Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Happy...MindFul November!




Καλό Μήνα φίλοι μου!
Εύχομαι να έχουμε έναν όμορφο Νοέμβρη που θα μας βάλει σιγά αλλά σταθερά και αισιόδοξα σε Χριστουγεννιάτικη Διάθεση!

Σκέφτηκα για αυτόν τον μήνα να παίξουμε ένα "παιχνίδι"!
Μπορεί να το ονομάζω έτσι όμως είναι από τα πιο δυνατά εργαλεία που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για την προσωπική μας ενδυνάμωση!
Ο καθένας με τον χρόνο του και για όσο του είναι εφικτό, σας προτείνω να προσπαθήσουμε να γίνουμε πιο Ενσυνείδητοι (Mindful)!
Τι σημαίνει αυτό άραγε;

Καθημερινά λειτουργούμε όλοι μας, λίγο ή πολύ, ως ρομπότ.....  Ακολουθούμε σταθερή ρουτίνα, κάνουμε μηχανικές κινήσεις, συμπεριφερόμαστε με τον τρόπο που έχουμε συνηθίσει, όσο και αν μερικές φορές το μυαλό μας πάει να σκεφτεί πιο δημιουργικά, επαναφέρουμε με τρομερή μαεστρία τον εαυτό μας στην "πραγματικότητα" (ποια πραγματικότητα άραγε;) και γενικότερα παραμένουμε στα δεδομένα και τις σταθερές μας μη τυχόν και βγούμε απ τη ζώνη ασφαλείας μας....
Οι ασκήσεις ενσυνειδητότητας μας βοηθούν να βιώσουμε περισσότερο το παρόν, να νιώσουμε, να δούμε, να μυρίσουμε, να αντιληφθούμε και να εκτιμήσουμε εμάς, αυτά που έχουμε και τον κόσμο γύρω μας.


Ίσως στην αρχή να σας φανεί λίγο δύσκολο αλλά θα ήθελα πραγματικά να προσπαθήσετε για μια εβδομάδα να κάνετε κάποια από τα παρακάτω και να έρθετε ξανά εδώ να συζητήσουμε πως αισθανθήκατε και τι μάθατε!


  • Τι παρατηρείτε; Τι βλέπετε γύρω σας, τι μυρίζετε, τι ακούτε, τι αγγίζετε. Δώστε βάση, παρατηρείστε αντικειμενικά και αληθινά.

  • Πως νιώθετε, τι συναισθήματα έχετε σε κάθε περίπτωση που αντιμετωπίζετε, γιατί τα έχετε;

  • Τι σκέφτεστε τώρα; Τι σκέφτεστε σε κάθε περίπτωση; Έχετε όνειρα; Σκέφτεστε δημιουργικά; Έχει "κολλήσει" το μυαλό σας ή μήπως έχετε εισάγει έναν νέο τρόπο σκέψης;

  • Γνωρίζετε τις επιθυμίες σας; Τις δικές σας, τις προσωπικές και αληθινές επιθυμίες; Ποιες είναι αυτές; Κινείστε βάσει αυτών ή μήπως κινείστε βάσει επιθυμιών άλλων προσώπων;

  • Τι κάνετε για όλα τα παραπάνω και για τη ζωή σας; Ποιες είναι οι πράξεις σας; Ποιες πράξεις επιλέγετε να συνεχίσετε και ποιες είστε διατεθειμένοι να θυσιάσετε για να φτάσετε τους στόχους σας;

Καταγράψτε τις απαντήσεις σας και μελετήστε τες.


Περιμένω το Feedback σας..!


Κατερίνα Βαλσαμίδη
Practitioner Coach














2 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Κατερίνα. Καλό σου μήνα Νοέμβρη να έχεις.
    Νιώθω πολύ ενδιαφέρον το σκεπτικό σου εδώ και σημαντικό.
    Από την ανάγνωσή του αμέσως μου τράβηξε την προσοχή η πρώτη "άσκηση".

    "Τι παρατηρείτε; Τι βλέπετε γύρω σας, τι μυρίζετε, τι ακούτε, τι αγγίζετε. Δώστε βάση, παρατηρείστε αντικειμενικά και αληθινά"

    Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι ελκυστικά και τα λοιπά ερωτήματα που όσο τα διαβάζεις τόσο τα θέλεις ...όλα.
    Θα προσπαθήσω να κάνω λοιπόν αυτό που είπες.
    Καλό σου ΣαββατοΚύριακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλό μήνα Γιάννη!
    Θα με ενδιέφερε να συζητήσουμε αν θέλεις πως αισθάνεσαι έπειτα απο αυτή την άσκηση :-)
    Σε ότι γράφω κα προτείνω, πιστεύω πολύ καθώς έχω δει πρώτα απ όλα τα αποτελέσματα τους σε εμένα οπότε με ενδιαφέρει να δω πως φαίνονται και σε εσάς!
    Σου εύχομαι ενσυνείδητη προσοχή σε ότι κάνεις και καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα χαρώ να διαβάσω τη δική σας Άποψη!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες