Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κίνηση Αγάπης των Bloggers! Moirazomai...Όχι μόνο τα Χριστούγεννα...


Καλησπέρα σε όλους!

Θα σας πάω στην αρχή του έτους να σας θυμίσω το moirazomai.gr.
Στις 6 Ιανουαρίου είχα την τιμή να πάρω συνέντευξη από τον έναν εκ των δύο ιδρυτών με αποτέλεσμα την ανάρτηση για Την Τέχνη του Moirazomai.gr την οποία μπορείτε να μπείτε να διαβάσετε και να ενημερωθείτε επακριβώς για το τι είναι αυτή η πλατφόρμα.

Με λίγα λόγια, το moirazomai.gr αναρτά ανάγκες συνανθρώπων μας και μας δίνει την ευκαιρία να προσφέρουμε ότι και στα μέτρα που μπορούμε, απευθείας και χωρίς μεσάζοντες σε αυτούς τους ανθρώπους που τυχαίνει στη παρούσα χρονική στιγμή να βρίσκονται σε ανάγκη. Όλες οι ανάγκες είναι ελεγμένες και πιστοποιημένες με όλα τα απαραίτητα έγγραφα από ειδικούς όπως κοινωνικούς λειτουργούς. Η διαφορά του moirazomai.gr σε σχέση με τους υπόλοιπους, παρόμοιου τύπου οργανισμούς είναι πως ο κάθε ένας από εμάς μπορεί να προσφέρει ερχόμενος σε επαφή απευθείας με τον άνθρωπο ή τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Αυτό σημαίνει πως κρατώντας πάντα επαφή και φροντίζοντας για την φροντίδα αυτών των οικογενειών, η δουλειά του συγκεκριμένου οργανισμού διακόπτεται έπειτα από την πιστοποίηση και ανάρτηση της ανάγκης και συνεχίζει με το να ενημερώσει πως καλύφθηκε, ολοκληρώνοντας έτσι τη βοήθεια.Θέλοντας και έχοντας προσωπική ανάγκη να προσφέρουμε, σκεφτήκαμε με τους ανθρώπους και εθελοντές του moirazomai να κάνουμε μια κίνηση Αγάπης των Bloggers με αφορμή τις ημέρες των Χριστουγέννων που όμως δεν θα περιοριστεί στις γιορτές και θα κινητοποιήσει όλους μας να προσφέρουμε χαμόγελα σε οικογένειες που δύσκολα χαμογελούν...


Καλώ όλους τους Bloggers να συμμετάσχουν σε αυτή την κίνηση, γνωρίζοντας πολύ καλά πως όλοι σας είστε άνθρωποι ευαίσθητοι, γεμάτοι αγάπη και δημιουργία έτοιμοι να προσφέρετε απλόχερα!Η ιδέα είναι η εξής & η διαδικασία απλή:
Υπάρχουν κάποιες ανάγκες ανθρώπων που περιμένουν να καλυφθούν, παράλληλα όμως ας μη ξεχνάμε πως οι άνθρωποι αυτοί έχουν την βασική ανάγκη να αισθανθούν τη θαλπωρή των Χριστουγέννων και πως κάποιος συνάνθρωπος τους, τους σκέφτεται και τους εύχεται με τον τρόπο του Καλές Γιορτές. 


