν παίζει ρόλο σε τι παραστάσεις θα συμμετέχει κυρίως αλλά το γεγονός πως με αυτόν τον τρόπο θα είναι ένας ολοκληρωμένος καλλιτέχνης με ολοκληρωμένη μόρφωση στο είδος του. Για εμένα κανονικά όλα αυτά θα έπρεπε πάντα να διδάσκονται μαζί.
Προσωπικά, έψαχνα αρκετά χρόνια πριν να ασχοληθώ με αυτό, όταν σπούδαζα ακόμη αλλά δεν υπήρχε τίποτα ολοκληρωμένο με σωστή δομή, πρόγραμμα και σωστούς καθηγητές που να μου τράβηξε την προσοχή και να άξιζε τα λεφτά του. Ξαφνικά και κυριολεκτικά από το πουθενά, πριν 2 μήνες ήρθε στην αντίληψη μου αυτή η σχολή. Πήγα γνωρίστηκα και δε χρειάστηκε περαιτέρω σκέψη για τη συνέχεια. Οι προσωπικότητες των καθηγητών με κέρδισαν.

Για αυτό σας λέω, ποτέ δεν είναι αργά! Ακόμη και εκεί που δεν το περιμένεις σου έρχεται αυτό που πάντα περίμενες. Το θέμα είναι, θα είσαι τότε σε θέση και διάθεση να αρπάξεις την ευκαιρία;
Εγώ το έκανα!

Σε δημιουργικό και καλλιτεχνικό οίστρο, λοιπόν....

Εσείς με τι ασχολείστε αυτό τον καιρό;
Έχετε κάποια καλλιτεχνική ή διαφορετικού είδους "εξωσχολική" ασχολία;

Κ.








14 σχόλια:

  1. Τέλειο αυτό!!! Νομίζω από τις καλύτερες δραστηριότητες που θα μπορούσες να κάνεις! Πολύ δημιουργικό και καλλιτεχνικό, είμαι σίγουρη θα σου ταιριάζει γάντι! Συμφωνώ σε αυτό που αναφέρεις σε κάποιο σημείο, πως ο καλός δάσκαλος θα εμπνεύσει και θα καθοδηγήσει σωστά, και με το πέρασμα των μαθημάτων έρχεται η βελτίωση σιγά-σιγά!
    Μπράβο Κατερινάκι μου! Καλή συνέχεια να έχεις! Χάρηκα πολύ με το νέο σου "χόμπι"! ;-)
    Αν ρωτάς εμένα, αυτό τον καιρό δεν κάνω τίποτα "εξωσχολικό"¨, μόνο βιβλία διαβάζω (όχι τα πανεπιστημιακά), χαχα!
    Φιλάκια πολλάάαααααααα! Καλή εβδομάδα και καλό μήνα με υγεία!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο δάσκαλος πάντα είναι το παν σε ότι και να κάνουμε. Μπορεί από το να σε καταστρέψει μέχρι και να σε ανεβάσει πολύ ψηλά.
      Μια χαρά είναι τα βιβλία, αν μη τι άλλο ανοίγει το μυαλό!
      Σε ευχαριστώ γλυκιά μου Αναστασία!
      Πολλά φιλιά & Καλό μήνα!

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα Κατερίνα και καλό μήνα,
    Πολύ όμορφο και καλλιτεχνικό το εγχείρημα σου και για εμένα όλο το νόημα εκφράστηκε στην ομολογία σου πως γυρνάς ήρεμη και ευτυχισμένη από το μάθημα. Είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε πράγματα που μας γεμίζουν.
    Εγώ αυτόν τον καιρό μαθαίνω αραβικά και επειδή δουλεύω κιόλας που χρόνος για "εξωσχολικές"δραστηριότητες.
    Μια όμορφη ημέρα σου εύχομαι. Σε φιλώ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Μαρίνα :-)
      Αραβικά;! Πολύ μου αρέσουν οι άνθρωποι που μαθαίνουν γλώσσες όχι και τόσο δημοφιλείς. Πως είναι, μαθαίνονται εύκολα; Το κάνεις για δουλειά ή επειδή σου αρέσει; Πολύ θα μου άρεσε να μάθω :-)
      Έτσι είναι, το σημαντικό είναι να κάνουμε πράγματα που μας ηρεμούν και μας κάνουν ευτυχισμένους.
      Σε ευχαριστώ πολύ, πολλά φιλιά & Καλό μήνα!

      Διαγραφή
    2. Δεν μαθαίνονται εύκολα αλλά επειδή ξέρω Κινέζικα θα σου πω με κάθε ωριμότητα πως είναι ένα τσικ πιο εύκολα. Το κάνω για το βιογραφικό μου να σου πω την αλήθεια γιατί δεν ξέρεις που θα μας βγάλει η ζωή, αλλά το απολαμβάνω ιδιαίτερα! :)
      Καλημέρα Κατερίνα! Φιλιά.

      Διαγραφή
    3. Μπράβο ρε Μαρινάκι! Πολύ σε χαίρομαι!
      Καλό βραδάκι :-)

      Διαγραφή
  3. καλημερα φιλη μου!
    καλη αρχη στο νεο σου ξεκινημα!
    υπεροχο ειναι! σου παει αυτο το ειδος θαρρω.

    να εισαι καλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οτι μας κάνει να ηρεμούμε και να περνάμε καλά είναι τέλειο!
    Μπράβο Κατερίνα μου να το συνεχίσεις!
    Μακάρι όλοι να ασχολούμασταν με τέτοια πράγματα.
    Πολλά φιλιά!
    Την καλημέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Έλενα μου!
      Το εύχομαι για όλους να κάνουμε έστω και 1-2 μικρά πράγματα που μας κάνουν να ηρεμούμε και να ξεφεύγουμε από την δύσκολη καθημερινότητα μας...
      Καλημέρα!

      Διαγραφή
  5. Α!!! Τέλεια!!! Με το καλό Κατερίνα μου και τα μαθήματα κι οι πρόβες για την παράσταση!!
    Εγώ τρελαίνομαι για τέτοια!! Καημό το χω να ανέβω στο σανίδι αλλά επειδή ξέρω ότι και ντρέπομαι και δεν το χω το χω απωθήσει σαν επιθυμία!! Κάποτε ήμουν στο τσακ για σεμινάριο αυτοσχεδιασμού αλλά κλασσικά το μετάνιωσα!! Αχαχαχαχα!!
    Εχω έναν φίλο ηθοποιό που χει φύγει Γερμανία για μεταπτυχιακό πάνω στην κινησιολογία και το musical!! Είναι απόλυτα δοσμένος και ξετρελαμένος!! Μακάρι αν γυρίσει με το καλό να αξιοποιηθεί κατάλληλα εδώ!!! Αλλά ούτως ή άλλως αν αγαπάς κάτι το κάνεις πάνω από όλα για σένα!!
    Οσο για τα χομπάκια μου αυτά χρόνια τώρα δεν αλλάζουν!! Τα λατρευώ!!Decoupage, powertex,πηλός , γυψόγαζες και δεν συμμαζεύεται!!
    Σε φιλώ και χάρηκα πολύ με την νέα σου ενασχόληση!! Τέλεια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. όοοοοχι! γιατί δεν το τολμάς; Πίστεψε με είναι απίστευτο συναίσθημα! Ο φίλος σου είμαι σίγουρη πως θα έχει πολλά να σου πει επι τούτου :-)
    Εγώ να δεις ταχυκαρδίες που χτυπάω πριν βγω απλά εκείνη την ώρα οφείλεις να το ευχαριστηθείς όσο δεν πάει!
    Καλά κάνεις Μαριλενάκι μου και προχωράς ακάθεκτη γιατί όλα τα κάνεις υπέροχα!
    Σε ευχαριστώ πολύ!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κατερίνα μου πολύ χαίρομαι για σένα!!!! Χίλια μπράβο!!!!!! Είμαι σίγουρη θα διαπρέψεις γιατί είναι κάτι που αγαπάς πολύ!!!! Είναι τέλειο που το ξεκίνησες και όταν αγαπάς κάτι πολύ τα καταφέρνεις πάντα! :) Πολύ χάρηκα!!! Καλή επιτυχία!!! φιλάκια πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι γλυκό μου Ευάκι! Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια!
      Καλή συνέχεια και επιτυχία και σε εσένα στις γλώσσες και τις ασχολίες σου!
      Φιλάκια! :-)

      Διαγραφή

Θα χαρώ να διαβάσω τη δική σας Άποψη!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες