Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Το ταξίδι ενός Φλιτζανιού: Ένα φλιτζάνι για κάθε στιγμή!



Το δικό μου ταξίδι φλιτζανιών ξεκίνησε με την εισαγωγή μου στο Πανεπιστήμιο.
Τότε ήταν που άρχισαν οι ατελείωτοι καφέδες, άλλοι στις γύρω καφετέριες και άλλοι στο χέρι μέσα στην αίθουσα ή συνοδεύοντας βόλτες στο κέντρο της Αθήνας.
Βέβαια, το χάρτινο κυπελάκι χάνει αισθητά μπροστά σε μια γενναιόδωρα μεγάλη κούπα ή σε ένα καλόγουστο φλιτζάνι.
Τα φλιτζάνια του Πανεπιστημίου άρχισαν να έχουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον αφού γνώρισα την άγνωστη μέχρι τότε κοπέλα που έμελλε να είναι μία από τις καλύτερες μου φίλες, κουμπάρα μου και τελικά να βρεθούμε να πορευόμαστε παράλληλα στη ζωή με πτυχία, δουλειές και οικογένειες.
Πόσα δεν ειπώθηκαν πάνω από δυο κούπες καφέ ή ζεστών βοτάνων; ... Πόσες αναλύσεις, ψυχοθεραπεία, συζητήσεις για τη ζωή μας, το μέλλον μας και τους προβληματισμούς μας;
Αυτά τα φλιτζάνια ήταν που συνόδευαν πάντα τις πιο προβληματισμένες ημέρες αλλά και τις πιο χαρούμενες. Εκείνα ήταν που είχαν ακούσει τα πάντα.


Με την Α δεν υπάρχει κάτι που να μη λέμε ή να μην έχουμε αναλύσει και ένα φλιτζάνι πάντα ήταν εκεί για να συνοδεύει τις στιγμές μας.
Τις στιγμές εκείνες που θα έχτιζαν τη σημερινή μας σχέση και αγάπη.
Θυμάμαι που μας γνώρισε κοινός γνωστός με την αιτιολογία πως θα ταιριάξουμε πολύ και τελικά είχε τόσο δίκιο! Μόλις είπαμε το πρώτο γεια, σχεδόν ταυτόχρονα είπαμε: "Πάμε για ένα καφέ;"
Αυτός ο καφές διήρκησε 5 ώρες! Πέντε ώρες τα φλιτζάνια μας γέμισαν ξανά και ξανά και άκουσαν απίθανες ιστορίες για τις ζωές μας. Όσο ακούγαμε εμείς για πρώτη φορά τις ιστορίες η μία της άλλης άλλο τόσο τις άκουγαν και αυτά τα δύο φλιτζάνια!
Από τότε τα φλιτζάνια που μας συντροφεύουν πρέπει να είναι πάντα προετοιμασμένα για πολύωρες ακροάσεις...






Ένα φλιτζάνι καφές είναι πάντα η πρώτη μου κίνηση μόλις ξυπνήσω και ένα φλιτζάνι τσάι του βουνού με διάφορες κατά καιρούς προσμίξεις η τελευταία μου κίνηση ξαπλώνοντας στο καναπέ για να απολαύσω μια ταινία ή να διαβάσω κάτι πριν τον ύπνο.





"Να πιούμε καφέ", έλεγε η γιαγιά μου στο παππού μου όταν σηκωνόμασταν απ το μεσημεριανό ύπνο και μοσχοβολούσε το σπίτι ελληνικό χαρμάνι ενώ εμείς τα μικρά απολαμβάναμε βανίλια υποβρύχιο.




Δυο κούπες αποφάσισα να προσθέσω στη διακόσμηση του γάμου μου, που μάλιστα έγιναν και αντικείμενο φωτογράφισης!




Ένα φλιτζάνι ή μια κούπα είναι πάντα δίπλα στο laptop μου όταν γράφω και η έμπνευση γίνεται καλύτερη...!



Στη δουλειά πρέπει απαραιτήτως να υπάρχει ένα φλιτζάνι για να βγει η ημέρα... Μέσα στην ημέρα, αυτή η κούπα συγκεκριμένα, συναντά καφέδες, τσάι και κατά καιρούς χαμομήλι (στις δύσκολες ημέρες πίεσης). Τη συγκεκριμένη διάλεξα προσεκτικά για να μου φτιάχνει τη διάθεση όταν εργάζομαι όπως και τον υπόλοιπο διάκοσμο του γραφείου μου, όπως βλέπετε ;-)




Στιγμές χαρούμενες, αγαπημένες, δυνατές, δύσκολες, στενάχωρες, θλιμμένες, ευτυχισμένες, εμπνευσμένες, χαλαρές, όλες θέλουν το φλιτζάνι τους. Όλες μεταμορφώνονται μπροστά σε ένα φλιτζάνι γεμάτο από το αγαπημένο μας ρόφημα. Όλες γίνονται εν δυνάμει το αντίθετο από αυτό που ξεκίνησαν να είναι.
Κάθε στιγμή συνοδευόμενη από ένα φλιτζάνι, δεν είναι χαμένη στιγμή γιατί πέρα από οτιδήποτε άλλο, γίνεται μια στιγμή απόλαυσης! Και έχουμε τόσο πολύ ανάγκη, οι στιγμές μας να έχουν νόημα και όχι απλά να μας προσπερνάνε..... Έχουμε τόσο πολύ ανάγκη να κάνουμε παύση για ένα φλιτζάνι καφέ, τσάι, ζεστής σοκολάτας και μαζί βαθιάς ανάσας και επαναπροσδιορισμού του εαυτού μας και των γεγονότων γύρω μας.
Είτε το φλιτζάνι μας ξεκίνησε να μας ακούσει για κάτι άσχημο ή για κάτι όμορφο, η συντροφιά του μας φτιάχνει τη διάθεση. Ακόμη και εκείνο που θα σπάσουμε πάνω στα νεύρα μας και έπειτα θα μετανιώσουμε, είχε το σκοπό να μας κάνει να αισθανθούμε καλύτερα.
Κ.




Τα φλιτζάνια μου ταξίδεψαν χάρη στη πολύ όμορφη ιδέα και προτροπή της Πέτρας μας και το Ταξίδι ενός Φλιτζανιού. Πάντα στη ζωή μου με ακολουθεί μια κούπα ή ένα φλιτζάνι και ευχαριστώ τη Πέτρα που μου έδωσε την ευκαιρία να μετρήσω και να θυμηθώ κάποιες από αυτές τις στιγμές της ζωής μου.



Καλή μας Εβδομάδα!







photos via https://gr.pinterest.com/



19 σχόλια:

  1. Κατερίνα μου, απόλαυσα το δικό σου ταξίδι πίνοντας το συνηθισμένο απογευματινό μου ρόφημα, ζεστό πράσινο τσάι με μια κουταλιά μέλι και μια φετούλα λεμόνι. Υπέροχες οι δικές σου στιγμές με ένα Φλιτζάνι και κρατάω τον επίλογο σου και ειδικά αυτό "Κάθε στιγμή συνοδευόμενη από ένα φλιτζάνι, δεν είναι χαμένη στιγμή γιατί πέρα από οτιδήποτε άλλο, γίνεται μια στιγμή απόλαυσης!
    Πάντα όμορφες στιγμές σου εύχομαι! Σε φιλώ και να έχεις μια όμορφη εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα Κατερίνα είχα τη χαρά να σε ακολουθήσω στο ταξίδι του δικού σου φλυτζανιού σιγοπίνοντας λουίζα στο δικό μου αγαπημένο φλυτζάνι......σου εύχομαι πάντα να απολαμβάνεις τον καφέ ή το τσάι σου και το φλυτζάνι σου να σε συντροφεύει σε χαρούμενες στιγμές....σε στιγμές χαλάρωσης ή και αυτοσυγκέντρωσης ....Καλό σου βράδι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φρέσκο και μυρωδάτο το χαρμάνι που μας κέρασες Κατερίνα μου!
    Η φινέτσα κυριαρχεί και στο γραφείο σου όπως βλέπω ;-)
    Να σου φέρνουν πάντα οι καφέδες σου, όμορφες σχέσεις, στιγμές χαλάρωσης και απόλαυσης!
    Στο εύχομαι ολόψυχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπέροχο το ταξίδι σου Κατερινάκι μου... Πολύ γλυκές οι αναμνήσεις σου από τότε που γνώρισες την καλύτερή σου φίλη (κι ακόμα πιο γλυκό που είστε ακόμα φίλες). Χαμογέλασα αβίαστα διαβάζοντάς σε! :)))
    Οι επιλογές σου, θαυμάσιες... μα πιο πολύ ακόμα η δική σου στο γραφείο σου!! Να ξέρεις, δική μου είσαι εσύ, τέτοιες καταστάσεις (πολύχρωμες και χαρούμενες) δημιουργώ κι εγώ προκειμένου να εργαστώ!
    Σε φιλώ πολύ γλυκά! Καλό ξημέρωμα! :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπέροχο το ταξίδι σου Κατερίνα! Μας ταξίδεψες στις όμορφες αναμνήσεις σου κι αυτό το κάνει εξαιρετικά πολύτιμο!
    Σ' ευχαριστούμε πολύ για όσα μοιράστηκες μαζί μας!
    Πολλά φιλιά, καλή σου εβδομάδα
    με την αγάπη μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άκρως ενδιαφέρον το ταξίδι σου Κατερίνα μου
    Καλημέρα και καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πως όλες οι μικρες και μεγάλες στιγμές μας συνδυάζονται με απλα αντικειμενα ομως ε??? Υπεροχη η αναρτηση σου Κατερινακι μου!!!! Να σαι παντα καλα και πολλες κουπες να συνοδεύουν μονο ευχαριστες στιγμές στη ζωη σου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η καλύτερη συντροφιά τελικά μια κούπα!! Απολαυστικό και γεμάτο μυρωδιές και το δικό σου φλυτζάνι Κατερίνα μου!! Κάθε γουλιά και μια ανάμνηση!! Να χεις πάντα ωραίες θύμισες καθώς αχνίζει το καφεδάκι , παρέα με συντροφιά αγαπημένη!!!
    Φιλάκια πολλά και καλή βδομάδα να χεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ακόμα ένα ταξίδι φλυτζανιού.
    Το δικό σου το βρήκα κάπως πιο ξεχωριστό από τα άλλα.
    Είναι ξεχωριστό να μπορείς να ζωντανεύεις τις αναμνήσεις. Να ξαναζεί τα περασμένα.
    Το κατάφερες.
    Νάσαι καλά καλή μου φίλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Άλλο ένα υπέροχο ταξίδι!!
    Μοσχομύρισε ο καφές και το τσάι κι έδωσαν κι άλλη γλύκα στις αναμνήσεις σου!
    Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ωραίο και το δικό σου ταξίδι Κατερινιώ μου. πολύ γούτσου γούτσου!
    Μου θύμισες όλα τα καφεδάκια του Σαββάτου με την κολλητούλα μου 7 ολόκληρα χρόνια κάθε Σάββατο εκτός από τώρα που έγινε μανούλα κι έχει αλλάξει το πρόγραμμα μας λίγο :)))
    Να είστε πάντα αγαπημένες με την κουμπαρούλα :)))
    Μάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τελικά αν το καλοσκεφτούμε όντως τις περισσότερες στιγμές μας μας συντροφεύει,μας ακούει,τα άγχη,τις χαρές,τόσα πολλά!
    Μ'αρεσε η ανάρτηση σου..Πάντως μεταξύ μας,αν και δεν πίνω τόσο συχνά,το άρωμα του ελληνικού δεν συγκρίνεται με τίποτα βρε παιδί μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σας ευχαριστώ όλους.
    Χαίρομαι που απολαύσατε μαζί μου τον καφέ και τα ροφήματα που σας προσέφερα!
    Να είστε όλοι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πολύ γλυκιά ανάρτηση Κατερίνα μου.
    Τελικά, όλα αυτά τα φλιτζάνια, έγιναν μια μεγάλη χαρούμενη παρέα.
    Ας είναι καλά η Πέτρα μας.
    Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. καλημερα :)

    μ αρεσει πολυ ο καφες, ολα σχεδον τα ειδη του και ολες οι κουπες, φλυτζανια, πιατακια κλπ που χρησιμοποιουμε για να τον βαλουμε μεσα.. ελπιδα μου μια μερα να βρεθει το μαγικο φλυτζανι που θα κραταει τον καφε μου ζεστο..

    δεν ειναι ενας πολυ καλος φιλος ο καφες; δεν ειναι παρεακι; και χαρα; και παρηγορια μαζι; καμμια φορα και νοσταλγια, ή ενας καλος τροπος να παρεις αποφασεις

    καλο σ/κ, πρωτη φορα στα μερη σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλωσήρθες!
      Ωραίο αυτό το μαγικό φλιτζάνι :-)
      Καλό ΣΚ σου εύχομαι!

      Διαγραφή
  16. Κι εγώ με την σειρά μου σε ευχαριστώ πολύ Κατερίνα μου για άλλο ένα υπέροχο Ταξίδι που μιλά για μια αληθινή φιλία, αλλά ο συνδετικός κρίκος αυτής, είναι ένα Φλιτζάνι! Πάντα αγαπημένες να είστε και πάντα να σας δένει η αληθινή φιλία Κατερίνα μου! Πολλά γλυκά φιλιά και καλό σ/κ :)

    Υ.Γ Πολύ ωραίες οι κούπες του γάμου ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώωωω! χαχαχα, στου γάμου κόλλησες, ε;
      Καλό ΣΚ! Φιλάκια! :-)

      Διαγραφή

Θα χαρώ να διαβάσω τη δική σας Άποψη!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες