Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

21 Ιουνίου 2015...



Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής η σημερινή, Θερινό ηλιοστάσιο επίσης δηλαδή η μεγαλύτερη ημέρα του έτους, Γιορτή του Πατέρα και προσφάτως Παγκόσμια Ημέρα της Yoga.

Και την δεν ακούσαμε τελευταία για τη Yoga..... Δεν θέλω να σχολιάσω πολλά παρά μόνο πως είναι σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις που η εκκλησία δείχνει τη στενομυαλιά της και την αντικοινωνικότητά της. Καλό θα ήταν πριν ρίξουμε αστροπελέκια να ενημερωθούμε και να κατανοήσουμε περί τίνος πρόκειται η κάθε περίπτωση. Προσωπικά αγαπώ πολύ τη yoga και την θεωρώ έναν υπέροχο τρόπο εκγύμνασης, χαλάρωσης και αυτοσυγκέντρωσης. Συγκριτικά με το pilates που είναι πιο ξεκάθαρη γυμναστική μου δίνει τη δυνατότητα να ξεχαστώ και να ηρεμήσω.



Η Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής είναι ουσιαστικά Ευρωπαϊκή Ημέρα μιας και είναι ευρωπαϊκό γεγονός που διεξάγεται κάθε χρόνο στις 21 Ιουνίου σε 22 χώρες της Ευρώπης. wikipedia
Στα πλαίσια αυτού σήμερα πραγματοποιείται η Εκδήλωση "Η Νύχτα Μέρα στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος" όπου το υπό κατασκευή ακόμη μοναδικό για την Ελλάδα Πολιτιστικό Πάρκο, σταματά προσωρινά τις εργασίες του και ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό προκειμένου να μας δώσει μια ιδέα για το τι πρόκειται να έχουμε στη διάθεση μας από εδώ και πέρα.

Ενδεικτικά από facebook/events ...

4 ημέρες, και νύχτες, εκδηλώσεων, οι οποίες θα αντανακλούν το πολυδιάστατο πρόγραμμα δραστηριοτήτων που θα φιλοξενείται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), όταν αυτό θα ξεκινήσει τη λειτουργία του, προσκαλώντας τους επισκέπτες σε μία ‘μικρογραφία του μέλλοντος. 
Μουσική, Φωτογραφία, Αρχιτεκτονική, Αθλητισμός, Περιβάλλον, Δημιουργικά εργαστήρια, Ολονύχτιες προβολές Video Art, Βραδινός αγώνας δρόμου, Τέχνη, Μαγεία & Εκπλήξεις !

Σήμερα, 21/06 
/ Συναυλία του Διονύση Σαββόπουλου: Την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής , ο Διονύσης Σαββόπουλος δίνει τη μοναδική του συναυλία για το καλοκαίρι στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Την βραδιά ανοίγει η Underground Youth Orchestra, μια ορχήστρα νέων σπουδαστών μουσικής, ηλικίας 10-22 ετών.

Αύριο, 22/06
/ Δημήτρης Καλαντζής Quintet: Αφιέρωμα στον Μάνο Χατζηδάκι
Ο Μάνος Χατζιδάκις συναντάει τον κόσμο της τζαζ και τον πιανίστα Δημήτρη Καλαντζή με το Κουιντέτο του σε μια νέα πρόταση της μουσικής του για τον κινηματογράφο και το θέατρο!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, επισκεφτείτε το:www.snfcc.org/countdown/

Ώρες λειτουργίας: 
Κυριακή 21 Ιουνίου: 18:00 – 23:00, 
Δευτέρα 22 Ιουνίου: 18:00 – 06:00, 
Τρίτη 23 Ιουνίου: 18:00 – 06:00, 
Τετάρτη 24 Ιουνίου: 18:00 – 06:00

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Παρόλο που κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων δεν θα τελούνται εργασίες, ο χώρος (συμπεριλαμβανομένου και του Πάρκου) είναι εργοταξιακός και προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων.




Σήμερα που είναι η ημέρα αφιερωμένη και στους μπαμπάδες όλου του κόσμου και επειδή δεν είναι όλοι οι πατεράδες αληθινοί μπαμπάδες, εύχομαι οι αληθινοί μπαμπάδες να είναι πάντα καλά, γεροί και να διεκδικούν το δικαίωμα τους στις ζωές των παιδιών τους που πολλές φορές άδικα τους αφαιρείται ενώ τα τέρατα πατεράδες να βρίσκουν τη τιμωρία που τους αξίζει.
Ίσως να είμαι λίγο σκληρή αυτή την ημέρα αλλά με όσα συμβαίνουν γύρω μας, τα λάθη, τις αδικίες, τα άσχημα και τα όμορφα είναι καλό να ξεχωρίζουμε ποιος είναι αληθινός Πατέρας και ποιος πα-τέρας! Όλοι οι γονείς κάνουν λάθη αλλά αυτοί που έχουν αγνή καρδιά και αντιλαμβάνονται και διορθώνουν και προσπαθούν να φτιάξουν τις σχέσεις τους με τα παιδιά τους, για εμένα δεν χρειάζεται κάτι περισσότερο.

Να ευχηθώ στον μπαμπακούλη μου να είναι πάντα καλά και έτσι γερός, νέος και δυνατός και να μας χαρίζει πολλά χρόνια ακόμη του ιδιαίτερου και μοναδικού του χαρακτήρα :-).
Αυτό που μου πρόσφερε και μου προσφέρει πάντα είναι κουβέντα, επικοινωνία και ανοιχτό μυαλό.
Αυτό είναι που με βοήθησε σε όλη μου τη ζωή.




Ας απολαύσουμε όσο μπορούμε την μεγαλύτερη ημέρα του έτους. Έχουμε τόσα πολλά και όμορφα να κάνουμε και ο καιρός έξω είναι υπέροχος για ότι μας κάνει κέφι!
...Και Καλό μας Καλοκαίρι επισήμως!

Να ξέρετε πως μου έχετε λείψει πολύ....
Κ.






11 σχόλια:

  1. Να τον χαίρεσαι Κατερίνα μου!
    Τον έχω θαυμάσει στις φωτογραφίες στο φέις... Είναι όλες τόσο όμορφες...το αγκάλιασμα του, οι ματιές σας (κι εσύ μια θέα ...να τα λέμε αυτά!) Πες μου ότι είσαι εσύ και στη στάση της γιόγκας να πάθω;
    Φιλάκια πολλά! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με συγκίνησες βρε Αριστέα μου... Να είσαι καλά!
      Θα ήθελα πολύ να είμαι στη φωτό αλλά αυτή τη στάση δεν την έχω καταφέρει ακόμη χωρίς τη βοήθεια τοίχου ;-)
      Να χαίρεσαι και εσύ τον Μπαμπάκο σου! ;-)
      Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  2. Θαυμάσια φωτογραφία!!! Το χέρι σου πάνω στην καρδιά του ε; Άσε που αν δεν μας έκανες τις συστάσεις, μπορεί και να τον πέρναγα για τον γαμπρό ;-)
    Kατερινάκι μου να τον χαίρεσαι και να σας χαίρεται κι αυτός!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχα. Ο γαμπρός, ε; Ξέρεις πόσες φορές μας κοίταζαν καλά καλά όταν βγαίναμε παρέα βόλτα πριν λίγα χρόνια;
      Σε ευχαριστώ Μαράκι μου πολύ!!!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  3. Χρόνια πολλά στους πατερούληδες του κόσμου!
    Στη φωτογραφία είσαι μια κούκλα με έναν κούκλο μπαμπά! Γλυκό φιλάκι :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστούμε Πέτρα μου!
      Να τους χαιρόμαστε όλοι!
      Γλυκά φιλιά!

      Διαγραφή
  4. Μια γεμάτη ανάρτηση Κατερίνα μου !!! Να ευχηθώ και εγώ χρόνια πολλά σε όλους τους μπαμπάδες σαν το δικό σου !!!Τον έχασα νωρίς !!
    Η yoga άσχετα με τις εκκλησιαστικές ιδέες που δεν είναι για μένα , με χαλαρώνει τόσο πολύ και εμένα !!! Φέτος όμως ένιωσα την ανάγκη να κάνω pilates γιατί οι ανάγκες μου είναι μεγάλες και έτσι τεντώνω το σώμα μήπως και αυξήσω την ψυχική μου δύναμη !!!χαχα
    Σε φιλώ γλυκά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να τον θυμάσαι πάντα με αγάπη και να τον τιμάς, νομίζω πως έτσι δεν θα φύγει ποτέ από δίπλα σου Νικόλ μου ;-)
      Καλά έκανες, το pilates είναι εξαιρετική γυμναστική και η καλύτερη για προβλήματα στα κόκαλα, στους μυς και σε τραυματισμούς.
      Φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  5. Κούκλος ο μπαμπάς Κατερινάκι μου!
    Να τον χαίρεσαι και να είναι πάντα δίπλα σου και εσύ σε εκείνον!
    Οταν φεύγουμε από δίπλα τους είναι μεγάλο πλήγμα!
    Να του δώσεις ένα μεγάλο φιλί και να τους λες συνέχεια πόσο τον αγαπάς!
    Τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ, με έχετε συγκινήσει πολύ...
      Σε ευχαριστώ για όλα Ελενάκι μου! Όντως όταν κάνουμε δικό μας σπίτι, μας λείπουν πολύ...
      Σε φιλώ γλυκά!

      Διαγραφή
  6. Να τον χαίρεσαι Κατερινάκι μου όμορφο!!! Κούκλος ο μπαμπάς φτου φτου, κούκλα κι η κορούλα του!! Ξανά φτου φτου!!! :)))
    Να σαι καλά να τον χαίρεσαι!! Φιλιά πολλά και καλό σ/κ να χεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα χαρώ να διαβάσω τη δική σας Άποψη!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες