Προσθήκη λεζάντας |
Τις Κυριακές πάντα προβληματιζόμαστε για το τι θα φάμε αφού δεν έχουμε καμία όρεξη να μαγειρέψουμε, ξυπνάμε αργά και τρώμε αργά πρωινό και γενικά προτιμάμε να χαλαρώσουμε με μια βόλτα απολαμβάνοντας την ημέρα κάπου έξω. Δεν είναι λίγες οι φορές που τρώμε κάτι στη βόλτα μας αλλά δεν μπορείς πάντα να τρως έξω και δεν είναι και υγιεινό.
Από την άλλη όταν γυρνάμε στο σπίτι έχει ήδη περάσει αρκετά η ώρα και θέλουμε κάτι γρήγορο αλλά φυσικά καλομαγειρεμένο και γευστικό.
Συνήθως καταλήγουμε σε ψητά μαζί με μια σαλάτα αλλά σήμερα σκέφτηκα να φτιάξω ζυμαρικά.
Προσπαθώ κάθε εβδομάδα να τρώμε όλες τις ομάδες τροφίμων και ακολουθώ την μεσογειακή διατροφή όχι μόνο γιατί είναι η πιο σωστή και πλήρης διατροφή αλλά ευτυχώς γιατί έτσι μάθαμε από τα πατρικά μας και αυτή μας αρέσει.
Δεν άργησε να πάει το μυαλό μου στη καρμπονάρα, σκεπτόμενη τα υλικά που είχα στη διάθεση μου. Ξεκίνησα απ το ότι έχω μπέικον στη κατάψυξη και κρέμα γάλακτος αλλά μετά είπα γιατί να μη ψάξω στο διαδίκτυο και να φτιάξω την αυθεντική καρμπονάρα;!
Είδα δυο-τρεις σχετικές συνταγές και κατέληξα σε αυτή που σας έχω παρακάτω.
Προσωπικά χρησιμοποίησα σπιτικά ζυμαρικά Ηπείρου (πένες), μια μικρή κουταλίτσα βούτηρο αντί για λάδι, μπέικον το οποίο είχα, σε μικρή όμως ποσότητα και δεν υπολόγισα βάση γραμμαρίων τα τυριά παρά έβαλα με τις χούφτες μου όσο πίστευα πως χρειάζεται.
Το αποτέλεσμα ήταν άψογο και ας ήταν η πρώτη μου προσπάθεια και μπορώ να πω πως βγήκε πολύ ελαφρύ ενώ περίμενα το αντίθετο...
Για Κυριακή ήταν ότι έπρεπε! Πανεύκολη, γρήγορη, γευστική και ζεστή ζεστή μιας και το βασικό είναι να την φας μόλις σερβίρεις!
Προτείνω να την δοκιμάσετε!
Καλή σας απόλαυση!
Η τέλεια καρμπονάρα (για 2 μερίδες)
1 κουταλάκι ελαιόλαδο
1 ολόκληρη σκελίδα σκόρδο
75 γρ. πανσέτα σε κύβους
250 γρ. σπαγγέτι
2 αυγά και 1 κρόκος
25 γρ. τριμμένο πεκορίνο
25 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
Μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ζεστάνετε δυο βαθιά πιάτα (αυτά στα οποία θα σερβίρετε την καρμπονάρα σας), είτε βάζοντάς τα για λίγο στον φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία, είτε γεμίζοντάς τα με καυτό νερό. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μεσαία φωτιά. Προσθέστε ολόκληρη την σκελίδα του σκόρδου και τηγανίστε μέχρι να πάρει χρώμα. Στη συνέχεια με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρέστε τη από το τηγάνι και πετάξτε τη. Προσθέστε στη συνέχεια, τους κύβους της πανσέτας και ανακατέψτε μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα, με προσοχή όμως, για να μη σας καούν στις άκρες.
Αφού βράσετε τα μακαρόνια, θυμηθείτε να κρατήσετε στην άκρη ένα φλιτζάνι από το νερό τους και στραγγίξτε τα καλά. Στη συνέχεια, ρίξτε τα στο τηγάνι μαζί με την πανσέτα. Ανακατέψτε επιμελώς για να φτάσει το λίπος του χοιρινού σε κάθε ένα από τα μακαρόνια σας.
Βγάλτε από τη φωτιά το τηγάνι και ρίξτε μέσα τα αυγά με το τριμμένο τυρί και ανακατέψτε καλά. Όταν θα αρχίσει να αποκτά «σώμα» η σάλτσα σας και να ενώνονται τα συστατικά της, προσθέστε το νερό που έχετε κρατήσει από τα μακαρόνια, για να αραιώσει λίγο το μείγμα της μακαρονάδας σας. Ανακατέψτε ξανά και χωρίστε τα φαγητό σε δυο μερίδες που θα μοιράσετε στα δυο πιάτα που ζεστάνατε αρχικά. Προσθέστε την παρμεζάνα που έχει περισσέψει και καταναλώστε το πιάτο το συντομότερο.
Συνοδέψτε με Σαλάτα...μη ξεχνιέστε! :-)
Καλή Εβδομάδα!
Κ.
Είδα καρμπονάρα και μπήκα γιατί ότι έχει σχέση με μακαρόνια δεν μου ξεφεύγει με τίποτα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία συνταγή και πολύ εύκολη.
Μέχρι και η xristin η ατάλαντη "κουζινικώς" μπορεί να την φτιάξει!
Τις φιλούρες μου
Πανεύκολη και νοστιμότατη!
ΔιαγραφήΚαλή επιτυχία Χριστίν μου, σε ευχαριστώ!
Φιλιά!
πρωι- πρωι ειδα την αναρτηση.. και πεινασα.. καλημερα
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα κορίτσι μου!
Διαγραφήκαλημερα και καλη εβδομαδα να εχεις Κατερινα μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήπολυ ωραια συνταγη! αγαπαμε μακαρονια! χαχα
φιλακια πολλα!
Καλή εβδομάδα Κική μου!
ΔιαγραφήΛατρεύουμε μακαρόνια!!!
Καλημέρα Κατερίνα μου!! Αμάν και πείνασα!! Χαχαχα!! Φιλάκια πολλά κοπέλα μου και καλή σου βδομάδα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα Μαριλένα μου!
ΔιαγραφήΝα λιποθυμίσω θες;; Μόνο που περιέχει....μακαρόνια, είναι τέλεια! Χαχα! Καλή εβδομάδα χαρά μου και πολλά φιλιά! :))
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπλέξαμε όλες οι μακαρονούδες.. :-)
ΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα Πέτρα μου!
πολύ ωραία η συνταγή και εύκολη για τις εργαζόμενες μανούλες. Και τα σπιτικά ζυμαρικά Ηπείρου νομίζω ότι θα δίνουν ξεχωριστή γεύση στο σύνολο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌντως Ελευθερία μου τα σπιτικά ζυμαρικά έδωσαν τον δικό τους, ιδιαίτερο χαρακτήρα στο πιάτο, όσο για τη συνταγή, γίνεται μέχρι να πεις κύμινο!
ΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ!
αν και δεν είμαι του μακαρονιού με έκανες και τη ζήλεψα!! αλλά και τη σαλάτα!!! ευχαριστούμε για τη συνταγή! :) καλή εβδομάδα Κατερινάκι μου, φιλάκια πολλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌταν έρθεις θα σου κάνω το τραπέζι με μια τέτοια και ότι άλλο τραβάει η ψυχούλα σου!
ΔιαγραφήΠολλά φιλιά!
να το κανονίσω πιο σύντομα τότε!!! χε χε... :) εμ τώρα που μου είπες για φαγητό μου δωσες επιπλέον κίνητρο!!!! :)
ΔιαγραφήΠρέπει να βγήκε πολύ νόστιμο!Και μένα έτσι μου αρέσει τις Κυριακές!Νόστιμο και γρήγορο, μην τρώμε όλη μέρα στην κουζίνα!Καλώς σε βρήκα!Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια σου Πινελιά μου και Καλώς ήρθες! Εμ, βέβαια οι Κυριακές είναι για χαλάρωση όχι για παίδεμα.. :-)
ΔιαγραφήΣε ευχαριστώ!
Φιλιά!
χμχμχ! Ε γώ φιλί πέρασα να αφήσω. Ουδέν σχόλιο στα υπόλοιπα! χεχε! Μιλιά δεν έβγαλα. Είδες;
ΑπάντησηΔιαγραφήχαχα! Κρατώ το φιλί και στο ανταποδίδω :-)
ΔιαγραφήΌσο για τα υπόλοιπα, γίνονται και με παραλλαγές :-)
Τρελαίνομαι για κάθε είδους ζυμαρικά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝομίζω πως κάνατε την καλύτερη επιλογή!
Φιλιά σε σενα και χαιρετισμούς στο αμόρε, σας χάσαμε..! :)
Καλό βράδυ!
Καλέ δε χανόμαστε! Έχουν πέσει λίγο πολλά αυτό το καιρό αλλά θα κανονίσουμε καφεδάκι! Δώσε και τους δικούς μου χαιρετισμούς :-)
ΔιαγραφήΦιλιά!
Μου άρεσει τόσο πολύ η καρμπονάρα! Μετά από 6 χρόνια στην Ιταλία έχω γίνει μακαρονού! τι να κάνουμε?!Να σημειώσω πολύ σωστή η αντιστοιχία αυγών/ατόμων, και ένας κρόκος, όπως λένε κάτι φίλοι μου εδώ για τους νεκρούς!
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://mygenerouslife.blogspot.it/
Γεωργία Καλωσήρθες!
ΔιαγραφήΚαλέ φτύνω τον κόρφο μου..χαχαχα! Για τους νεκρούς, λοιπόν ε; Εγώ τη συνταγή ακολούθησα αλλά είμαι σίγουρη πως θα ισχύει.
Τι όμορφη η Ιταλία!
Καλά να περνάς!