Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Συμπέρασμα Διακοπών...

via



Συμπέρασμα Διακοπών: Όλα Καλά!


Λείπεις λίγες ημέρες από τη δουλειά, δεν ανοίγεις τηλεόραση και πολλές ειδήσεις, απέχεις από όλη αυτή τη τρέλα που επικρατεί και γίνεσαι άλλος άνθρωπος! Ενώ σκέφτεσαι τις υποχρεώσεις σου και επιστρέφεις πληρώνοντας πάγια, συνειδητοποιείς πως όλα μπορούν να γίνουν με λογική και λιγότερο άγχος. Χρειάζεται ένας προγραμματισμός των εξόδων και μπορείς να περάσεις εξίσου όμορφα και χαλαρά και ίσως εναλλακτικά και πάλι να επιστρέψεις και να πληρώσεις τους λογαριασμούς σου.


Συνειδητοποιείς πως ζούμε σε έναν λαβύρινθο ψυχεδέλειας που μας έχουν ρίξει για να τα βλέπουμε όλα μαύρα και ανέφικτα. Τρέχουμε και δεν ξέρουμε γιατί. Σηκωνόμαστε αγχωμένοι απ το κρεβάτι και αναρωτιόμαστε τι μας φταίει.

Να γιατί λοιπόν αντέχουμε ακόμη εμείς οι Έλληνες. Γιατί και δυο μέρες στον ήλιο και τη θάλασσα μας αρκούν για να μας κάνουν καλά και να ξεκινήσουμε απ την αρχή.


Και επιστρέφεις πάλι στη μούρλα και τον εκφοβισμό των καναλιών και επιλέγεις να μην ανοίξεις τηλεόραση και ίσως να κρατήσεις και λίγες απ τις συνήθειες των διακοπών, μπανάκι αν βρεθεί η ευκαιρία, βολτούλες, διάβασμα – ανέξοδα πραγματάκια που φτιάχνουν τη ποιότητα της ζωής μας.

Πράγματα που κάνουν τη διαφορά και δεν επιτρέπουν την πλύση του εγκεφάλου μας. Πραγματικά, αν δεν ασχοληθείς καθόλου με την επικαιρότητα και προσπαθήσεις να κάνεις απλά, καθημερινά, δημιουργικά, όμορφα μικρά πραγματάκια καταφέρνεις να είσαι πιο ευτυχισμένος και με πιο καθαρό μυαλό να κάνεις τις επιλογές σου.


Θα μου πεις, μα καλά εδώ ο κόσμος καίγεται και εγώ θα είμαι στη δική μου κοσμάρα;

Υπάρχουν λύσεις αγαπητέ μου. Διάβασε, ενημερώσου όσο μπορείς πιο αντικειμενικά χωρίς παρωπίδες και προκαταλήψεις, χαλάρωσε, αφιέρωσε χρόνο στον εαυτό σου και σε κάτι διαφορετικό, κλείσε τη ριμάδα τη τηλεόραση αφού πρόκειται μόνο για προπαγάνδα και τότε θα δεις πόσο λογικά θα αρχίσεις να σκέφτεσαι και να βάζεις τις σκέψεις σου σε σειρά. Ακόμη να καταλάβουμε πως σκοπός τους είναι ο αποσυντονισμός μας και το να κάνουμε τις υποτιθέμενες επιλογές μας με βάση τη κατεύθυνση που μας δίνουν; Ο υπνωτισμός έχει πετύχει φίλοι μου και όσο το επιτρέπουμε ακόμη, τόσο θα κάνουμε πάντα τις επιλογές που μας έχουν προγραμματίσει να κάνουμε.

Το έχω ξαναπεί πως όλα είναι υποκινούμενα και μας κάνουν ότι θέλουν. Τίποτα στη πραγματικότητα δεν είναι δική μας επιλογή και όλα αυτά που γίνονται είναι οργανωμένα εξ αρχής και από πολλά χρόνια πριν.

Ας μη γελιόμαστε. Και κλείνω εδώ αυτόν τον παραλογισμό…..







Χωριό μας έβγαλε το φετινό καλοκαίρι και ομολογουμένως περάσαμε υπέροχα με τα λιγότερα δυνατά έξοδα.

Γιατί τι είναι οι διακοπές; Ύπνος, θάλασσα, καλό φαγητό (πόσο μάλλον εμείς που είχαμε καθημερινά σπιτικό φαγητό απ τη πεθερούλα), βόλτες, διάβασμα και άδειασμα του μυαλού.

Ήθελα πολύ να ταξιδέψουμε κάπου οι δυο μας και να φύγουμε μακριά από όλους και όλα και το χωριό ήταν τελευταία λύση στο μυαλό μου αλλά ήρθαν έτσι τα πράγματα που μέχρι τελευταία στιγμή δεν ξέραμε τι άδεια θα έχουμε που η τελευταία επιλογή έγινε και η καλύτερη αφού τελικά περάσαμε υπέροχα. Το πρόγραμμα είχε καλό πρωινό, κολύμπι και ξάπλα στη παραλία μέχρι τη δύση του ηλίου, καλό φαγητό με την επιστροφή μας, περιποίηση και προδέρμ και βόλτες το βραδάκι.


Τελικά, όσο δυσκολεύουν οι καταστάσεις γύρω μας, τόσο εκτιμάμε τα απλά, αληθινά και όμορφα. Δεν χρειάζονται πολλά για να περάσεις καλά και να αδειάσεις από κάθε τι που σε στεναχωρεί και σε πιέζει. Χρειάζεσαι απλά αγάπη, ηρεμία και να κάνεις πράγματα που σε χαλαρώνουν και σε ξεκουράζουν.






Εύχομαι όπου και να πήγατε ή ακόμη και αν δεν πήγατε, να περάσατε υπέροχα, γαλήνια, ξεκούραστα και να γεμίσατε μπαταρίες για τα δύσκολα του χειμώνα.

Καλό κουράγιο να έχουμε και να είμαστε καλά με τον εαυτό μας για να μπορούμε να είμαστε και με τους άλλους....

Κ.







14 σχόλια:

  1. Πάντα έτσι να επιστρέφεις Κατερίνα μου ...όπου κι αν έχεις πάει τελικά.
    Κι εγώ τέσσερις μερούλες έφυγα μόνο ...ούτε καν από το νομό μου ☺ αλλά τελικά πέρασα σούπερ (να'ναι καλά ο ακυβέρνητος ☺ ο γνωστός μας Πέτρος! )
    Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου σε όσα είπες! Εγώ δεν έχω τηλεόραση καρντιά μου ( μόνο ΕΡΤ! αυτό δεν πιάνεται ε;)
    Φιλάκια πολλά♥
    Καλό φθινόπωρο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ χαίρομαι και για εσένα Αριστέα μου! Να περνάς πάντα έτσι όμορφα έστω και με μικρές αποδράσεις!
      υ.γ. η τηλεόραση σπίτι μας παίζει μόνο ταινίες ;-)
      Πολλά φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  2. Kατερινάκι μου, το ίδιο ακριβώς συμπέρασμα έβγαλα κι εγώ απ' τις φετινές διακοπές μου. Κι αυτό που με ανησυχεί είναι πως μείναμε ανημέρωτοι στα νέα της φύσης. Αναλωνόμαστε στα πολιτικά παιχνίδια κι αυτό το λέμε ενημέρωση. Κι όταν βρισκόμαστε ξαφνικά σε συνθήκες ανοιχτού ορίζοντα, είμαστε αδύναμοι να το διαχειριστούμε. Κι όμως, εκεί βρίσκονται όλες οι αλήθειες μας. Εκεί ζυγίζεις τα πράγματα με καθαρό μυαλό, εκτιμάς αυτά που έχεις, ανασυντάσεις τον "αγώνα" σου και γεμίζεις την ψυχή σου με καθαρότητα και νηφαλιότητα.
    Χαίρομαι πολύ με τα νέα των διακοπών σου. Κι ενθουσιάζομαι όταν ακούω νέους ανθρώπους να φιλοσοφούν τη ζωή τους και να μη βουλιάζουν στα απόνερα της ψευτο-ευμάρειας.
    Φιλιά πολλά και καλή συνέχεια στις καλοκαιρινές σας μικρο-εξορμήσεις ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λοιπόν, αυτό που αναφέρεις Μαράκι για τη φύση είναι όντως απίστευτο... Πέρασε άπειρες φορές απ το μυαλό μου πως ξεχνιόμαστε ακόμη και όταν έχουμε ανοιχτό ορίζοντα μπροστά μας και κοιτάμε μέχρι το ένα μέτρο που έχουμε συνηθίσει καθημερινά στα γραφεία μας....Κάθε φορά που άνοιγα το μάτι μου πιο πέρα θαύμαζα τη φύση και σκεφτόμουν πόσο μη συνηθισμένοι είμαστε σε τέτοια θέα...
      Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
      Σε φιλώ γλυκά!

      Διαγραφή
  3. Καλημέρα Κατερινάκι, είμαι η Μαρία Π. που είχα παλιότερα το μπλογκ "Μια Αναπνοή". Επανήλθα ύστερα από πολύ καιρό με ένα νέο, στη διεύθυνση hardaboutwhathurts.blogspot.gr. Αν θέλεις, πέρνα κι από εκεί να επικοινωνούμε :)

    Έχεις απόλυτο δίκιο σε όσα έγραψες. Τα πιο απλά πράγματα, όπως το να φας ένα ωραίο φαγητάκι, να κάνεις μια βουτιά στη θάλασσα, μια βόλτα, να ακούσεις ωραία μουσική και να βάλεις πάνω σου μια μυρωδάτη κρέμα ακόμα, κάνουν τη διαφορά! Διαπιστωμένα! Κι άσ'τους να τρελαίνονται, λες κι αυτό οδηγεί κάπου... Δεν λέω κι εγώ να μην ξέρουμε τι συμβαίνει γύρω μας, απλά η υπερ και παραπληροφόρηση που λαμβάνουμε είναι καταστροφή, δεν είναι ενημέρωση!! Ας κοιτάξουμε λοιπόν και λίγο, να δούμε πώς μπορούμε να παίρνουμε δύναμη για να συντηρούμαστε. Για τον εαυτό μας και όπως έγραψες κι εσύ, για να είμαστε εντάξει και με τους γύρω μας, και με τις σχέσεις μας... Φιλιά :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Μαράκι και Καλή επάνοδο σου εύχομαι!
      Σε βρήκα ήδη και έγινα μέλος στη σελίδα σου ;-)

      Να είσαι καλά, σου εύχομαι όμορφες εμπνεύσεις!

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ πολύ Κατερίνα μου! Φιλιά!

      Διαγραφή
  4. Καλό σου μήνα Κατερίνα μου!!! Χαίρομαι που πέρασες τόσο όμορφα και ξέγνοιαστα!! Λες και πρέπει να μαστε προγραμματισμένοι και να βιώνουμε την μίρλα τους και τις πλάνες τους!!
    Προσυπογράφω κάθε σου λέξη για την προπαγάνδα και την πλύση εγκεφάλου που σκοπίμως μας κάνουν!! Στεναχωριέμαι που ακόμα και τώρα υπάρχει κόσμος που είναι υπνωτισμένος, που χάφτει τα φυτευτά τους προβλήματα και που δυστυχώς θα χάψει και την φυτευτή από αυτούς λύση...
    Πάντα τα μικρά κι απλά έχουν την μεγαλύτερη αξία!! Να σαι καλά κοπέλα μου και να περνάτε όμορφα ότι κάνετε!! Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς υπάρχει αυτός ο κόσμος και είναι πολύς...
      Τουλάχιστον ας είμαστε υπεύθυνοι για τις πράξεις μας και ας προσπαθούμε έστω απο τη μεριά μας ο καθένας να κάνει το κάτι καλύτερο!
      Πολλά φιλάκια!

      Διαγραφή
  5. Κατερίνα μου, πολύ ωραίες αυτές οι διακοπές, πολύ καλές και οι φωτό. Άλλωστε το πρόγραμμα που περιέγραψες, είναι όντως το καλύτερο! Τώρα τι κάνουμε που επιστρέψαμε στην τρέλα... Φιλιά πολλά και καλό φθινόπωρο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α! Το κορίτσι του τρένου το διάβασα κι εγώ!
      Διαβαζόταν πανεύκολα, αλλά το βρήκα πολύ προβλέψιμο.

      Διαγραφή
  6. Γεια σου Πέτρα μου:
    Εγώ να σου πω την αλήθεια δεν το βρήκα και τόσο προβλέψιμο το βιβλίο αλλά αυτό ίσως δείχνει και το πόσο σπάνια και λίγα βιβλία διαβάζω...χιχιχι!
    Πολλά φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι καλέ, δεν είναι αυτό, είναι που "έχω το διάολο μέσα μου" που λέει κι ο Χατζηχρήστος! Χαχα! Στα σοβαρά, μάλλον είναι που έχω διαβάσει πολλά ψυχολογικά θρίλερ σε αυτή τη ζωή κι αυτό έμοιαζε σαν απλή οδοντόκρεμα! Φιλιά και καλημέρες!

      Διαγραφή
  7. Κατερίνα μου καλησπέρα!!! Οποτε μπορείς πέρασε να πάρεις ένα βραβειάκι που σε περιμένει!!
    Σε φιλώ κοπέλα μου!!
    https://marilenaspotofart.wordpress.com/2015/09/24/liebster-vraveio/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα χαρώ να διαβάσω τη δική σας Άποψη!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες