Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Μια Όμορφη Καλημέρα!



Καλημέρα σε όλες και όλους!

Έχω φτιάξει ζεστό καπουτσινάκι με μια δόση κανέλας και απολαμβάνω μαλακό μουστοκούλουρο απ τον φούρνο της γειτονιάς μας.



Έξω ο καιρός έχει ήδη γίνει αρκετά μουντός και ετοιμάζεται να βρέξει όμως τίποτα δε μας πτοεί, ίσα - ίσα που νομίζω πως έχουμε πλέον ανάγκη να χειμωνιάσει και μάλιστα για τα καλά! Είμαστε σε προεορταστική περίοδο και όπως και να το κάνουμε, κανείς δεν θέλει Χριστούγεννα με ήλιο...! :-)
Νομίζω πως τελικά ο λόγος που αγαπώ τόσο πολύ αυτές τις γιορτές εκτός από το όμορφο κλίμα είναι επίσης γιατί η γιορτή και τα γενέθλια μου πέφτουν μέσα σε αυτό το κλίμα και όλα γίνονται ακόμη πιο γιορτινά!
Έλεγα πως είναι νωρίς ακόμη για να στολίσουμε αλλά δε με βλέπω να κρατιέμαι... Και όσο βομβαρδιζόμαστε από όμορφες χριστουγεννιάτικες εικόνες τόσο πιο δύσκολο μου γίνεται :-)




Σας Καλημερίζω ανήμερα της γιορτής μου και σας εύχομαι να έχετε μια όμορφη και γλυκιά ημέρα!
Κ.



- Καλά να περάσετε απόψε όσοι θα δείτε τη παράσταση "Συνήθως".

Η Αγία Αικατερίνη είναι πολύ προσφιλής και αγαπητή στο λαό για το μαρτύριό της, αλλά λίγοι γνωρίζουν την συμβολή της στη σύζευξη των Ελληνικών γραμμάτων με τον Χριστιανισμό. Καταγόταν από την Αλεξάνδρεια, είχε πλούσια και ευγενική καταγωγή, με φυσικό κάλλος και μεγάλη μόρφωση.










Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

"Συνήθως" ... ένας (υπο)κειμενικός διάλογος.




Κανονικά το δελτίο τύπου της παράστασης θα έπρεπε να είναι αυτό:

«Μετά από μια μεγάλη πορεία στο λαϊκό τραγούδι, η Έλλα Κάπου σε μια απρόσμενη συνάντηση με το θεατρικό κείμενο. Ένα νέο εγχείρημα, μια νέα πρόταση στα θεατρικά δρώμενα».

Επειδή όμως τίποτα δεν πρέπει, η παράσταση είναι αυτό που είναι.


Βασισμένο στο ομώνυμο διήγημα της Γεωργίας Δρακάκη από τη συλλογή διηγημάτων “18 ντεσιμπέλ”.

Με την Αννίτα Καπουσίζη και τον Σωτήρη Καστάνη

Για 4 παραστάσεις
Από 25/11 μέχρι 16/12, κάθε Τετάρτη στις 9:15μμ



Σκηνοθεσία: Ζωή Ξανθοπούλου
Μουσική: Σωτήρης Καστάνης
Σκηνικά – κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Φωτισμοί: Σοφία Αλεξιάδου
Βίντεο: Νατάσσα Ε. Ιωάννου
Βοηθός σκηνοθέτη: Έφη (Ρόμπιν) Χαστά
Επιμέλεια αφίσας: Μαρία Παρίκου


Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ, 5 ευρώ (μειωμένο)
Διάρκεια 55΄

Τηλ. Κρατήσεων 210 6460748
Φούρνος, Μαυρομιχάλη 168


"Συνήθως"

Ένας (υπο)κειμενικός διάλογος της Γεωργίας Δρακάκη και της Ζωής Ξανθοπούλου



Η αγαπημένη μου Ζωή Ξανθοπούλου σκηνοθετεί για ακόμη μια φορά μια ιδιαίτερη παράσταση, μια παράσταση που μας κινεί τη περιέργεια μόνο και μόνο από τη περιγραφή. Ένα μίνι show για τη ρουτίνα, τα συναισθήματα και τις σχέσεις.... Ένα διήγημα μετά μουσικής!
Απρόσμενα ενδιαφέρον όπως πάντα....


Για το εν λόγω θεατρικό θα δοθούν μέσα απο το blog μου, δύο διπλά εισιτήρια ανά παράσταση στη τιμή του ενός!
Δηλώστε τη συμμετοχή σας στα σχόλια αυτής της ανάρτησης γράφοντας την ημέρα που σας βολεύει μέχρι τη Τρίτη 24/11 στις 15:00μμ όπου και θα γίνει η κλήρωση μέσω https://www.random.org/ για να αναδειχτούν οι τυχεροί.



Να έχετε ένα όμορφο και χαλαρό Σαββατοκύριακο!
Κ.









Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

3 Χρόνια Blogging!



3 Χρόνια μαζί σας ταξιδεύω στα πιο όμορφα ταξίδια, εικόνες, ιστορίες και δημιουργίες!
Το bloggάκι μου έχει γενέθλια σήμερα. Μέσα στο χειμώνα και αυτό σαν την ιδιοκτήτρια του και είναι τόσο χαρούμενο που βρίσκεται ακόμη ανάμεσα σας!


Μπορεί τον τελευταίο χρόνο να μην ήμουν τόσο ενεργή όσο θα ήθελα αλλά ποτέ δεν έπαψα να διαβάζω τα υπόλοιπα bloggoσπιτάκια έστω και σιωπηρά πολλές φορές και να κρατώ την επαφή μου μαζί σας μέσα από τις αναρτήσεις μου. Λίγες αναρτήσεις αλλά σημαντικές και σε σταθερή συχνότητα για να μη χάνομαι εντελώς.
Κάθε χρόνος δεν είναι ίδιος αλλά ούτε και το ίδιο δημιουργικός και εγώ αυτόν εδώ που πέρασε, έριξα πολύ βάρος στη δουλειά και την οικογένεια μου. Εξάλλου ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για τη χώρα μας, με σημαντικές αποφάσεις και βαθιές σκέψεις που δεν άφηναν και πολλά περιθώρια.

Πόσες αναρτήσεις ξεκίνησα και έμειναν στο πρόχειρο, πόσα ακόμη ξεκινούσα να μοιραστώ μαζί σας αλλά τελικά περνούσαν οι ημέρες και δεν προλάβαινα...
Αυτή η χρονιά είχε πραγματικά απ όλα.
Είχε δημιουργικότητα μέσα απ τα μαθήματα musical, είχε μικρές ανακαλύψεις, είχε απώλειες αγαπημένων προσώπων, είχε δυσάρεστα γεγονότα και άσχημες εξελίξεις, μα πάνω απ όλα είχε μια μεγάλη ευχάριστη έκπληξη, ένα θαύμα.... το μεγαλύτερο ίσως.
Αυτό το θαύμα είναι που με κρατά απασχολημένη τον περισσότερο καιρό και όλες μου οι σκέψεις, οι πράξεις και ανησυχίες αφορούν πλέον αυτό.

Όλο αυτό τον καιρό σκέφτομαι, προβληματίζομαι, παρατηρώ, αφουγκράζομαι, ανησυχώ αλλά προσπαθώ να χαμογελώ γιατί τελικά που οδηγεί ο τόσος προβληματισμός...;
Μου λείπει που δεν έβρισκα το χρόνο να εκφραστώ μέσα από εδώ για όλα αυτά και όταν μιλώ και ξαναμιλώ για χρόνο δεν εννοώ μόνο το να βρει κάποιος μια ώρα για να γράψει απλά κάτι.... 

Χρειάζεται πάντα δημιουργικός και ήρεμος χρόνος, τουλάχιστον για εμένα, για να γράψω και να μοιραστώ μαζί σας μια ανάρτηση και όταν έχεις χιλιάδες ανησυχίες και τρεχάματα, δεν υπάρχει αυτός ο πολύτιμος χρόνος να γράψεις και να εκφραστείς όπως θα ήθελες.

Τον τελευταίο χρόνο παρευρέθηκα σε διάφορες όμορφες συναντήσεις και γεγονότα που είναι πλέον της ηλικίας μας... Ίσως να είναι και αυτό που με τρομάζει όσο τίποτα. Αυτό που μεγαλώνουν οι παρέες και προστίθενται παιδιά και αλλάζει το status μας και οι προτεραιότητες μας, μάλλον με βρίσκει λίγο απροετοίμαστη. Μώρα που είναι στο δρόμο και κοντεύουν να φτάσουν, άλλα που γεννήθηκαν και άλλα που βαφτίζονται και γάμοι ορκισμένων εργένηδων, μου έχουν προκαλέσει ένα πονοκέφαλο τώρα τελευταία αλλά θα τα χωνέψω που θα πάει ;-).