Οι πρώτοι 12 Bloggers που θα μου αφήσετε σχόλιο κάτω από αυτή την ανάρτηση με την επιθυμία σας να βοηθήσετε μία από αυτές τις οικογένειες, θα έχετε τη δυνατότητα να καλύψετε κάποια ανάγκη συνανθρώπου μας και σε δεύτερο χρόνο εφόσον το επιθυμείτε να κάνετε και κάποιο δώρο για τις γιορτές.
Με την λέξη ανάγκη, εννοούμε σημαντικά και βασικά καθημερινά πράγματα όπως τρόφιμα, είδη προσωπικής υγιεινής, παιδικά, βρεφικά και άλλα ρουχαλάκια και ούτω καθεξής που όλοι μας ίσως να έχουμε σπίτι μας και να μη θέλουμε πια αλλά να είναι σε καλή κατάσταση και με αυτό τον τρόπο να μοιραστούμε και να μοιράσουμε χαρά.
Ο τρόπος που θα γίνει αυτό και λόγω του ότι προστατεύονται τα προσωπικά δεδομένα των οικογενειών και δεν μπορούμε να δημοσιεύσουμε στην ανάρτηση τα στοιχεία τους, είναι σε εσάς τους πρώτους 12 Bloggers που θα αφήσετε το σχόλιο σας, θα σταλεί σε προσωπικό email (με τη συγκατάθεση σας) από το moirazomai.gr, μία ανάγκη καθώς και οδηγίες για το πως θα προσφέρετε τη βοήθεια σας. Οι ανάγκες υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα, οπότε όταν θα έρθει σε επαφή μαζί σας το moirazomai, μπορείτε να τους ενημερώσετε για το που βρίσκεστε και να γίνει μια προσπάθεια να σας σταλεί ανάγκη κάποιας οικογένειας που βρίσκεται κοντά σας.

Εάν θέλετε να κάνετε και κάποιο δώρο λόγω των ημερών, αυτό δεν χρειάζεται να είναι κάτι ακριβό αν αναλογιστούμε όλοι μας πως ίσως να είναι και το μόνο που θα λάβουν αυτοί οι άνθρωποι... Μπορεί να είναι κάτι χειροποίητο, μια κάρτα ή κάτι που αγοράσατε με αγάπη και θα προσφέρει στους ανθρώπους αυτούς την ζεστασιά πως κάποιος τους σκέφτηκε, γιατί καμιά φορά ξεχνάμε πως ίσως το πιο σημαντικό που χρειάζονται αυτοί οι άνθρωποι είναι μία κίνηση αγάπης, μια αγκαλιά και έναν άνθρωπο να μιλήσουν.

 • Μια εξαιρετική ιδέα είναι αυτός που θα καλύψει την ανάγκη να το κάνει στο όνομα ενός αγαπημένου του προσώπου, δηλαδή αντί για οποιοδήποτε άλλο δώρο, το δώρο του να είναι η κάλυψη μιας ανάγκης στο όνομα του!
          Ιδέες δίνουμε..! :-)


Χρονικό περιθώριο:
Χωρίς να υπάρχει πίεση σε κανέναν μιας και αυτή η διαδικασία έχει πολύ όμορφο σκοπό, πιστεύω πως θα ήταν καλό να προσπαθήσουμε να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία με τα σχόλια σας έως το Σάββατο 13/12 ώστε να μπορέσουν οι οικογένειες να λάβουν τα αναγκαία για αυτούς πράγματα το συντομότερο μιας και πρόκειται για τρέχουσες ανάγκες αλλά και ενδεχομένως το δώρο που θα κάνετε να είναι κοντά στις γιορτές γιατί γίνεται χαμός αυτή την εποχή με τα ταχυδρομεία.


Όποιος θέλει, μπορεί να δημοσιεύσει με απλή κοινοποίηση ή με δική του ανάρτηση την κίνηση μας, ώστε να μπορέσουν αρκετοί να μάθουν για το moirazomai.gr και την κίνηση Αγάπης των Bloggers και φυσικά να δώσουμε σε περισσότερους τη δυνατότητα να προσφέρουν και να μοιραστούν.

 • Στην δική σας ανάρτηση μπορείτε να μας δείξετε και το δώρο που έχετε σκοπό να προσφέρετε.Έτσι η διαδικασία εν ολίγοις είναι η παρακάτω:

1.Αφήνετε το σχόλιο σας σε αυτή την ανάρτηση με την επιθυμία σας αρχικά να μοιραστείτε ή να κάνετε και κάποιο χριστουγεννιάτικο δώρο.
2. Στους 12 πρώτους Bloggers στέλνει η ομάδα του moirazomai προσωπικό e-mail με στοιχεία μιας ανάγκης και τον τρόπο κάλυψης της.
3. Καλύπτετε την ανάγκη και προσφέρετε το δώρο σας εφόσον επιθυμείτε.
4. Εφόσον επιθυμείτε Δημοσιεύετε και με οποιονδήποτε τρόπο την "κίνηση" μας.
5. Γεμίζετε χαρά και έχετε την αίσθηση της ολοκλήρωσης από αυτή την προσφορά βοήθειας σε κάποιον που έχει ανάγκη πράγματα που εμείς θεωρούμε δεδομένα!
Το σημαντικό είναι να κατανοήσουμε όλοι πως αυτή είναι μία κίνηση αγάπης για πραγματικές ανάγκες συνανθρώπων μας. Πρόκειται για πιστοποιημένες ανάγκες ανθρώπων που μας χρειάζονται για να τα καταφέρουν αυτή τη δύσκολη εποχή και να αισθανθούν Χριστούγεννα όπως όλοι μας το χρειαζόμαστε! Ίσως το internet να είναι ένας ψυχρός τρόπος να δημοσιεύονται αυτά τα πράγματα αλλά το moirazomai μας προτρέπει να επικοινωνήσουμε οι ίδιοι με αυτούς τους ανθρώπους, να τους ακούσουμε και να προσφέρουμε ότι είναι δυνατό απευθείας στους ίδιους!


Let's Do This!
Ξέρω πως μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολλά, πόσο μάλλον να βοηθήσουμε συνανθρώπους μας!

Ελάτε να αλλάξουμε λίγο τον κόσμο και να βοηθήσουμε μερικούς αστερίες**!  :-)

Ελάτε να Μοιράσουμε Ευτυχία!!!


Κ.**Η ιστορία του Αστερία.
Στην παραλία μια μέρα ένας άνθρωπος που περπατούσε, είδε από μακριά έναν άλλον άνθρωπο που έσκυβε και πετούσε μέσα στην θάλασσα μερικά πράγματα.
Τον πλησίασε και είδε οτι αυτά τα πράγματα ήταν αστερίες που είχαν ξεβραστεί στην αμμουδιά. Τον παρατήρησε λοιπόν ώρα, ύστερα δεν μπόρεσε άλλο να κρατηθεί και τον ρώτησε:
- Γιατί μπαίνεις στον κόπο και το κάνεις αυτό; Αφού είναι δεκάδες οι αστερίες που πεθαίνουν στην αμμουδιά. Δεν έχει σημασία αυτό που κάνεις!
Και ο άλλος απάντησε:
- Έχει σημασία για τούτον εδώ, και τον πέταξε μέσα στην θάλασσα για να συνεχίσει την ζωή του μέσα εκεί...Συμπληρωματικά στα παραπάνω, κάντε like στη σελίδα του moirazomai στο facebook για να ενημερώνεστε πάντα για τις ανάγκες που τρέχουν και δημιουργήστε έναν δωρεάν λογαριασμό στη σελίδα του moirazomai.gr για να μπορείτε πατώντας το μαγικό κουμπί "Επιθυμώ να μοιραστώ" να βλέπετε τα στοιχεία της εκάστοτε ανάγκης.
Σχόλια

 1. Κατερινάκι μου χίλια μπράβο για όλο αυτό που κάνεις εννοείται ότι συμμετέχω!
  Περιμένω οδηγίες!
  Πολλά φιλιά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Kατερίνα μου με χαρά θα συμμετέχω κι εγώ, έχω ρούχα και βιβλία που μπορώ να διαθέσω καθώς και μερικά λούτρινα παιχνίδια, περιμένω οδηγίες...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μαζί σας και εγώ με όλη μου την αγάπη !!! Μπράβο για την ενημέρωση !!!
  Φιλάκια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ναι και εγώ μέσα...

  Και τώρα λυπάμαι για όλα αυτά τα ρούχα που έχω πετάξει κατα καιρούς!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ναι θα χαιρόμουν να βοηθήσω και εγώ από ρούχα παιδιών καθώς και παιχνίδια
  δεν ξερω μόνο αν θα μπορω τελικα γιατί ζω στη Χίο
  απο:xiotiko.blogspot.gr

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Κατερίνα μου, επειδή είμαι σε εξαιρετικά δυσμενή κατάσταση πια, δεσμεύομαι να κάνω ανάρτηση και να στείλω ένα δώρο ...Να δώσω χαρά σε μια οικογένεια. Δευτέρα, το αργότερο Τρίτη. Ναι;
  Τα φιλιά μου! ♥

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Όσο μπορώ και με όποιον τρόπο, δηλώνω τη συμμετοχή μου Κατερίνα.
  Αρκεί να προστατεύονται και τα δικά μας προσωπικά δεδομένα.
  Σε φιλώ :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Σε ευχαριστούμε για την ενημέρωση Κατερίνα. Δεν το γνώριζα και διάβασα την σελίδα τους.
  Θα στηρίξω όσο μπορώ την πρωτοβουλία. Μπορώ να προσφέρω κάποια τρόφιμα κι ίσως και δωράκι χριστουγεννιάτικο.
  Τα φιλιά μου και καλό σ/κ να χεις κοπέλα μου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. κι εγω θα βοηθησω οπως μπορω.ρουχα παιδικα για αγορακι ως τριων ετων εχω πολλα.συγχαρητηρια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Γεια σου Κατερίνα μου!
  Δεν εχω χρόνο να το διαβάσω όλο το άρθρο σου τώρα, αλλά φαίνεται πολύ καλή ιδέα!!!
  Μπράβο :)))

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Νομίζω 12η!!Συμμετέχω κι εγώ, Κατερίνα μου και περιμένω οδηγίες!
  Συγχαρητήρια για τη δράση!Εξαιρετικό το ότι δεν θα περιοριστεί η κίνηση αυτή μόνο στις μέρες των γιορτών και θα συνεχιστεί και μετά!
  ΥΓ.Μπορώ να αναδημοσιεύσω κάποια αποσπάσματα από την ανάρτηση σου?.. εννοείται αναφερόμενη στη πηγή και με παραπομπή στο blog σου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Γεωργία μου και βέβαια μπορείς και μάλιστα σε ευχαριστώ και πάρα πολύ που θα το κάνεις!
   Είσαι μεν το 12ο σχόλιο αλλά δεν μπορούν όλοι να βοηθήσουν οπότε περιμένω ακόμη να συμπληρωθεί ο αριθμός. Οπότε θα βοηθήσεις κιόλας να έχουμε τις συμμετοχές που χρειαζόμαστε :-)

   Σε ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ!

   υ.γ. Το νόημα είναι να μην ευαισθητοποιούμαστε μόνο τις γιορτές αλλά καθημερινά. :-)

   Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ να διαβάσω τη δική σας Άποψη!

Google+ Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γενέθλια του Blog...με Δώρο!

Σήμερα έχουμε γενέθλια! 5 Χρόνια γιορτάζει το Blogόσπιτο μου :-) Μπορεί τα τελευταία δύο χρόνια να μην το τιμώ όπως θα ήθελα και του αρμόζει με τις αναρτήσεις μου, όμως όπως συμβαίνει πάντα με το σπίτι μας, έτσι και αυτό είναι εδώ ζωντανό γεμάτο αγάπη να δώσει και πάντα με ανοιχτές τις πόρτες του! Ξέρω, έχουμε χαθεί... Όλη η γνωστή γειτονιά μας τρέχει με χιλιάδες άλλες ασχολίες όμως αυτή είναι μια καλή γειτονιά με υπέροχους γείτονες που ακόμη και αν δεν συναντιόμαστε συχνά, ξέρουμε πως μπορούμε να πεταχτούμε δίπλα για μια Καλημέρα!
Ακόμη και όλους εσάς που δεν σας ξέρω αλλά βλέπω πως με παρακολουθείτε ακόμη και ας μην έχετε αφήσει ποτέ το σχόλιο σας, σας ευχαριστώ! Σας ευχαριστώ που έρχεστε και αφιερώνετε χρόνο να με διαβάσετε γιατί η παρουσία σας είναι πολύ σημαντική!

Διάλεξα σήμερα να σας μιλήσω για το τι είναι αυτό που κάνω. Θα έχετε καταλάβει ήδη από τις τελευταίες μου αναρτήσεις πως σας μιλώ για το Coaching. Τι είναι όμως το coaching και τι το κάνει τόσο σημαντικό;
Το Coaching ε…

Happy...MindFul November!

Καλό Μήνα φίλοι μου! Εύχομαι να έχουμε έναν όμορφο Νοέμβρη που θα μας βάλει σιγά αλλά σταθερά και αισιόδοξα σε Χριστουγεννιάτικη Διάθεση!
Σκέφτηκα για αυτόν τον μήνα να παίξουμε ένα "παιχνίδι"!
Μπορεί να το ονομάζω έτσι όμως είναι από τα πιο δυνατά εργαλεία που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για την προσωπική μας ενδυνάμωση! Ο καθένας με τον χρόνο του και για όσο του είναι εφικτό, σας προτείνω να προσπαθήσουμε να γίνουμε πιο Ενσυνείδητοι (Mindful)! Τι σημαίνει αυτό άραγε;
Καθημερινά λειτουργούμε όλοι μας, λίγο ή πολύ, ως ρομπότ.....  Ακολουθούμε σταθερή ρουτίνα, κάνουμε μηχανικές κινήσεις, συμπεριφερόμαστε με τον τρόπο που έχουμε συνηθίσει, όσο και αν μερικές φορές το μυαλό μας πάει να σκεφτεί πιο δημιουργικά, επαναφέρουμε με τρομερή μαεστρία τον εαυτό μας στην "πραγματικότητα" (ποια πραγματικότητα άραγε;) και γενικότερα παραμένουμε στα δεδομένα και τις σταθερές μας μη τυχόν και βγούμε απ τη ζώνη ασφαλείας μας.... Οι ασκήσεις ενσυνειδητότητας μας βοηθούν να βιώσουμε…

Ιστορίες της διπλανής κρίσης, Παρουσίαση Βιβλίου της Μαρίας Κανελλάκη

Σήμερα έζησα μία από τις πιο ιδιαίτερες εμπειρίες μου. Μέρες τώρα είχα δει την ενημέρωση για την Παρουσίαση του πρωτότοκου βιβλίου της Μαρίας Κανελλάκη και είχα δηλώσει πως θα παρευρεθώ, αλλά όταν έχεις μικρό παιδί τίποτα δεν είναι σίγουρο μέχρι τελεταία στιγμή... Τελικά η τύχη, αυτή τη φορά, ήταν με το μέρος μας και καταφέραμε να παρευρεθούμε. Με την ψυχή στο στόμα βέβαια γιατί έπρεπε να επιστρέψουμε το συντομότερο στη μικρή αλλά τα καταφέραμε... και ήταν από τις ωραιότερες επιλογές που έχω κάνει!
Ότι και να πω είναι λίγο για την Μαρία που την γνώρισα επιτέλους από κοντά αλλά και για την γραφή της...! Γλυκιά, ευγενέστατη, ταπεινή, αληθινή και αξίζει τόσο όλο αυτόν τον κόσμο που ήρθε να την τιμήσει, όσο και χιλιάδες αναγνώστες που αξίζει να την διαβάσουν. Η γραφή της μοναδική, αληθινή σαν την ίδια, ζωντανή, βγαλμένη απ τις εμπειρίες της που όμως αγγίζουν απαλά αλλά βαθιά τις εμπειρίες όλων μας. Τα υπέροχα αλλά μετρημένα λόγια που ακούσαμε από τους συνεργάτες και τον εκδότη της, ήταν …

Secret Santa swap 2017

Δε...Δε Musical !