Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Παρεξηγημένη Έννοια του Χιούμορ...

http://pinterest.com/source/dontyoudarefallforme.tumblr.com/
Το χιούμορ πηγάζει από μέσα σου.
Το χιούμορ δεν μαθαίνεται...
Το χιούμορ είτε το 'χεις είτε δεν το 'χεις!
http://pinterest.com/source/track.isameday.com/
Μπορεί να μην υπάρχει ακριβής έννοια του ή μπορεί να μην μπορεί να μεταφραστεί σε κάποια άλλη γλώσσα, όμως σίγουρα μπορούμε να το αντιληφθούμε και αντιδράσουμε σε αυτό.Ουσιαστική έννοια του χιούμορ δεν υπάρχει, μπορούμε μόνο περιφραστικά να το περιγράψουμε.
Επίσης, πιστεύω πως είναι αρκετά υποκειμενική και η πρόσληψη του χιούμορ.. έχει τύχει να μου πει κάποιος: "πω πω ο τάδε έχει τρομερό χιούμορ" και εγώ να τον ακούσω και να πω πως απλά έλεγε γελοία αστεία..!
Το πιο γελοίο όμως είναι να νομίζει κάποιος πως έχει ο ίδιος χιούμορ ενώ αυτό απέχει πολύ από την πραγματικότητα...
http://pinterest.com/source/stumbleupon.com/
Μπορεί να με διαψεύσετε αλλά, θεωρώ πως χιούμορ είναι όταν κάποιος λέει την σωστή ατάκα, στη σωστή στιγμή, ενώ δεν το περιμένεις, χωρίς υπερβολές και πολλά πολλά και σε κάνει να φτύσεις αυθόρμητα αυτό που πίνεις ή τρως και να λυθείς στα γέλια!
Χιούμορ έχει ο άνθρωπος που ενώ έχει βγει πολλές φορές με μια παρέα, την κάνει πάντα να γελάει χωρίς να επαναλαμβάνεται.
Εκείνος που θα βρει πάντα να σου πει την κατάλληλη κουβέντα, όταν δεν είσαι καλά και σε έχουν πιάσει τα ψυχολογικά σου, και θα σε κάνει να γελάσεις δυνατά και να χαλαρώσεις.
Είναι ευχάριστοι άνθρωποι, έξυπνοι, εύστροφοι, κοινωνικοί, παρατηρητικοί και γενικά πρόσχαροι.Τον "χιουμορατζή" τον καταλαβαίνεις και από την όψη του... συνήθως αυτοί οι τύποι είναι σχεδόν πάντα χαμογελαστοί και με πονηρό αλλά καθαρό βλέμμα.

Δεν είναι εκείνος που λέει συνέχεια ανέκδοτα...δεν είναι εκείνος που λέει κάτι και γελάει πρώτα αυτός και μετά εσύ από συμπάθεια...δεν είναι εκείνος που λέει πως έχει χιούμορ αλλά εκείνος που δεν πιάνεται και δεν προβλέπεται!

Χαίρομαι πολύ που έχω στην ζωή μου έναν από αυτούς και γίνεται η καθημερινότητα μου πιο όμορφη και με περισσότερο ενδιαφέρον και που όταν έχω πιεστεί πολύ καταλήγω απλά να το ξεπερνώ με γέλιο... :-)

Η ουσία είναι πως πρέπει να ζούμε την ζωή μας με χιούμορ όσο μπορεί ο καθένας μας και να μπορούμε να ανταποκρινόμαστε στην δύσκολη καθημερινότητα με χαμόγελο...
Όλοι έχουμε ανάγκη να έχουμε δίπλα μας χαρούμενους ανθρώπους ακόμα και οι "χιουμορατζήδες" που στα δικά τους προβλήματα, δεν τα πάνε πάντα και τόσο καλά.
http://pinterest.com/source/flickr.com/
Ακόμα και αν κάποιος δεν το ΄χει βρε παιδί μου, ας μη προσπαθεί αδίκως...δεν θα τα καταφέρει και θα φανεί "αστείος"...
Ας είναι απλά χαμογελαστός άνθρωπος, πρόσχαρος και ας κάνει την ζωή των διπλανών του εύκολη...
Ακριβώς ότι πρέπει να κάνουμε όλοι μας ανεξαρτήτου ικανότητας χιούμορ.

Ακριβώς, επειδή είναι δύσκολες οι εποχές, το θέμα είναι να περνάμε καλά!

Διαλέξτε προσεκτικά εκείνους που έχετε στην ζωή σας γιατί έστω και στο ελάχιστο σας επηρεάζουν και σας καθορίζουν..!

Κ.
Σχόλια

  1. Διαλέξτε προσεκτικά εκείνους που έχετε στην ζωή σας γιατί έστω και στο ελάχιστο σας επηρεάζουν και σας καθορίζουν..!


    Μεγάλη αλήθεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ να διαβάσω τη δική σας Άποψη!

Google+ Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γενέθλια του Blog...με Δώρο!

Σήμερα έχουμε γενέθλια! 5 Χρόνια γιορτάζει το Blogόσπιτο μου :-) Μπορεί τα τελευταία δύο χρόνια να μην το τιμώ όπως θα ήθελα και του αρμόζει με τις αναρτήσεις μου, όμως όπως συμβαίνει πάντα με το σπίτι μας, έτσι και αυτό είναι εδώ ζωντανό γεμάτο αγάπη να δώσει και πάντα με ανοιχτές τις πόρτες του! Ξέρω, έχουμε χαθεί... Όλη η γνωστή γειτονιά μας τρέχει με χιλιάδες άλλες ασχολίες όμως αυτή είναι μια καλή γειτονιά με υπέροχους γείτονες που ακόμη και αν δεν συναντιόμαστε συχνά, ξέρουμε πως μπορούμε να πεταχτούμε δίπλα για μια Καλημέρα!
Ακόμη και όλους εσάς που δεν σας ξέρω αλλά βλέπω πως με παρακολουθείτε ακόμη και ας μην έχετε αφήσει ποτέ το σχόλιο σας, σας ευχαριστώ! Σας ευχαριστώ που έρχεστε και αφιερώνετε χρόνο να με διαβάσετε γιατί η παρουσία σας είναι πολύ σημαντική!

Διάλεξα σήμερα να σας μιλήσω για το τι είναι αυτό που κάνω. Θα έχετε καταλάβει ήδη από τις τελευταίες μου αναρτήσεις πως σας μιλώ για το Coaching. Τι είναι όμως το coaching και τι το κάνει τόσο σημαντικό;
Το Coaching ε…

Ιστορίες της διπλανής κρίσης, Παρουσίαση Βιβλίου της Μαρίας Κανελλάκη

Σήμερα έζησα μία από τις πιο ιδιαίτερες εμπειρίες μου. Μέρες τώρα είχα δει την ενημέρωση για την Παρουσίαση του πρωτότοκου βιβλίου της Μαρίας Κανελλάκη και είχα δηλώσει πως θα παρευρεθώ, αλλά όταν έχεις μικρό παιδί τίποτα δεν είναι σίγουρο μέχρι τελεταία στιγμή... Τελικά η τύχη, αυτή τη φορά, ήταν με το μέρος μας και καταφέραμε να παρευρεθούμε. Με την ψυχή στο στόμα βέβαια γιατί έπρεπε να επιστρέψουμε το συντομότερο στη μικρή αλλά τα καταφέραμε... και ήταν από τις ωραιότερες επιλογές που έχω κάνει!
Ότι και να πω είναι λίγο για την Μαρία που την γνώρισα επιτέλους από κοντά αλλά και για την γραφή της...! Γλυκιά, ευγενέστατη, ταπεινή, αληθινή και αξίζει τόσο όλο αυτόν τον κόσμο που ήρθε να την τιμήσει, όσο και χιλιάδες αναγνώστες που αξίζει να την διαβάσουν. Η γραφή της μοναδική, αληθινή σαν την ίδια, ζωντανή, βγαλμένη απ τις εμπειρίες της που όμως αγγίζουν απαλά αλλά βαθιά τις εμπειρίες όλων μας. Τα υπέροχα αλλά μετρημένα λόγια που ακούσαμε από τους συνεργάτες και τον εκδότη της, ήταν …

Happy...MindFul November!

Καλό Μήνα φίλοι μου! Εύχομαι να έχουμε έναν όμορφο Νοέμβρη που θα μας βάλει σιγά αλλά σταθερά και αισιόδοξα σε Χριστουγεννιάτικη Διάθεση!
Σκέφτηκα για αυτόν τον μήνα να παίξουμε ένα "παιχνίδι"!
Μπορεί να το ονομάζω έτσι όμως είναι από τα πιο δυνατά εργαλεία που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για την προσωπική μας ενδυνάμωση! Ο καθένας με τον χρόνο του και για όσο του είναι εφικτό, σας προτείνω να προσπαθήσουμε να γίνουμε πιο Ενσυνείδητοι (Mindful)! Τι σημαίνει αυτό άραγε;
Καθημερινά λειτουργούμε όλοι μας, λίγο ή πολύ, ως ρομπότ.....  Ακολουθούμε σταθερή ρουτίνα, κάνουμε μηχανικές κινήσεις, συμπεριφερόμαστε με τον τρόπο που έχουμε συνηθίσει, όσο και αν μερικές φορές το μυαλό μας πάει να σκεφτεί πιο δημιουργικά, επαναφέρουμε με τρομερή μαεστρία τον εαυτό μας στην "πραγματικότητα" (ποια πραγματικότητα άραγε;) και γενικότερα παραμένουμε στα δεδομένα και τις σταθερές μας μη τυχόν και βγούμε απ τη ζώνη ασφαλείας μας.... Οι ασκήσεις ενσυνειδητότητας μας βοηθούν να βιώσουμε…

Secret Santa swap 2017

Δε...Δε Musical !