Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015

ΟΧΙ Ρε! Φτάνει η Υποτέλεια!

Όταν ήμουν μικρή διαβάζοντας στο σχολείο ιστορία, θαύμαζα πραγματικά το σθένος και τη δύναμη των επαναστατών. Σκεφτόμουν πως θα γινόμουν και εγώ μια μέρα ήρωας αν το ζητούσε η πατρίδα μου και θα έβγαινα στα βουνά και τις θάλασσες να πολεμήσω χωρίς να υπολογίζω τη ζωή μου και το κόστος. Θα γινόμουν μια Μπουμπουλίνα, μια Μαυρογένους. Ρομαντική; 
Μεγαλώνοντας συνειδητοποιούσα πόσο δειλή γίνομαι και πόσο φοβάμαι. Φοβόμουν να αντιταχθώ σε φίλους και γνωστούς για να μη χάσω τη συμπάθεια τους. Φοβόμουν μη μιλήσω και χάσω τη δουλειά μου. Δεν είχα όρεξη να μπω καν στη διαδικασία να σχηματίσω γνώμη μήπως και μπλεχτώ σε κυκεώνα αντιπαραθέσεων. Το κυριότερο όμως είναι πως συνειδητοποιούσα πως αν ποτέ γινόταν πόλεμος δεν θα είχα το σθένος να πολεμήσω με κάθε κόστος. Μάλλον θα κρυβόμουν κάπου μέχρι να τελειώσουν όλα (φυσικά αν γινόντουσαν πλέον πόλεμοι με τη παραδοσιακή έννοια...).  Αλλά οι πόλεμοι πλέον είναι οικονομικοί και πολιτικοί. Σκεφτόμουν πόσο μαλθακοί έχουμε γίνει όλοι και το μόνο που ξέρουμε είναι να μιλάμε και να αντιδράμε απ τον καναπέ και τον υπολογιστή μας χωρίς να εννοούμε τίποτα πραγματικά. Μας είχαν βάλει ακόμη να πιστεύουμε πως είμαστε παιδιά ιντιγκο εμείς της γενιάς του '83 και θα αλλάξουμε μια μέρα τον κόσμο. Περίμενα λοιπόν πότε θα έρθει αυτή η μέρα να αναλάβω το ρόλο μου αλλά το μόνο που έβλεπα είναι να μας αποβλακώνουν κάθε μέρα και περισσότερο, να μας αποπροσανατολίζουν και να μας ρίχνουν τη ψυχολογία και μαζί κάθε όρεξη για δουλειά, για αλλαγή, για ζωή, για μέλλον!

Σπούδασα, προσπάθησα, είδα τους φίλους μου να φεύγουν μόνιμα στο εξωτερικό, βρήκα δουλειά, με πείσανε πως δεν αξίζει να κάνω μεταπτυχιακό γιατί δεν θα αναγνωριστεί και θα χάσω τα λεφτά μου, προσπάθησα παρόλα αυτά να μπω με εξετάσεις σε σχολή χωρίς δίδακτρα και κόπηκα όχι στα γραπτά που τα πήγα αρκετά καλά αλλά στη συνέντευξη γιατί περνούσαν μόνο όσους είχαν μέσο, παντρεύτηκα έναν υπέροχο άνθρωπο και παρόλο που έχουμε δυο καλούς μισθούς για την εποχή δεν μας φτάνουν μέχρι το τέλος τους μήνα, είδα και άλλους φίλους να φεύγουν, είδα τη μητέρα μου να υποφέρει να τα βγάλει πέρα μόνη της με τη κατάκοιτη μητέρα της, είδα τον πατέρα μου, ελεύθερο επαγγελματία που δε χρωστούσε ποτέ ούτε ένα ευρώ πουθενά, να του μένουν μόνο για τα βασικά, απόρησα πως μερικοί έχουν τόσα χρήματα γιατί σίγουρα δεν τα απέκτησαν με το σταυρό στο χέρι, και ακόμη προσπαθώ να ξυπνήσω απ τον λήθαργο της απελπισίας και του κατεβασμένου κεφαλιού που είχαμε τόσα χρόνια.

Και έπειτα από όλα αυτά, τις σκέψεις, το θάρρος των παιδικών μου χρόνων και τη καταστροφή των ονείρων μου έρχεται ένας άνθρωπος να μου προσφέρει μια επιλογή. ΝΑΙ ή ΌΧΙ.
Ναι στη συνέχιση όλων αυτών των δυσβάσταχτων μέτρων που τόσα χρόνια μας επιβάλλουν πατώντας μας στο σβέρκο για να μη πάρουμε ανάσα; Επιβάλλοντας ξένοι μέσα στη πατρίδα μου τους θεσμούς και τις αρχές τους; Ναι στο να ξαναγυρίσουν όλα τα πουλημένα λαμόγια που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μη χάσουν τις καρέκλες τους; Και εσένα τι σε κόφτει; Έχεις καταλάβει πως τα συμφέροντα σου απέχουν κατά πολύ απ τα δικά τους; Έχεις καταλάβει πως η προπαγάνδα που έχει πέσει έχει σκοπό να σε κάνει να τρομάξεις και να φοβηθείς για άλλη μια φορά; Για άλλη μια φορά να πεις yes master και να συνεχίζεις να έρπεσαι έχοντας τα σατανικά κεφάλια να γελούν εις βάρος σου και να σε ποδοπατούν; Σε έπεισαν και πάλι πως θα υποφέρεις για λίγο αλλά κάνοντας υπομονή θα βγεις από τη κρίση; Σε πόσα χρόνια όμως δεν μας είπαν! Πόσα χρόνια υπομονή ακόμη; Πόσοι άνθρωποι να πεθάνουν ακόμη; Πόσοι να μείνουν χωρίς σπίτια, ρούχα και τροφή; Πόση δύναμη να βρούμε ακόμη μέσα μας να υποφέρουμε τα δεινά; Θα τελειώσει άραγε ποτέ, γιατί εγώ δεν έχω ακούσει να βρίσκεται καμιά χώρα πραγματικά ελεύθερη χωρίς πρόγραμμα και χρέη.....
Αφήστε τα ευρώ και τις δραχμές. Σκοπός δεν είναι να βγούμε απ την Ευρώπη αλλά αυτό μας έχουν κάνει να πιστεύουμε οι τρομολάγνοι!
Ή όχι σε όλα αυτά και επιτέλους σεβασμός απ τους εταίρους μας και αξιοπρέπεια; Σεβασμός στη χώρα μας και τους ανθρώπους που ζουν εδώ ότι δεν είναι απλά πρόβατα που ακολουθούν εντολές αλλά ΑΝΘΡΩΠΟΙ με γνώμη, λόγο και δύναμη επιλογής;

Πιστέψτε με πως όσοι έχουν χρήματα και μάλιστα αρκετά και τα έχουν βγάλει έξω δεν έχουν τίποτα να φοβούνται σε ενδεχόμενη χρεωκοπία. Ίσα - ίσα που τους συμφέρει. Άρα το θέμα είναι αλλού. Το θέμα είναι στην εξουσία και στο ποιος κάνει κουμάντο. Στο να μη χάσουν την αίγλη και τα προνόμια της ελίτ. Ναι, υπήρχε σχέδιο αλλά δεν ήταν του Τσίπρα. Ήταν του Παπανδρέου, του Μητσοτάκη, του Καραμανλή, του Βενιζέλου, του Σαμαρά.... Όλο αυτό το ουτοπικό που ζούσαμε τόσα χρόνια με το πλαστικό χρήμα ήταν για να μας φτάσει εδώ που είμαστε και να μας κάνουν υποχείρια τους. Αυτό που δεν μπορώ να χωνέψω όμως είναι το ξεπούλημα όλων των δημοσιογράφων ανεξαιρέτως.

Στις εκλογές δεν ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ, δεν ψήφισα όμως και Σαμαροβενιζέλους και πουλημένους δημοσιογράφους. Η επιλογή μου ήταν ένα κόμμα που δεν μπήκε στη Βουλή. Ο λόγος που δεν ψήφισα Τσίπρα ήταν γιατί δεν με έπεισε. Πίστεψα πως είναι και αυτός πολιτικόμουτρο και ότι και να τάζει προεκλογικά θα τα πάρει πίσω όπως οι υπόλοιποι με το που ζεσταθεί λίγο στη καρέκλα του. Με διέψευσε όμως... Δεν μπορώ λοιπόν, να μην αναγνωρίσω τις προσπάθειες και τη μαγκιά του να τα κάνει όλα μπάχαλο μέσα στο Eurogroup και επιτέλους να μας αντιμετωπίσουν όλοι αυτοί ισάξια και με σεβασμό. Επέβαλλε τις θέσεις μας, μας αντιπροσώπευσε και σήκωσε το κεφάλι για όλους μας μπροστά στα θηρία και έπειτα από αυτό τους έδωσε μια ωραιότατη μούντζα και έδωσε σε εμάς τον λόγο! Μας έδωσε τον λόγο! Καταλαβαίνετε για τι πράγμα μιλάμε; Με ξύπνησε και μου έδωσε την ευκαιρία να πολεμήσω! Εγώ που φοβόμουν, εγώ που είχα δεχτεί τη μοίρα μου πως ποτέ δε θα σηκώσουμε κεφάλι και δεν θα καταφέρουμε πολλά πέρα από αυτά που μας έχουν ορίσει με ακρίβεια. Μου έδωσε την ευκαιρία να θυμηθώ πως είμαι άνθρωπος, πολίτης με δικαιώματα και λόγο και μπορώ να κάνω τη διαφορά με την επιλογή μου. Πως θα ακουστεί η φωνή μου, η δίκη μου και η δική σου φωνή, όχι αυτών που κυβερνούν εις βάρος μας.

Ξέρετε πόσα δημοψηφίσματα πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στην Ευρώπη; Δεκάδες! Κάποιες χώρες μάλιστα το έχουν μόνιμα στη κουλτούρα τους για διαφόρων ειδών θέματα πολύ πιο μικρής σημασίας από το δικό μας. Το προηγούμενο στη χώρα μας είχε γίνει το 1974! Τόσο πολύ μας λαμβάνουν υπόψη τους τόσα χρόνια όλοι αυτοί που μας ξεπούλησαν για να πλουτίσουν και να τρώνε με χρυσά κουτάλια οι ίδιοι.
Το Δημοψήφισμα είναι άκρως συνταγματικό και αναφαίρετο δικαίωμα ενός λαού. Ότι άλλο ακούγεται είναι ντροπή περισσότερο γιατί νομίζουν πως έχουν να κάνουν με ηλίθιο λαό. Δεν ήμασταν ποτέ ηλίθιοι, κοιμισμένοι ήμασταν γιατί μας δούλευαν. Ας μην επαναλάβουμε τα λάθη των αγράμματων παππούδων μας που ότι τους έλεγαν το πίστευαν και εκείνα των γονιών μας που συνέχισαν την οικογενειακή "παράδοση" της επιλογής κόμματος γιατί απλά δεν είχαν τίποτα να χάσουν.
Να θυμάστε πως εμείς δεν είχαμε καν την ευκαιρία να κάνουμε λάθος και ίσως αυτό να είναι που θα μας σώσει. Αρκεί να μάθουμε απ τα λάθη των προγόνων μας!

Η ουσία όμως εδώ είναι πως μας δόθηκε η ευκαιρία της επιλογής. Το δικαίωμα να ασκήσουμε το δικαίωμα μας και χαίρομαι γιατί υπήρξε έστω και ένας άνθρωπος σε αυτή τη χώρα που δεν σκέφτηκε τη πάρτη του. Ότι και να ψηφίσετε να έχετε ευθύνη της απόφασης σας και μη σκεφτείτε τον εαυτό και την οικογένεια σας μόνο αλλά τη χώρα σας και όλους τους συμπολίτες σας. Δεν θα πάμε ποτέ μπροστά αν μόνο ακολουθούμε τα προσωπικά μας συμφέροντα και αντί να τρωγόμαστε μεταξύ μας θα έπρεπε να χαιρόμαστε που μας δόθηκε αυτή η επιλογή. Όποια και να είναι η δική σας, διαβάστε πρώτα όλοι το κείμενο για το οποίο τίθεται το ερώτημα στο http://www.ypes.gr/el/Elections/referendum2015/ γιατί είναι απαράδεκτο για τον καθένα να ψηφίσει το οτιδήποτε χωρίς να έχει ενημερωθεί.

Ακόμη και να μη φτάσουμε ποτέ εκεί γιατί ίσως επέλθει συμφωνία απόψε, ας χαρούμε που ένας κυβερνών σκέφτηκε για πρώτη φορά στα χρονικά της σύγχρονης Ελλάδας, τους πολίτες του!

Α! και το χάος στις τράπεζες, ο φόβος και ο πανικός το προκάλεσαν... και όσο και αν έχει ευθύνη μια κυβέρνηση για τον λαό της σε τέτοιες καταστάσεις, έχουμε και εμείς ευθύνη σαν άνθρωποι για τη τήρηση της ψυχραιμίας μας και της λογικής μας.

Κ.

Κυριακή, 21 Ιουνίου 2015

21 Ιουνίου 2015...Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής η σημερινή, Θερινό ηλιοστάσιο επίσης δηλαδή η μεγαλύτερη ημέρα του έτους, Γιορτή του Πατέρα και προσφάτως Παγκόσμια Ημέρα της Yoga.

Και την δεν ακούσαμε τελευταία για τη Yoga..... Δεν θέλω να σχολιάσω πολλά παρά μόνο πως είναι σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις που η εκκλησία δείχνει τη στενομυαλιά της και την αντικοινωνικότητά της. Καλό θα ήταν πριν ρίξουμε αστροπελέκια να ενημερωθούμε και να κατανοήσουμε περί τίνος πρόκειται η κάθε περίπτωση. Προσωπικά αγαπώ πολύ τη yoga και την θεωρώ έναν υπέροχο τρόπο εκγύμνασης, χαλάρωσης και αυτοσυγκέντρωσης. Συγκριτικά με το pilates που είναι πιο ξεκάθαρη γυμναστική μου δίνει τη δυνατότητα να ξεχαστώ και να ηρεμήσω.Η Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής είναι ουσιαστικά Ευρωπαϊκή Ημέρα μιας και είναι ευρωπαϊκό γεγονός που διεξάγεται κάθε χρόνο στις 21 Ιουνίου σε 22 χώρες της Ευρώπης. wikipedia
Στα πλαίσια αυτού σήμερα πραγματοποιείται η Εκδήλωση "Η Νύχτα Μέρα στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος" όπου το υπό κατασκευή ακόμη μοναδικό για την Ελλάδα Πολιτιστικό Πάρκο, σταματά προσωρινά τις εργασίες του και ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό προκειμένου να μας δώσει μια ιδέα για το τι πρόκειται να έχουμε στη διάθεση μας από εδώ και πέρα.

Ενδεικτικά από facebook/events ...

4 ημέρες, και νύχτες, εκδηλώσεων, οι οποίες θα αντανακλούν το πολυδιάστατο πρόγραμμα δραστηριοτήτων που θα φιλοξενείται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), όταν αυτό θα ξεκινήσει τη λειτουργία του, προσκαλώντας τους επισκέπτες σε μία ‘μικρογραφία του μέλλοντος. 
Μουσική, Φωτογραφία, Αρχιτεκτονική, Αθλητισμός, Περιβάλλον, Δημιουργικά εργαστήρια, Ολονύχτιες προβολές Video Art, Βραδινός αγώνας δρόμου, Τέχνη, Μαγεία & Εκπλήξεις !

Σήμερα, 21/06 
/ Συναυλία του Διονύση Σαββόπουλου: Την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής , ο Διονύσης Σαββόπουλος δίνει τη μοναδική του συναυλία για το καλοκαίρι στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Την βραδιά ανοίγει η Underground Youth Orchestra, μια ορχήστρα νέων σπουδαστών μουσικής, ηλικίας 10-22 ετών.

Αύριο, 22/06
/ Δημήτρης Καλαντζής Quintet: Αφιέρωμα στον Μάνο Χατζηδάκι
Ο Μάνος Χατζιδάκις συναντάει τον κόσμο της τζαζ και τον πιανίστα Δημήτρη Καλαντζή με το Κουιντέτο του σε μια νέα πρόταση της μουσικής του για τον κινηματογράφο και το θέατρο!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, επισκεφτείτε το:www.snfcc.org/countdown/

Ώρες λειτουργίας: 
Κυριακή 21 Ιουνίου: 18:00 – 23:00, 
Δευτέρα 22 Ιουνίου: 18:00 – 06:00, 
Τρίτη 23 Ιουνίου: 18:00 – 06:00, 
Τετάρτη 24 Ιουνίου: 18:00 – 06:00

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Παρόλο που κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων δεν θα τελούνται εργασίες, ο χώρος (συμπεριλαμβανομένου και του Πάρκου) είναι εργοταξιακός και προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων.
Σήμερα που είναι η ημέρα αφιερωμένη και στους μπαμπάδες όλου του κόσμου και επειδή δεν είναι όλοι οι πατεράδες αληθινοί μπαμπάδες, εύχομαι οι αληθινοί μπαμπάδες να είναι πάντα καλά, γεροί και να διεκδικούν το δικαίωμα τους στις ζωές των παιδιών τους που πολλές φορές άδικα τους αφαιρείται ενώ τα τέρατα πατεράδες να βρίσκουν τη τιμωρία που τους αξίζει.
Ίσως να είμαι λίγο σκληρή αυτή την ημέρα αλλά με όσα συμβαίνουν γύρω μας, τα λάθη, τις αδικίες, τα άσχημα και τα όμορφα είναι καλό να ξεχωρίζουμε ποιος είναι αληθινός Πατέρας και ποιος πα-τέρας! Όλοι οι γονείς κάνουν λάθη αλλά αυτοί που έχουν αγνή καρδιά και αντιλαμβάνονται και διορθώνουν και προσπαθούν να φτιάξουν τις σχέσεις τους με τα παιδιά τους, για εμένα δεν χρειάζεται κάτι περισσότερο.

Να ευχηθώ στον μπαμπακούλη μου να είναι πάντα καλά και έτσι γερός, νέος και δυνατός και να μας χαρίζει πολλά χρόνια ακόμη του ιδιαίτερου και μοναδικού του χαρακτήρα :-).
Αυτό που μου πρόσφερε και μου προσφέρει πάντα είναι κουβέντα, επικοινωνία και ανοιχτό μυαλό.
Αυτό είναι που με βοήθησε σε όλη μου τη ζωή.
Ας απολαύσουμε όσο μπορούμε την μεγαλύτερη ημέρα του έτους. Έχουμε τόσα πολλά και όμορφα να κάνουμε και ο καιρός έξω είναι υπέροχος για ότι μας κάνει κέφι!
...Και Καλό μας Καλοκαίρι επισήμως!

Να ξέρετε πως μου έχετε λείψει πολύ....
Κ.


Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2015

ΤΙΣΙΣ: Μια Φανταστική Σκοτεινή Κινηματογραφική Ιστορία Αγάπης....από τα χέρια Ελληνικής Παραγωγής.

"Κάθε αθάνατος που θα γευτεί αμαρτία με θνητό, θα πέσει από το βασίλειο μας, θα τον περιμένει μόνο θάνατος και ο απόγονος αυτής της πράξης θα εξοντώσει την φυλή των θνητών''


ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ......

Δύο βραβευμένοι Σκηνοθέτες που ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μία δύσκολη περίοδο λόγω οικονομικής κρίσης, αλλά με μεράκι, έμπνευση και όραμα ετοιμάζουν την ταινία ΤΙΣΙΣ μια φανταστική σκοτεινή ιστορία αγάπης και τιμωρίας που βασίζεται στο τετράπτυχο:
''ΥΒΡΙΣ - ΑΤΗ - ΝΕΜΕΣΙΣ - ΤΙΣΙΣ''.

Μία ανεξάρτητη κινηματογραφική παραγωγή,γυρισμένη στα βουνά της Βοιωτίας, στην πόλη της Λιβαδειάς και σε βουνά της Αττικής.
Σκηνοθεσία Γεώργιος Ευαγγελόπουλος (βραβείο το 2013 στις ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ με το "Δεν είναι Μπαμπούλας") και βοηθός σκηνοθέτη η Αφροδίτη Ταύρη (βραβευμένη το 2014 στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντoκιμαντέρ Aegeandocs 2014 με το "Πρώτο Σκαλοπάτι").Πρωταγωνιστούν: 

Γιώργος Βούλγαρης (γνωστός από τις τηλεοπτικές σειρές Λάμψη- Καλημέρα ζωή- L.AP.D, Μαρία η άσχημη- Αναστασία- Το παιχνίδι της συγνώμης-'Ερωτας κλπ και αμέτρητες θεατρικές παραγωγές)

Κωστής Σαββιδάκης (γνωστός από τις τηλεοπτικές σειρές Με τα παντελόνια κάτω - Βασιλιάδες - Πολυκατοικία - Λόλα - Λατρεμένοι μου Γείτονες - Αν Μ' αγαπάς - Singles 2 - Έρωτας καθώς και κινηματογραφικές όπως A DAY WITH MYFATHER Αρνητικό - Runaway Day - PAYBACK TIME - No Parking και θεατρικές παραγωγές, Ιδρυτικό Μέλος του θεάτρου «ΣΥΝ ΚΑΤΙ» σύνολο τέχνης. 

και η πρωτοεμφανιζόμενη,

Χρύσα Νταούλη απόφοιτη της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής Βασίλης Διαμαντόπουλος και ένα από τα τρία βασικά μοντέλα της καλοκαιρινής collection της Admiral για το 2015.. 
ΠΑΙΖΟΥΝ

Αχιλλέας Τρευλός, 
Βασίλης Σαμαριτάκης
Χρύσα Μαρκάτα
Μάριος Χάννας, 
Γεωργία Ρεντίφη, 
Γιάννης Παπαχίου
Δήμητρα Μωραϊτη, 
Γεώργιος Ευαγγελόπουλος 
Κωνσταντίνος Σοφιανάτος, 
Κωνσταντίνος Τασούλας, 
Παναγιώτης Κοσκινάς, 
Ευαγγελία Τασούλα, 
Αγγελική Βλαχογεώργου,
Ηρώ Πέτσα
Gjergji Koloi


Σενάριο-Σκηνοθεσία
Γεώργιος Ευαγγελοπουλος 
(βοηθό στην γραφή την Γεωργία Τσιντάνου)

Tecnical Support Manager
Μάριος Χάννας

Κοστούμια
Βασιλική Ευαγγελοπούλου
Κωνσταντίνα Καφρίτσα
Γεώργιος Ευαγγελόπουλος

Μουσικη
Νικόλας Καζάζης


Και μερικές ακόμη φωτογραφίες απ το BackStage...

Official Trailer https://youtu.be/8rd9j_kEfYs 
Επίσημη Σελίδα στο Facebook www.facebook.com/pages/TISIS-FILM/1022677131083625Εάν είστε από αυτούς που αγαπούν τις φανταστικές ιστορίες, νομίζω πως αξίζει να παρακολουθήσετε μια Ελληνική κινηματογραφική παραγωγή με Έλληνες συντελεστές.

Έχετε το Νου σας...... ΕΡΧΕΤΑΙ!

Κ.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...