Εξάλλου αυτές είναι οι ομορφιές της ζωής και αυτό το νόημα της αλλά είναι και που η γνήσια τοξοτίνα του λόγου μου το έβρισκε μέχρι πρότινος όλο αυτό πολύ απότομο.
Έτσι όμως δε γίνεται πάντα σε όλες τις παρέες; Είναι τότε που γίνεται το πρώτο μπαμ με τους γάμους και έπειτα ακολουθούν γεννήσεις και βαφτίσια κάνοντας τη παρέα να ψάχνει λίγο χρόνο για ένα καφέ.
Αν δεν προχωρούσαμε όμως, κιόλας και αν δεν κάναμε οικογένειες πάλι κάτι θα με ανησυχούσε. Πάλι κάτι θα με έτρωγε και ίσως χειρότερα απ ότι τώρα.

Χαίρομαι που η ζωή μου αλλάζει και έχω τη τύχη να μοιράζομαι τις ίδιες εμπειρίες ζωής ταυτόχρονα με τις φίλες μου. Όλα πλέον αλλάζουν, εξελίσσονται, ομορφαίνουν, γλυκαίνουν και έρχονται μπροστά μας πολύ σημαντικά και δυνατά χρόνια.
Χαίρομαι τελικά που αναγνωρίζω πως κάποια πράγματα πρέπει να θυσιαστούν και να μπουν για λίγο στο πάγο γιατί άλλα, πιο σημαντικά συμβαίνουν.
Σας υπόσχομαι πως σε λίγο καιρό θα έχω περισσότερο χρόνο να ασχολούμαι, μέχρι να μη προλαβαίνω πάλι. Εξάλλου τα θαύματα απαιτούν θυσίες ;-)


Θέλω να σας ευχαριστήσω για τη συνεχή παρουσία σας εδώ και την ανταπόκριση σας πάντα στις αναρτήσεις μου, ακόμη και αυτή τη χρονιά που ήταν ελάχιστες και μετρημένες.
Σας ευχαριστώ μέσα από τη καρδιά μου που σας αισθάνομαι δίπλα μου!
Ευχαριστώ και όλες τις νέες παρουσίες και επισκέψεις στο bloggoσπιτάκι μου.



Τα καλύτερα έρχονται ..... για όλους μας!
Μη το ξεχνάτε αυτό!


Εύχομαι δύναμη σε όλους και χαμόγελα! Να βρίσκετε πάντα ένα λόγο για να χαμογελάτε μέσα στην κάθε ημέρα, ακόμη και αν όλα πάνε στραβά.
Εξάλλου, η ζωή τελικά θέλει κοροϊδία! :-) Ας μη τη παίρνουμε και τόσο σοβαρά...
Κ.





photos via: https://gr.pinterest.com/




Έτσι ξεκίνησαν όλα
Κλείνοντας τον δεύτερο χρόνο





Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Εκδρομούλα...Παίρνοντας μια Ανάσα, μια Ανάσα απ την Αθήνα!



Ο καιρός μας έχει κάνει μεγάλες χάρες τώρα τελευταία και για όσο ακόμη μας χαρίζει απλόχερα τον ήλιο του και μας δίνει τη δυνατότητα να χαρούμε ηλιόλουστες και ζεστές ημέρες, είναι κρίμα να μη το εκμεταλλευτούμε. 60χλμ Αθήνα - Χαλκίδα δεν είναι και τίποτα ιδιαίτερο για μια ανάσα μακριά από τα γνωστά και συνηθισμένα. Αν και όσο περνά η μέρα και βασιλεύει ο ήλιος το κρύο γίνεται αισθητό, όσο υπάρχει ο ήλιος μπορείς να ευχαριστηθείς περπάτημα και καθαρό αέρα.
Αποφασίσαμε σήμερα λοιπόν, να μη μείνουμε στα γνωστά και να ξεγελάσουμε τους εαυτούς μας με ένα μίνι ταξιδάκι. Βαθιά εισπνοή θάλασσας και εκπνοή κάθε έννοιας. Ένας τόσο κοντινός προορισμός κι όμως κάνει θαύματα στη ψυχολογία μας.
Εσείς πως περάσατε σήμερα;

Καλό μήνα σας ευχήθηκα; Δε σας ευχήθηκα!
Καλό και γιορτινό μήνα να έχουμε!
Κ.









Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες